Klassieke herenkapsels

9 september 2016
1445
Klassieke herenkapsels

In deze gids ontdek je welke klassieke herenkapsels de tijd hebben doorstaan en of er een bepaalde stijl is die bij je past.

» Bekijk inspiratievideo

Haartrends komen en gaan. Maar sommige kapsels zijn zo makkelijk of opvallend dat we er vrijwel zeker van zijn dat ze nooit uit de mode gaan.

Deze kapsels zijn populair onder mannen van alle achtergronden en leeftijden.

Klassieke mannenkapsels maken (of hebben inmiddels) een comeback gemaakt omdat het tijdloze stijlen zijn die er vandaag de dag nog net zo goed uitzien als jaren geleden.


Bekijk klassieke herenkapsels:


Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.

De pompadour is hiervan het beste voorbeeld omdat we zien dat deze stijl (wederom) enorm populair is op dit moment.

Langere kapsels met het haar juist strak achterover (slick back) zijn ook nog steeds favoriet onder de zelfbewuste, Nederlandse man.

Dit soort kapsels worden tegenwoordig aangevuld met een undercut en opgeschoren zijkanten en afgewerkt met een matte finish en getextuurde bovenkant.

Je haren doen meer dan alleen je hoofd warmhouden. Het is een middel om je persoonlijkheid direct te laten zien.

Daarbij kan je kapsel jou transformeren door op een makkelijke manier verschillende stijlen toe te passen.

Je leest in dit artikel onder andere over de buzz cut, slick back, French crop, de scheiding en de opvallende pompadour. Bij elk van deze klassieke herenkapsels hebben we lookbooks toegevoegd. Deze kun je ter inspiratie aan je kapper laten zien.

Klassiek herenkapsel

Tip: we benoemen bij de kapsels in dit artikel gezichtstypes. Lees daarom in dit artikel welk gezichtstype jij hebt. Op deze manier kun je een betere keuze maken als je een van deze klassieke herenkapsels wilt proberen.

Lees ook:  Welke bril past bij mijn gezicht?

De absolute #1 klassieker: de slick back

De slick back werd rond 1920 gedragen omdat mannen destijds hun lange lokken bovenop hun hoofd voornamelijk onder hun hoed droegen.

Het was dus uit praktische overwegingen dit lange haar stijl (slick) achterover (back) te kammen en met reuzel (pomade) in model te houden. Sindsdien is het kapsel synoniem voor de verfijnde gentleman.

Om de slick back te stylen zul je merken dat recht haar het makkelijkst is. Als je krullend haar hebt is een slick back af te raden omdat je waarschijnlijk enorm veel product nodig zult hebben om het haar mooi naar achteren te laten vallen.

Als je de slicked back style draagt dan maak je een statement. Deze stijl werkt perfect samen met de undercut als je je haren bovenop je hoofd minimaal 5 centimeter lang hebt laten groeien.

Als je een wat langer, rechthoekig type gezicht hebt dan zal een slick back goed bij je passen.

Strak naar achteren video

» Lees ook ons uitgebreide artikel over het slick back kapsel, inclusief styling tips en een stukje geschiedenis

Klassieke herenkapsels #2: de scheiding

De scheiding is een tijdloze klassieker die door de jaren heen veel variaties heeft gehad, maar eigen nooit is weggeweest.

Varianten met extra veel textuur of een verfijnde look, het kan met een scheiding allemaal. Dit klassieke herenkapsel kun je variërend stylen zodat 'ie het beste bij je past.

Je leeftijd maakt voor dit kapsel ook niet uit. Als je voor de modernere en wat 'jongere' variant gaat dan kies je voor langere haren op de bovenkant en duidelijk kortere haren op de zijkanten en achterkant. Meer inspiratie voor halflange mannenkapsels vind je hier.

Lees ook:  Rode herenkapsels

Als een klassieke twist wilt toevoegen dan werk je het best met een haarproduct dat je haren extra glans geeft.

De scheiding werkt prima voor ieder gezichtstype.

» Lees ook: De scheiding herenkapsel

Klassiek herenkapsel #3: de French Crop

De reden dat de French crop thuishoort in het rijtje klassieke herenkapsels is simpel: dit kapsel is namelijk extreem simpel.

Het is een minimalistische take op een haarstijl. De French crop typeert zich door korte zijkanten en bijhorende korte lokken op de bovenkant van het hoofd. Het is vanzelfsprekend een enorm praktisch kapsel omdat je snel klaar bent met in model brengen.

Toch is het tevens een veelzijdig kapsel. Je kunt je haren bijvoorbeeld naar voren kammen en eventuele inhammen verdoezelen. Je hebt verder ook weinig of zelfs geen haarproduct nodig om je haren in model te brengen.

Als je toch een voorkeur hebt om iets van product te gebruiken dan raden we haarspray aan. Gebruik niet teveel, want de French crop is een kapsel dat bedoeld is om natuurlijk over te komen.

Neem de textuur van je haar in overweging als je deze stijl wilt uitproberen.

Als je dikker haar hebt is het aan te raden om je kapper dit bovenop iets uit te laten dunnen zodat je meer opties hebt om je haren bovenop te stylen. Je zult je haren ongeveer om de drie weken bij moeten laten knippen.

Qua gezichtstype past een langwerpig gezicht perfect bij de French crop. Ovale gezichtstypes en gezichten met een diamant vorm kunnen ook goed overweg met de proporties van de French crop.

French crop

» Lees ook: ons uitgebreide artikel over de French crop

Een van de bekendste klassieke herenkapsels: de Pompadour #4

De pompadour haarstijl kent zijn roots in Frankrijk, waar mevrouw Pompadour als eerste dit kapsel droeg en populair maakte.

Lees ook:  Zo creëer je een clean shave look: scheergids

Leuk feitje: dit klassieke herenkapsel werd destijds door zowel mannen als vrouwen gedragen.

De pompadour is volumnieus bovenop het hoofd en kenmerkt zich door contrasteren met de extra korte zijkanten. De pompadour is hoe dan ook een klassieker dankzij de talloze filmsterren en muzikanten die dit kapsel doorheen de jaren blijven dragen.

Voorbeelden van vroeger zijn Elvis Presley en James Dean. Een recenter voorbeeld is Justin Timberlake en Justin Bieber. Hoe dan ook, deze haarstijl schreeuwt trendy en modern.

Als je een ovaal of rond gezicht hebt dan raden we aan de pompadour uit te proberen. De properties van dit kapsel komen namelijk mooi overeen met de properties van je gezicht.

» Lees ook: de beste pompadour haarstijlen

Klassieke herenkapsels #5: de buzz cut

De buzz cut is wederom een klassiek, minimalistisch herenkapsel. De buzz cut kent zijn origine van het leger waar nieuwe 'recruits' voorafgaand hun training het haar moesten laten afscheren.

Op deze manier kon er geen onderscheid gemaakt worden in achtergrond of stijl en werd er eenheid gecreëerd. Deze is namelijk ook gemillimeterd.

Dit zorgt er automatisch voor dat je gezicht de aandacht trekt in plaats van je haren. De buzz cut wordt met een tondeuse op de laagste stand geschoren en getrimd.

» Lees ook: de buzz cut (uitgebreid artikel)


Meer inspiratie nodig?

Herenkapsel inspiratiegids

Dan is onze inspiratiegids een must have voor jou. We hebben de meest populaire herenkapsels van dit moment voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

  • Gratis te downloaden
  • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
  • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
  • 25 pagina's met gegarandeerd de mooiste portretfoto's
  • Op een ander moment verder lezen
  • Samengesteld door haarsnijders

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings