5x haarverzorging voor mannen tips

15 april 2021
710
Haarverzorging mannen gids

Lees onze praktische haarverzorging gids voor mannen met tips en advies van barbiers.

Verzorg je haren optimaal, krijg een gezonde glans en zorg dat je je haren makkelijker in model kunt brengen.

Verder lees je over de beste haarverzorging producten van dit moment.

Niet te vaak wassen met shampoo

De gemiddelde man verzorgt zich goed en wilt zichzelf lekker fris voelen. Dit betekent voor veel mannen ook dat zij iedere dag hun haar wassen. Doe jij dit ook?

Dan raden wij het je aan om hiermee te stoppen. Iedere dag je haar wassen met shampoo zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid uitdroogt, met als gevolg broze haren die makkelijk(er) afbreken.

Het vochtgehalte in je hoofdhuid moet namelijk op een gezond niveau zijn zodat de haarzakjes in de hoofdhuid optimaal gevoed worden.

Wanneer jij je haar te vaak wast, dan verliest het haar de vettige natuurlijke laag. Dit zorgt ervoor dat het haar voedingsstoffen mist en dat je haar minder gezond wordt. Je krijgt het dan ook minder makkelijk in model.

Je haar wordt namelijk futloos en heeft minder volume. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het slim om het haar eens in de 2 á 3 dagen te wassen.

Droog het haar op de juiste manier (deppen, niet wrijven!)

Kom jij uit de douche en heb je haast? Dan is de kans groot dat jij een handdoek gebruikt en je haar op krachtige wijze droog maakt.

Kijk goed uit wanneer je dit doet, dit kan er namelijk voor zorgen dat jij je haren flink beschadigd.

Op het moment dat je haar nat is, is het ook meteen erg kwetsbaar. Wanneer jij je haren te snel droog wilt maken met een handdoek, dan is de kans groot dat je buitenste haarlagen beschadigd worden.

Lees ook:  Kroeshaar verzorgingsgids en lookbook

Tevens zorgt dit voor gespleten haarpunten en dit wil je natuurlijk niet. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je haar minder makkelijk in model komt en je krijgt een "frizzy" uitstraling (allemaal kleine haartjes die uitsteken).

Vraag jij je nu af hoe jij jouw haar het beste droog kunt maken? Dan zijn er gelukkig verschillende manieren om dit op een betere manier te doen.

Je haar door de lucht laten drogen is natuurlijk het beste, echter begrijpen wij ook dat je hier vaak geen tijd voor hebt.

Wanneer je hier geen tijd voor hebt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om je haren droog te deppen nadat je overtollig water uit het haar hebt geschud.

Hierbij is het de bedoeling dat je rustig in de groeirichting strijkt. Een andere manier om je haar goed te drogen is met behulp van een föhn. Let hierbij wel op dat je de föhn op de zo laagst mogelijke warmte-instelling zet.

Tevens zal je je haar niet te lang moeten drogen, hou het dus nog een beetje vochtig.

Gebruik een kwalitatieve shampoo

Het verschil tussen goedkope shampoo en hoogwaardige (premium) shampoo?

Het gebruik van gezonde en vooral natuurlijke ingrediënten in de juiste verhoudingen.

Goedkope merken claimen altijd dat ze gebruik maken van goede ingrediënten, maar deze zijn altijd in zeer lage concentraties opgenomen in de formule.

Het effect is daarom minimaal en zelfs schadelijk omdat de formule wordt opgevuld met andere, slechtere ingrediënten die veel goedkoper zijn om te maken.

Natuurlijke ingrediënten kosten verhoudingsgewijs veel meer om te oogsten, bewerken en vervolgens in een shampoo te verwerken.

Lees ook:  Fringe herenkapsel

Goedkope ingrediënten die makkelijk synthetisch in een lab gemaakt kunnen worden zijn daarom veel vaker aanwezig in shampoos.

Het nadeel van sommige (niet alle!) synthetische ingrediënten is dat deze de natuurlijke processen in de huid tegenwerken.

Je krijgt dan bijvoorbeeld irritaties, een zeer uitgedroogde hoofdhuid of jeuk. Gebruik het beste de Alpecin cafeïne shampoo. Deze voedt de haren en stimuleert de haargroei!

Gebruik niet te veel haarproducten

Haarproducten brengen je haren vanzelfsprekend moeiteloos in model.

Echter gebruiken veel mannen te veel haarproducten. Wanneer je te veel haarproducten gebruikt, wordt je haar lastiger te bewerken en in model te brengen.

Het is dus aan te raden om goed te bepalen welke hoeveelheid jij daadwerkelijk nodig hebt. Tevens is het belangrijk om te bepalen welk type haarproduct het beste bij jou haar past.

Mocht jij nog op zoek zijn naar een goed haarproduct, dan heb je in ieder geval een hoop keuze. Probeer onderstaande producten bijvoorbeeld eens:

  • Wax- Wax zorgt er voor dat je haar perfect in model te houden is. Helaas is het wel lastiger om dit product uit je haar te krijgen. Dit omdat het op oliebasis is.
  • Gel-  Gel zorgt er net als wax voor dat je haar op zijn plek blijft zitten. Echter zorgt gel voor een wat nattere look. Mocht jij gel aan willen schaffen, kies dan wel voor een wat duurdere variant.
  • Pomade- Wil jij een haarproduct aanschaffen dat zorgt voor een retro look? Dan is Pomade echt wat voor jou. Tevens zorgt het voor een goede glans. Nadeel is wel dat het je haar minder goed vasthoudt dan bijvoorbeeld wax.
  • Putties- Ben jij op zoek naar een product dat een hoge hold heeft, maar niet zo stijf is als gel? Dan is dit product ideaal!

Gebruik conditioner

Steeds meer mannen beginnen de positieve effecten van conditioner te ontdekken.

Lees ook:  Iconische herenkapsels

Conditioner is een product dat je haren een boost geeft met gezonde voedingstoffen. Vooral bij lange haren werkt conditioner heel goed om de natuurlijke en gezonde glans te behouden.

Naarmate de lengte van je haren toeneemt hebben de haarzakjes steeds meer moeite om alle voedingsstoffen (die voor glans zorgen) naar de uiteindes (haarpunten) te transporteren.

Conditioner kun je dus zien als een hulpmiddel die aanvullend werkt op de werking van je hoofdhuid en haarzakjes.

Conditioner breng je het beste aan ná het wassen zodat de formule optimaal kan intrekken.

Laat conditioner zo'n 5 minuten intrekken en spoel vervolgens grondig uit.

Zoek een goede kapper op

Mocht jij ervoor willen zorgen dat jij jouw haar echt zo goed mogelijk verzorgd? Dan is het aan te raden om een goede kapper op te zoeken.

Een goede kapper zorgt er namelijk niet alleen voor dat jouw haar goed in model zit, een goede kapper kan jou namelijk ook vertellen hoe jij jouw haar het beste kunt verzorgen.

Ieder persoon heeft ander haar en een kapper weet perfect welke haarproducten het beste bij een bepaald type haar passen. Met behulp van dit advies verzorg jij jouw haar extra goed.

Hopelijk weet jij nu precies hoe jij jouw haar het beste kunt verzorgen. Maak gebruik van onze tips en zorg ervoor dat jouw haar gezond is en dat je het zo goed mogelijk kunt doen.

Mocht je vragen hebben, dan kan je uiteraard ook contact met ons opnemen. Bedankt voor het lezen!

Bezoek Trendheads visit om te zien met welke barbiers en herensalons wij samenwerken. Bij deze salons ben je verzekerd van een fijne ervaring.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings