De ultieme mannen kapsels 2023 inspiratiegids

19 oktober 2023
18292
Mannen kapsels inspiratie

Zoekende naar de nieuwste mannen kapsels, trends en inspiratie voor 2023?

Mannen kapsels, ze zijn simpel doch ingewikkeld. Hoe vaak heb je wel niet in de stoel bij je barber gezeten en gezegd 'ja, doe maar wat' of 'het gebruikelijke'. Daar gaat verandering in komen. Een echte man weet wat die wil. Zorgen dat je het juiste kapsel hebt, is belangrijk voor zowel je aanzien als je zelfbeeld. Wil je lijken op iemand die achter de feiten aanloopt of wil je lijken op iemand die er uitziet alsof hij zijn zaakjes op orde heeft? Ben jij verstandig en val je onder de tweede categorie? Dan is deze inspiratiegids hetgeen wat je nodig hebt! Lees de gids door, maak een screenshot of kopieer de foto die je wilt en laat deze aan je barber zien!

We weten zelf ook dat er niet één juiste keuze is, daarom zetten we er een paar op een rij voor je. Kijk naar degene die je het beste lijkt en ga ervoor. Je gezichtsvorm, baardtype en haarsoort is allemaal van invloed op wat je wel of niet staat. Hieronder zullen we een paar solide keuzes neerzetten voor in 2023!

De Leo

de Leo mannenkapsel

Leonardo Dicaprio, wie kent hem niet? Hij is altijd al een trendsetter geweest, maar voor dit kapsel gaan we toch een paar jaar terug. Het gaat hier om het kapsel wat hij had in de film Titanic, het is weer he-le-maal in. We verwachten ook dat dit kapsel in 2024 nog terug blijft komen, dus je kan hem langer dragen dan ‘alleen’ in 2023.

Hoe krijg ik een Leo cut?

Voor het knippen raden we aan om naar een kapperszaak of barbershop te gaan. Wanneer dit gedaan is kan je het kapsel op de volgende manier thuis stijlen:

 • Allereerst begin je met schoon haar wat droog is gemaakt met een handdoek. Je wilt dat het niet kurkdroog is, maar het moet ook zeker niet druipend nat zijn.
 • Haal een heel klein beetje haarcrème door je haren, je hoeft niet meer te gebruiken dan een erwt grootte. Zo kan je je haar een andere stijl geven, het in vorm houden én krijgt het een lichte glans. Dit allemaal zonder dat het te vettig, hard of glimmend wordt.
 • Wanneer je gaat stijlen, wil je je splitsing een beetje naast het midden van je hoofd hebben. De asymmetrie hierin is belangrijk voor de look. Nu pak je je föhn en kam en zet je de föhn op een medium warmte en sterkte. Hou de föhn dicht bij je hoofd en droog je haar ‘weg’ van de scheiding. Terwijl je dit doet, kam je haar ook de kant op waar je wilt dat het heen gaat voor de juiste vorm!
Lees ook:  Man bun herenkapsel

Het kan zijn dat je hier even handigheid in moet vinden, maar wanneer je het in de vingers hebt dan zit je gebakken!

De Buzz cut

Buzz-cut mannen kapsel

Sommige kapsels hoeven écht niet moeilijk te zijn. De buzz cut is, in principe, gemillimeterd haar. Het is voor mensen met super kort haar of die een teruglopende haarlijn willen maskeren én stijlvol willen blijven. Daarnaast is dit ook het ideale kapsel voor mensen wiens haar dunner wordt. Weet je niet precies wat dun haar is? Klik dan hier voor verduidelijking over dun haar! Wat is nog meer een voordeel van de Buzz cut? Je hoeft ’s ochtends nooit je haren te doen. Door dit mannen kapsel vallen de dunne plekken op je hoofd niet meer op! Wanneer je het combineert met een mooie baard, dan loop je rond in pure stijl.  Wil je weten hoe dit eruit zou kunnen zien? Kijk dan hieronder!

Wavey lang haar (Bro Flow)

Wavey lang - bro flow mannen kapsel

Dit is voor mensen die aan de compleet andere kant van het haarspectrum zitten: lang golvend haar. In sommige kringen wordt dit ook wel de Bro Flow genoemd. Deze is in de jaren 90 bekend geworden door de populariteit onder surfers wereldwijd. Waar in de laatste jaren de manbun heel groot was, is deze nu compleet afgezakt in populariteit. Zoals trends zijn, veranderen ze. In dit geval kan je, als je een bun had, je elastiekjes uitdoen en het naar onder laten vallen. Laat je volume zien met je nieuwe volle lokken. Wil je weten hoe je zo’n kapsel kan krijgen? Dat vertellen we je hieronder.

Hoe krijg ik Wavey lang haar

Allereerst begin je met een groeispurt waar je tienerzelf jaloers op zou zijn. Mocht je haar aan de kortere kant zijn, dan kan dit een paar ongemakkelijke tussenfases hebben tijdens het groeien. Maar je weet wat ze zeggen: wie mooi wilt zijn moet (sociale) pijn lijden. Laat je kapper ook vooral weten dat je het wilt laten doorgroeien, misschien dat die je zelfs kan helpen door het op een bepaalde manier te knippen, zodat het de goeie kant op groeit! Het voordeel daarentegen is wel dat, wanneer je eindelijk op het Bradley Cooper niveau zit, je in de ochtend bijna niks hoeft te doen om er als een god uit te zien! Ben je nog steeds niet tevreden over je volume op dit punt? Gebruik dan sea salt spray, waar je hier de beste van vindt. Nu we dat gehad hebben, vertellen we je hieronder graag hoe je je haren moet doen als je klaar bent met je groeispurt:

 • Droog je haren na het douchen met een handdoek, zodat het nog licht-vochtig is
 • Als je géén krullen hebt, kam of borstel je je haren naar achter
 • Gebruik een föhn om je haren nog beter naar achter te krijgen, zet deze op een medium kracht en medium warmte
 • Gebruik sea salt of wax om de zijkanten gelijkmatig naar achter te krijgen
 • Je hebt nu een bro flow!
Lees ook:  3 tips voor een volle haardos

Slicked back (strak naar achteren) undercut

Slicked back undercut kapsel voor mannen

Dit kapsel is populair geworden tijdens het begin van Peaky Blinders. Het kapsel wat Thomas Shelby in de serie droeg is ondertussen weer uit de mode, maar het kapsel van John Shelby is weer he-le-maal terug. Ook dit kapsel is supermakkelijk in de ochtend én je ziet er ongelooflijk zelfverzekerd uit. Dit kapsel is een natuurlijke evolutie op het kapsel van John Travolta in Grease (zoek die maar eens op). De scheiding voren is geëvolueerd naar een volle voorkant en de zijkant (en bakkenbaarden, gelukkig) zijn opgeschoren. De undercut maakt het écht een kapsel van nu!

Voor wie is de slicked back + undercut?

Die is voor mannen en jongens van alle leeftijden! Dat maakt dit kapsel zo goed, mits de persoon het haar er voor heeft, kan iemand van 7 en iemand van 70 dit dragen. Beide staat het goed! Dus kies dit kapsel, zet je schouders naar voren en loop vol zelfvertrouwen over straat!

Hoe krijg ik een slicked back + undercut?

 • Na het douchen, gebruik ook hier weer een handdoek om je haren te drogen. Dit maakt het kammen een stuk makkelijker
 • Gebruik een kwam, géén borstel, om je haren naar achter te krijgen. Probeer niet te hard naar onder te duwen, zo krijg je namelijk een platgedrukt kapsel
 • Mocht je toch wat meer volume willen, föhn het dan op de zachtste stand op medium warmte naar boven, kijk wel uit dat je het niet te hard zet
 • Hou het in model met de sea salt spray van jouw keuze
Lees ook:  Een budget opstellen voor verzorgingsproducten

The Mullet

Last but not least, het matje! Het is weer helemaal terug en we kunnen niet blijer zijn! Hoewel we hier al heel uitgebreid over de mullet hebben geschreven, moet dit mannen kapsel óók hier gezet worden. Dit jaar komen steeds meer mannen, waaronder de schrijver van deze tekst, met een matje bij hun lokale barber de deur uit. Je zit eventjes in de stoel, maar dan heb je wel wat. Voor degene die de afgelopen 20 jaar onder een steen hebben geleefd, een mullet is het volgende: je zijkanten zijn opgeschoren (kan met een fade, maar meestal kaal) terwijl je het bovenop en achterop laat uitgroeien. Hierin kan je variëren tussen een krul- of stijlmat.

Voor wie is The Mullet?

Voor The Mullet moet je een stevige haargroei kunnen opzetten, dat is eigenlijk de enige vereiste. Daarnaast moet je ook een gezonde portie geduld hebben, want je zal tijdens het groeien een paar keer langs je barber moeten gaan om te zorgen dat je haar goed groeit. Het is pas- en meetwerk, maar dan heb je wel een van de gruwelijk stoere mannen kapsels van het moment! Wil je weten hoe je haar moet stijlen wanneer je eindelijk je ‘business in the front, party in the back’ kapsel hebt? Dat lees je hieronder!

Hoe krijg ik The Mullet?

 • Zoals bij zoveel kapsels, droog je haar eerst met handdoek na het douchen
 • Pak daarna een föhn en zet deze recht op scheiding op je achterhoofd. Zorg ervoor dat het kopstuk op je föhn staat wat voor steil haar bedoeld is (hier krijg je alles wat je nodig hebt) zodat de scheiding beide richtingen de goede kant op gaat
 • Vervolgens ga je op de bovenkant, met het opzetstuk voor krullen, heel rustig over je haar heen. Nogmaals, alleen op de bovenkant. Maak kleine cirkelbewegingen om de krul er in te krijgen, zet ook hier de föhn op zacht en warm
 • Gebruik vervolgens de sea salt spray om je haar in model te houden

Welke stijl kies jij?

We hopen dat we je hier mee een nieuwe stijl, nieuw zelfvertrouwen en vooral inspiratie hebben kunnen meegeven! Durf jij het aan om je mannen kapsel om te gooien of hou je het bij je oude saaie stijl? Durf een stap te zetten, durf een Trendhead te zijn.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings