De ultieme mannen kapsels 2023 inspiratiegids

11 januari 2023
14541
Mannen kapsels inspiratie

Zoekende naar de nieuwste mannen kapsels trends en inspiratie voor 2023?

In dit artikel tref je de populaire haarstijlen van dit moment voor alle haartypes, haarkleur en lengtes zodat je ongetwijfeld een nieuwe look vind die het beste bij je past.

→ Direct naar Haarkleur / Haarstijlen / tips voor het kiezen van een nieuw kapsel

Onze favorieten

Haar naar achter + baard
Haar naar achter + baard
Mannen kapsels kuif scheiding
Kuif + scheiding
Strakke kuif + opscheer
Strakke kuif + opscheer
mannen kapsels lang bovenop
Man bun + baard
Smart casual scheiding + naar achteren
Smart casual scheiding + naar achteren
Mannen kapsels opscheer
Caesar cut + middelhoge opscheer
mannen kapsels lang bovenop
Pompadour met volume
Mannen kapsels chique
Non chalante kuif
mannen kapsels lang bovenop
Out of bed + undercut
Mannen kapsels kort
Kuif + opscheer
Mannen kapsels kuif
Strak naar achteren + volume
Mannen kapsels kort
Kort + kuif
Mannen kapsels kuif
Volle kuif + bald fade (kale opscheer)
mannen kapsels lang bovenop
Natuurlijk lang
Mannen kapsels crop + opscheer
Crop + opscheer
Mannen kapsels buzz cut
Buzz cut
mannen kapsels lang bovenop
Man bun + baard
Caesar cut mannenkapsel
Caesar cut (uniform)
Scheiding met kuif kapsel man
Korte kuif + scheiding
Scheiding met kuif kapsel man
Kuif + Scheiding
Kuif undercut mannen kapsel
Kuif + undercut
Mannen kapsels spikes
Spikes / stekels
undercut + stekels kapsel mannen
Stekels + undercut
Slicked back + undercut kapsel man
Slicked back (strak naar achteren) + undercut
Mannen kapsels man bun
Man bun + baard
Chique casual kapsel man
Casual-chique medium lang + baard
kapsels mannen
Strak naar achteren
Pompadour mannenkapsel
Volumineuze pompadour

Handige haartips van barbiers

Gebruik onderstaande tips in je dagelijkse routine om je beste stijl te creëren

Denk aan de volgende zaken:

 • Kies voor haarproducten o.b.v. water. Deze wassen veel makkelijker uit en plakken aanzienlijk minder.
 • Gebruik conditioner of voedende haarcreme als je lange haren hebt. Voedingsstoffen bereiken de uiteindes van lange haren minder goed en worden daarom sneller broos en dof
 • Korte haarlengte --> light hold
 • Medium haarlengte --> medium hold
 • Lange haarlengte --> spray
 • Blijven je haren gedurende de dag niet in model? Gebruik dan spray voor extra hold. Spray is gemaakt om te combineren met pomade.
 • Clay --> matte finish
 • Haarkam --> strakke scheiding
 • Vingers --> non chalant / warrig / out of bed

Mannen kapsels haar kleuren

Er wordt onderscheid gemaakt uit een vijftal verschillende haarkleuren. Elke kleur geeft zijn eigen uitdagingen, maar heeft ook voordelen. Het kan zo maar zo zijn dat je een bepaalde haarstijl ziet terugkomen bij een haarkleur, die je daar wellicht niet had verwacht.

Wij inspireren je dan ook graag met verschillende gallerijen vol met inspiratiefoto’s per haarkleur. We onderscheiden de volgende vijf kleuren:

 1. Blond
 2. Bruin
 3. Grijs
 4. Rood
 5. Zwart

Uiteraard zetten we de kleuren mannen kapsels even keurig netjes onder elkaar!

Blonde haarstijl man

Blonde mannen kapsels doet velen van ons al gauw denken aan hippe surfers, vlotte jongens en die high school beauty die je in veel Amerikaanse films terug ziet. We kunnen er kort over zijn: het blonde mannenkapsel is in trek.

Altijd geweest en dit zal voor zover wij kunnen inschatten ook altijd zo blijven. Juist omdat je met een mannen kapsel met blonde haren zoveel kanten op kunt, merken we een toename in de populatie die van grijze haren graag een stap maakt richting het blonde.

Natuurlijk zetten we de beste haarstijlen en de zeer diverse variatie even voor je onder elkaar in een lookbook voor mannen kapsel blond.

Bruin mannen kapsel

Heb je een bruine haarkleur van oorsprong? Dan heb je geluk! Eerlijk waar? Ja! Een mannen kapsel bruin is namelijk enorm divers en je kunt er qua kleurstelling ontzettend veel mee.

Wanneer je bijvoorbeeld een paar tinten lichter of donker wilt gaan, kun je dat vaak moeiteloos uitproberen.

Of wat te denken van een ‘mix-and-match’? Waarbij je je eigen bruine kapsel voorziet van wat lichtere en donkere highlights. Ook erg populair geworden als mannen kapsel bruin. Wist je trouwens dat op zwart na de meest voorkomende haarkleur te wereld is?

Ook hier zetten we diverse haarstijlen die perfect geschikt zijn als mannen kapsel bruin even onder elkaar. Zo kies je eenvoudig een stijl die goed bij je bruine haar past.

Grijze mannen kapsels

Eén van de oneindige zekerheden van het leven is dat de mens elke dag weer een dag ouder wordt. Dit is ook terug te zien bij het CBS. Naarmate deze dagen zich opstapelen, is het aannemelijk dat je je oorspronkelijke haarkleur verliest en dat je een grijs kapsel krijgt.

Lees ook:  Zo organiseer jij een mannenweekend!

Daar is natuurlijk niets mis mee, integendeel! Een mannen kapsel grijs staat vaak symbool voor wijsheid, kracht, ervaring. Je kunt hier eenvoudig op inspelen met een haarstijl die deze unieke eigenschappen complimenteert.

Mannen kapsels rood

Rode mannen kapsels zijn echte blikvangers. Een mannen kapsel rood is echt aan een inhaalrace bezig ten opzichte van de andere haarkleuren.

Deze beweging wordt extra kracht bij gezet door roodharige modellen zoals Michael Fassbender en Benedict. Zij hebben de roodharige mannenkapsels behoorlijk op de kaart weten te zetten.

Laat je vooral eens inspireren door onze mannen kapsels voor roodharige mannen, er zit ongetwijfeld iets voor je bij!

Zwarte haarstijlen

Daar is hij dan, het zwarte mannenkapsel. Geen enkele haarkleur is wereldwijd zo sterk aanwezig als het zwarte mannenkapsel. En zoveel mensen, zoveel wensen!

Donkere haarkleur contrasteert prachtig met een lichtere huidskleur, waardoor je met het juiste model heel goed bepaalde accenten kunt leggen op de structuur van je gezicht.

Ook voor zwarte kapsels kun je uitgebreid kiezen uit korte, halflange of lange kapsels voor zwarte haarkleuren.

Populaire mannen kapsels trends van dit moment

Naast verschillende haarkleuren onderscheiden we natuurlijk ook diverse haarstijlen. Wat te denken van de ‘buzz cut’ of de ‘man bun’. Of ga je liever voor een kuif? We zetten alle trendy haarstijlen voor je op een rij, zodat jij kunt kiezen welke stijl het beste bij je past!

Buzz Cut

De buzz cut hairstijl dankt zijn naam uitsluitend aan de verschillende variaties die deze haarstijl opleveren na een scheerbeurt met een tondeuze. De buzz cut is dus in alle gevallen een stijl die voortkomt uit gemillimeterd haar.

Denk aan een militair kapsel, allemaal tussen de 1 en 4 millimeter. Er komt dus geen schaar of kam aan te pas bij een buzz cut.

Caesar cut

Ben je op zoek naar een kort kapsel wat makkelijk in model te brengen is? Dan is wellicht een Caesar cut voor je. Jawel, je leest het goed. Deze haarstijl stamt af van de veroveraar Julius Caesar.

Feitelijk wordt het kapsel naar voren gekamd, waardoor er een soort pony ontstaat. De zijkanten worden vervolgens op dezelfde lengte geknipt.

Niet het meest populaire kapsel tegenwoordig, maar wanneer mannen als George Clooney, Antonio Banderas en Gerard Butler het dragen, dan past het vast ook bij jou!

French crop

Sterk lijkend op de Caesar cut, maar toch net even iets anders, hebben we de French crop voor je in de aanbieding. Het is opnieuw een kort kapsel, waarbij eenvoud en gemak centraal staat. De “crop” staat volledig in het teken van less is more en is geschikt voor mannen van elke leeftijd.

De French crop komt in een korte en net iets minder korte variant. De eerste is meestal tussen de 2 en 5 centimeter in lengte, met korte zijkanten.

Fringe

De fringe is een kapsel waarbij het haar over het voorhoofd valt, omdat het naar voren wordt gekamd. We onderscheiden een korte, lange en hoekige variant van het kapsel.

Bij de korte variant komen de haren tot maximaal de wenkbrauwen. Hoe korter de haren, hoe sneller je klaar bent in de ochtend.

De langere variant zorgt ervoor dat de haren juist wel over de wenkbrauwen vallen. Omdat er weinig textuur bestaat, ziet het er al snel natuurlijk uit.

Lees ook:  Welke kapsels passen bij een clean shave look

De hoekige variant dankt zijn naam uit de richting van de kam. Hierdoor is een gedeelte van het gezicht gedeeltelijk bedekt en de andere helft juist niet.

Wil je meer weten over populaire korte herenkapsels? Lees dan deze blog.

Fringe herenkapsel

Iconische kapsels

Iconische kapsels komen voornamelijk voort uit de influencer-industrie. Misschien niet zoals we die vandaag de dag kennen, maar kapsels van politieke figuren, filmsterren en bepaalde bewegingen (zoals de hippie-cultuur) hebben allemaal een sterke invloed op deze kapsels.

Het ene iconische kapsel is dan ook niet altijd gelijk aan het andere, daardoor zijn er veel verschillen. We hanteren vaak de volgende kapsels:

 • Jaren 20
 • Jaren 30
 • Jaren 40
 • Jaren 50
 • Jaren 60
 • Eind jaren 60
Iconisch herenkapsel jaren 60

Kuif

Wanneer we het hebben over iconische herenkapsels, mag de kuif natuurlijk niet ontbreken. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is de kuif nog nooit uit de mode geweest. Een daadwerkelijk klassiek en tijdloos kapsel.

Er is een brush up variant, maar ook een moderne en korte kuif. Ga je liever voor een wat langere variant? Dan kom je met een klassieke kuif prima uit de verf. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos.

Man bun

Ben je eens toe aan iets totaal anders? Dan is de man bun absoluut een haarstijl die tegen de gevestigde orde in gaat. Enorm toegenomen in populariteit, terwijl de meningen over de man bun sterk verdeeld blijven.

De man bun is de mannelijke variant van de vrouwelijke ‘knot op de knop’. De man bun komt het beste tot zijn recht bij ovale, rechthoekige, vierkante en driehoekige gezichtstypes.

Man bun herenkapsel

Opscheer

De opscheer dankt zijn naam uiteraard vanwege het opscheren van de zijkanten van het herenkapsel. De klassieke variant vindt zijn oorsprong in de jaren 30 en is enorm veelzijdig omdat je het uitstekend combineert met andere haarstijlen voor mannen.

Ga je voor wat meer effect? Kies dan een hoge opscheer. Daarmee is de overgang in haarlengte wat minder subtiel en accentueert de wat extremere haarstijlen om er echt uit te springen.

Pompadour

Ben je niet vies van een beetje investeren in je kapsel qua tijd en producten? Dan is de pompadour bij uitstek geschikt voor jou! Je hebt voor de pompadour een haarlengte van minimaal 10 centimeter nodig om de typerende kuif te kunnen zetten.

Je herkent de pompadour aan de volle omhoog gestyleerde haren vanaf het voorhoofd. De pompadour is met name bekend geworden door Elvis Presley.

Pompadour herenkapsel

Scheiding

Een scheiding wordt misschien geassocieerd met een korpsbal of een zeer net kapsel, maar dat is inmiddels al lang niet meer waar. Natuurlijk kun je een scheiding kammen en daarmee keurig verzorgd voor de dag komen.

Maar een scheiding kan vandaag de dag ook in een veel meer trendy kapsel voorkomen.

Slicked back

De slicked back dankt zijn naam vooral aan de manier van stijlen. Je hebt de moderne variant met veel volume of de traditionele variant met minder volume.

Alles staat of valt met de hoeveelheid product wat je gebruikt om je stijl in model te krijgen en te houden. Ook de haarlengte is sterk bepalend in welke variant het beste bij je past. Je kamt in alle gevallen je haren voorzien van een product lekker naar achteren.

Lees ook:  5 keukentrends voor huisvaders
Slicked back herenkapsel lang

Undercut

Als laatste, maar zeker niet minste mannen kapsel, hebben we de Undercut. Volgens sommige kappers geen stijl op zichzelf, maar dat terzijde. De undercut wordt namelijk vaak gecombineerd met een andere haarstijl, die het geheel afmaakt.

Juist omdat je hem combineert kun je van de Undercut een heel gematigd of heel extreem kapsel maken. De Undercut is op de kaart gezet door Brad Pitt die in de film Fury het kapsel toont samen met een stoer slick back kapsel.

Undercut herenkapsel

Mullet kapsel

Dé trend voor haar in het eerste half jaar van 2023 was het mullet kapsel. Deze in Australië al langer populaire haarstijl, is een intrede aan het maken in het westen.

Nieuw kapsel tips en advies

Geïnspireerd geraakt door de vele mogelijkheden die je voorbij hebt zien komen? Gaaf! Dat was immers precies het doel!

Voordat je enthousiast een afspraak maakt bij je favoriete kapper of barbier om je nieuwe look te laten trimmen of knippen, denk dan even aan de volgende factoren:

 • Jouw type gezicht. Niet elk kapsel past bij elk gezicht. Check dus welke kapsels het beste bij jouw gezichtstype passen.
 • Persoonlijke stijl. Je kapsel draag je 24/7 en moet dus altijd aansluiten op je karakter. Het is belangrijk je écht goed te voelen met je nieuwe kapsel en jou als persoon. Daarbij is het ook goed om te kijken naar je kledingstijl. Een klassiek herenkapsel terwijl je een personal trainer in een sportschool bent zal je waarschijnlijk niet zo lekker liggen.
 • Budget. Je laten knippen is de initiële kostenpost, maar heb je bij je nieuwe kapsel gedacht aan de haarproducten die je nodig hebt om elke dag het gewenste model te krijgen?
 • Tijd. Hoeveel tijd wil je aan het begin van je dag spenderen om je haar weer helemaal in model te krijgen?
 • Onderhoud. Met welke regelmaat ben je bereid terug te gaan naar de kapper om je kapsel bij te laten knippen? Korte kapsels sparen tijd uit om in model te brengen, maar je moet weer vaker naar de kapper om de lengte te behouden.
 • De baas. Sommige kapsels passen eenmaal niet lekker bij het type werk dat je doet, alhoewel deze barrière tegenwoordig steeds kleiner aan het worden is. Laat je nieuwe kapsel aansluiten bij je ambities!

Samenvatting

Welke stijl het beste bij je past is over het algemeen een hele persoonlijke keus.

Natuurlijk kun je letterlijk elke haarstijl nastreven, maar het blijft een feit dat het ene type haar geschikter is voor een bepaalde haarstijl dan een ander type haar.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig zo ongelofelijk veel kwalitatief hoogwaardige (en minder hoogwaardige) producten op de markt die je kunnen helpen qua haarstyling. Hierdoor lijkt het onmogelijke alsnog binnen handbereik te komen.

Toch kiezen veel mannen voor kapsels die aansluiten bij hun ambities. Een mannen kapsel wat aansluit bij hun persoonlijkheid.

En daarin is elke haarkleur, elke stijl en elke toepassing van producten geoorloofd. Durf uniek te zijn. Kies voor een stijl die bij je past.

Laat ons je inspireren met dit uitgebreide artikel.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings