Welk gezichtstype heb ik?

14 mei 2018
2319
Welk gezichtstype heb ik

Om antwoord te geven op de vraag: "welk gezichtstype heb ik?" hebben we in deze gids 3 stappen voor je opgesteld. Zo ontdek je binnen een paar minuten welk gezichtstype je hebt.

Je gezichtstype berekenen in 3 stappen zodat je een passende haarstijl, baardstijl of montuur kunt kiezen.

Voordat je begint met het uitkiezen van een nieuw kapsel, het groeien van een baard of het uitzoeken van een nieuwe bril is het goed om te weten wat je gezichtstype is.

Het geeft je namelijk een beter idee wat goed of minder goed bij je staat als je er zelf niet uit komt of inspiratieloos bent.

Het is natuurlijk niet zo dat een bepaalde gezichtstype enkel en alleen maar een specifieke stijl kan of 'mag' hebben, maar het kan je af en toe wel helpen bij het beslissen als je voor een look gaat waar je jezelf goed bij voelt.

Stap 1: opmeten

Voor dat je begint is het noodzaak om een meetlint bij de hand te hebben. Schrijf tijdens het meten alle waarden op en vergelijk dan in hoeverre deze overeenkomen met de gezichtstypes zoals onderstaand beschreven.

Lees ook:  Nieuwe trend; tandpasta tabletten voor een beter milieu

Meet de volgende afmetingen op:

 • Voorhoofd: Meet vanaf de bovenkant (het middenpunt van de boog van je wenkbrauw) van een wenkbrauw tot aan de bovenkant van de andere wenkbrauw.
 • Jukbeenderen: Meet de breedte van je jukbeenderen door het meest ‘uitstekende’ punt te meten net onder de hoek van beide ogen
 • Kaaklijn: Meet vanaf de punt van je kin tot aan de kaaklijn waar je kaak een hoek omhoog maakt naar je oor en vermenigvuldig dit getal met twee (omdat je maar één kant meet).
 • Lengte van je gezicht: Meet vanaf het middenpunt van je haarlijn tot aan het middenpunt van je kin.
Gezichtsvorm berkenen

Stap 2: vergelijken

Zodra je de afmetingen op papier hebt staan gebruik je de langste van alle vier de metingen, oftewel het hoogste getal. Dit getal vergelijk je met onderstaande gezichtstypes om te kijken welke het beste jouw gezicht omschrijft.

 • Ovaal gezicht: Gezichtslengte is langer dan de breedte van de jukbeenderen en het voorhoofd is groter dan de kaaklijn. De hoek van de kaaklijn is meer rond gevormd dan ‘scherp’.
 • Vierkant gezicht: Alle afmetingen zijn ongeveer gelijk. De hoek van de kaaklijn is scherper dan deze rond is.
 • Rond gezicht: De jukbeenderen en gezichtslengte hebben ongeveer dezelfde afmetingen. Deze zijn groter dan het voorhoofd en kaaklijn, welke ook ongeveer dezelfde afmetingen hebben. De hoek van de kaaklijn is zacht en minder sterk gedefinieerd
 • Diamantvormig gezicht: De gezichtslengte meet het langst. Vervolgens bekijk je, in afnemende volgorde, de volgende afmetingen: Jukbeenderen, voorhoofd en het kleinst is de kaaklijn. De kin is puntig gevormd.
 • Hartvormig gezicht: Het voorhoofd meet groter dan de jukbeenderen en kaaklijn. De kin is puntig gevormd.
 • Driehoekig gezicht: De kaaklijn is groter dan de jukbeenderen, welke weer groter meten dan het voorhoofd.
 • Rechthoekig gezicht: De kaaklijn is even breed als de junkbeenderen en loopt gelijk met de zijkant van de oogkassen.
Lees ook:  Tigi Bed Head matte wax

Stap 3: de uitstraling kiezen die het beste bij je past

Zodra je jouw gezichtstype weet:

Gezichtstype vierkant
Vierkant gezichtstype
Gezichtstype rond
Rond gezichtstype
Gezichtstype ovaal
Ovaal gezichtstype
Gezichtstype langwerpig
Langwerpig gezichtstype
Gezichtstype hartvormig
Hartvormig gezichtstype
Gezichtstype driehoekig
Driehoekig gezichtstype
Gezichtstype diamantvorm
Diamantvormig gezichtstype

Passende haar- of baardstijl

Nu je weet wat voor gezichtstype je hebt, kun je gaan kijken welk kapsel het beste past bij jouw type gezicht. Klik hier voor meer informatie en inspiratie over verschillende herenkapsels. Ook als je van plan bent om een (nieuwe) baardstijl te kiezen, kan het handig zijn om rekening te houden met het type gezicht dat je hebt. Als je op zoek bent naar inspiratie over verschillende baardstijlen, klik dan hier.


Photo credit: Albert Dera

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings