Hoe krijg je krullen als man?

24 augustus 2022
5807
krullen

De vraag: "Hoe krijg je krullen als man?" is veelbesproken. Krullend haar bij mannen is altijd al in trek geweest. Altijd zijn er wel trendy kapsels te vinden met krullend of golvend haar. Alhoewel krullend of golvend haar moeilijk te verzorgen is, kunnen alle mannen met de juiste verzorging genieten van een bos krullen!

Voor dit unieke haar heb je het een en ander nodig, zoals: vocht, de nodige training en natuurlijk een hip kapsel. Of je nu natuurlijk krullend haar wilt of wilt dat jouw krullen er stijlvol uitzien, wij geven jou tips voor krullend haar.

Hoe krijg je krullen?

We krijgen vaak de vraag hoe krijg je krullen? Wij bespreken vandaag de mogelijkheden die je hebt  als man om krullen te krijgen. Natuurlijke krullen bij mannen zijn mogelijk, mits het haar dit toe laat. Mocht dit niet lukken? Dan zijn er nog een paar alternatieven

Krullend haar man

Natuurlijke krullen mannen

Natuurlijke krullen bij mannen zijn, zoals eerder gezegd mogelijk, wanneer je haar niet te stijl is. Wij hebben een aantal tips waardoor jij op een natuurlijke wijze jouw haar kunt laten krullen.

Was je haren minder met shampoo

De meeste mannen neigen naar de makkelijkste optie om de haren te verzorgen, namelijk: het wassen van de haren. Velen zullen dagelijks hun haren verzorgen onder de douche. Je zult denken dat hier niks mis mee is, maar je haren te veel wassen is ook niet goed.

Wanneer je je haren te veel wast, zal jouw haar droog worden en afbreken. Met name wanneer je de haren met zeep wast, zal je haar flink beschadigen. Was je haren daarom niet te veel. Hoe minder je je haren wast, hoe groter de kans dat jouw haar naar zijn natuurlijke patroon zal gaan. Door de haren niet te veel te wassen zal jouw haar natuurlijke oliën aanmaken, die zorgen voor meer textuur in jouw haar. Schaf eventueel een spoeling aan waardoor het vuil van jouw haren wordt verwijdert. Hierdoor zal het perfecte krulpatroon worden onthuld. Je zult meer krullen hebben dat je daadwerkelijk dacht!

Lees ook:  Welke kapsels passen bij een clean shave look
Jonge man met halflang haar en krullen

Laat je haar zelf drogen

Natuurlijke krullen voor mannen zijn goed mogelijk wanneer je rekening houdt met een aantal van onze tips. Iedereen is na het douchen natuurlijk geneigd om een handdoek te pakken. Doe dit juist niet en laat jouw haren op zijn eigen manier drogen. Wanneer je kort haar hebt zal dit geen probleem moeten zijn. Je zult geen last hebben van lekkages. Handdoeken zijn ervoor ontworpen om vloeistoffen op te nemen in de vezels. Het lijkt natuurlijk een goede oplossing om je haren af te drogen, maar dit is niet het geval. De handdoeken nemen niet alleen het water op uit jouw haren, maar neemt ook de natuurlijke oliën uit jouw haren. Deze oliën zijn nodig voor natuurlijke krullen. Ook het föhnen van de haren is geen goede oplossing. Deze zullen ervoor zorgen dat het haar droog wordt en gaat pluizen in plaats van krullen.

Houd het haar gehydrateerd met haarolie

Door het haar gehydrateerd te houden geef je het haar meer volume. Gebruik bijvoorbeeld etherische oliën om het haar gehydrateerd te houden. Deze etherische oliën hebben niet alleen voordelen voor de geestelijke en lichamelijke gesteldheid, maar geeft ook meer structuur aan het haar. Een van de bekendste etherische oliën is arganolie. Deze Marokkaanse olie wordt al eeuwenlang gebruikt om het haar gezond te houden. Daarnaast krijgen jouw haren ook nog eens meer structuur.

Lees ook:  Gemillimeterde herenkapsels
Argan olie

Bekijk hier de laagste prijs vanaf €33,99

Gebruik een clay met een sterke hold voor een natuurlijke look!

Ga voor de meest natuurlijke look! Een clay met een matte look en een stevige hold, is ideaal voor half lang of krullend haar. In tegenstelling tot gel of een glans look, behoud een matte clay je natuurlijke haar uitstraling.

Krullen met een natuurlijke look

Mocht je van nature erg stijl haar hebben, dan kan het zijn dat deze tips niet hebben geholpen. In sommige gevallen zijn natuurlijke krullen bij mannen niet mogelijk, omdat zij te stijl haar hebben. Voor deze mannen zijn er nog een paar opties.

Jonge man met natuurlijke look krullend haar

Permanent

Natuurlijke krullen bij mannen zijn mogelijk, mits jouw haar dit toe laat. Wanneer jouw haar erg stijl is zit er weinig anders op dan permanent. Met permanent sta je iedere dag op met een mooi krullend kapsel, zonder uren voor de spiegel te hoeven staan met een krultang of krulset.

Voordat jouw kapper of stylist aan de gang gaat met permanent, zal hij/zij eerst kijken naar jouw haar. Is het aan te raden om permanent te zetten of zijn er andere mogelijke oplossingen? Wanneer jouw haar heel erg dun is, zal er een minder agressief product gebruikt moeten worden. Je krullen zullen misschien iets minder vol zijn, maar je haar zal niet beschadigd raken.

Tijdens de permanent worden jou haren pluk voor pluk ingedraaid met een roller. Hoe dikker de rol, des te grover de krul zal zijn. Vervolgens worden deze rollers overgoten met permanentvloeistof. Door de vloeistof worden zwavelverbindingen in je haren verbroken. Nadat de vloeistof is ingetrokken zul jij natuurlijk uitziende krullen hebben.

Krul créme voor mannen

Bekijk hier de laagste prijs vanaf €16,45

Lees ook:  Lange herenkapsels

Gebruik een krultang

Permanent blijft voor langere tijd zitten. Een andere oplossing is het gebruik van een krultang. Deze oplossing is maar voor één dag. Voor mannen met lang of middellang haar is het gebruiken van een krultang prima te doen. Wanneer je een krultang gaat gebruiken, is het van belang dat je een beschermend product voor je haar gebruikt. Door de hitte van de krultang kan jouw haar flink beschadigd raken.

Gebruik de krultang op een niet al te hoge temperatuur. Probeer om slechts kleine plukken haar te krullen met een krultang. Door deze kleine plukjes te krullen zal een losse krul gecreëerd worden.

Krultang

Bekijk hier de laagste prijs vanaf €59,99

Gebruik de juiste tools om je ahar te krullen!

Je wilt het liefst dat jouw haren op een natuurlijke manier worden gevormd. In sommige gevallen werkt dit niet. Voor deze mannen zijn er een aantal professionele producten om het haar te krullen. Deze producten zullen ervoor zorgen dat jouw haren meer slag of krullen krijgen.

Kam/borstel

Haarborstel en fhön

De kam of borstel die je gebruikt is de nummer 1 tool om je krullende haar te stylen! Een kam met een ronde vorm zoals in de afbeelding hierboven geeft je haar meer volume en slag.

Fhön/haardroger

Een fhön zal niet direct worden gezien als een styling tool. Tóch is een fhön een van de meest effectieve manieren om je haar te stylen. Gebruik het in combinatie met een borstel, creëer vorm en volume!

De juiste haarproducten

Zoals eerder benoemd in deze blog, is het gebruiken van de juiste haarproducten zoals hair tonic, een matte clay en de juiste shampoo uiteindelijk dé manier om de krullende coupe te creëren die jij wil!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings