Baardstijlen inspiratie 2024

6 juni 2024
4613
Baardstijlen

De baard blijft een populair en tijdloos iets. Steeds meer mannen laten een volle baard staan en vaker koppelen ze dit met een nieuw herenkapsel. De baard is tegenwoordig te zien in alle lagen van de maatschappij en vrijwel in elke zakelijke / professionele omgeving.Een aantal jaar geleden kende de baard een enorme boost in populariteit en werd wereldwijd een trend. In deze blog geven wij meer informatie over de beste baardstijlen en hoe je deze onderhoud.

Met een baard laat je zien wie je bent. Waar je voor staat.

Maar niet alle baarden zijn hetzelfde. Sommige baardstijlen en baardtypes sluiten beter aan bij jou als persoon. Want wat bij de een wel goed kan staan, kan bij jou heel anders overkomen. Kies daarom ook altijd voor een baard die past bij je gezichtstype. Een baard is namelijk een manier om jouw karakter en persoonlijkheid te laten zien naar de mensen om je heen. In deze blog gaan we het hebben over de meest trendy baardstijlen en kun je meteen bepalen wat bij je past en wat niet. De blog is verdeeld in baardstijlen op basis van de hoeveelheid gezichtsbeharing. Wetende dat gezichtsbeharing ongeveer 1.5 centimeter per maand groeit, kun je dus ongeveer afstemmen hoelang het duurt voor je jouw ideale baardstijl hebt staan. We zullen eerst de kortere baardstijlen bespreken en gaandeweg steeds vollere baardstijlen bespreken

1. Korte baardstijlen

Allereerst zullen we de korte baardstijlen bespreken, dit zijn baardstijlen met een lengte van 0 tot 3mm (stoppelbaard) en 3mm tot 5 mm (korte baard).

1. Clean shaven (0-1mm)

Een clean shaven look is klassiek en verfrissend, ideaal voor mannen die een verzorgde en professionele uitstraling willen. Deze stijl vereist dagelijks scheren om een gladde en haarloze huid te behouden. Gebruik een scheermes van hoge kwaliteit en een goede scheercrème om irritatie en snijwonden te voorkomen. Na het scheren is het belangrijk om een aftershave balm of moisturizer te gebruiken om de huid te kalmeren en gehydrateerd te houden. Regelmatig scrubben helpt bij het voorkomen van ingegroeide haren en houdt de huid glad en gezond. Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen.

2. Korte stoppelbaard (0.5mm-3mm)

Een stoppelbaard is perfect voor mannen die een ruigere, maar toch verzorgde look willen. Deze baardstijl vereist weinig onderhoud en is ideaal voor mannen met een drukke levensstijl. Om een stoppelbaard te behouden, moet je je baard elke paar dagen trimmen tot een lengte van 1-3 millimeter. Gebruik een trimmer met een verstelbare kam om de gewenste lengte te bereiken. Vergeet niet om je gezichtshuid te hydrateren met een goede moisturizer om droogheid en irritatie te voorkomen. Regelmatig wassen met een milde baardshampoo helpt om de baard en huid schoon te houden. Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen

Korte stoppelbaard baardstijl

3. De medium stoppelbaard (0.5-4mm)

Een medium stoppelbaard is ideaal voor mannen die een ruige maar toch verzorgde uitstraling willen zonder veel moeite. Deze stijl biedt de perfecte balans tussen een clean-shaven look en een volle baard, en vereist iets meer onderhoud dan een korte stoppelbaard. Om een medium stoppelbaard te behouden, moet je je baard om de paar dagen trimmen tot een lengte van ongeveer 3-5 millimeter. Gebruik een trimmer met een verstelbare kam om de juiste lengte te bereiken en een gelijkmatige look te behouden. Vergeet niet om je gezichtshuid goed te hydrateren met een moisturizer om droogheid en irritatie te voorkomen. Regelmatig wassen met een milde baardshampoo helpt om de baard en huid schoon en fris te houden. Voor een extra verzorgde uitstraling kun je ook een lichte baardolie aanbrengen om de haren zacht en glanzend te houden. Onderhoud is maar eens in de paar dagen nodig en de baard geeft een mannelijke, stoere look. Wordt tevens omschreven als een female favorite. Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen.

Medium stoppelbaard

4. Potloodsnor (1-2mm)

De potloodsnor is een dunne, subtiele snor die de bovenlip volgt en zorgt voor een verfijnde en elegante uitstraling. Deze snor, doorgaans tussen 1-2 millimeter lang, vereist nauwkeurig onderhoud om de lijnen strak en symmetrisch te houden. Gebruik een precisietrimmer of scheermes om de snor smal en netjes te houden. Regelmatig trimmen en scheren van de omliggende huid is noodzakelijk om de snor goed af te bakenen. Baardolie kan worden gebruikt om de haren zacht en glanzend te houden, terwijl een milde baardshampoo en regelmatig kammen helpen bij het onderhouden van een verzorgde snor. Geschikte gezichtstypes: Ovaal, rechthoekig.

Lees ook:  Philips Series 5000 BT5515/15

5. Corporate baard (2-5mm)

De corporate baard is een korte, nette baardstijl die geschikt is voor een professionele omgeving. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de lengte consistent en de randen scherp te houden. Gebruik een trimmer om de baard op een lengte van 2-5 millimeter te houden en werk de randen bij met een precisietrimmer. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een baardbalsem zorgt voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en dagelijks borstelen helpt bij het voorkomen van klitten en het behouden van een verzorgde uitstraling. Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen.

2. Medium baardstijlen

De medium baardstijlen bestaan uit baarden van een lengte tussen de 5 tot 15 millimeter. Hieronder hebben wij voorbeelden van zulke baardstijlen gegeven.

1. Goatee (5-10mm)

De goatee is een veelzijdige en populaire baardstijl die de kin bedekt en soms wordt gecombineerd met een snor. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de vorm en symmetrie te behouden. Gebruik een trimmer om de lengte van de baard op de kin consistent te houden tussen 5-10 millimeter en werk de randen bij met een precisietrimmer. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een milde baardshampoo en conditioner de huid en baard gezond houden. Regelmatig kammen voorkomt klitten en helpt bij het stylen van de baard. Geschikte gezichtstypes: Rechthoekig, ovaal.

2. Balbo (5-10mm)

De Balbo baard is een stijlvolle en moderne baardstijl die bestaat uit een gescheiden snor en een bredere baard die de kin bedekt, zonder dat de twee met elkaar verbonden zijn. Gebruik een trimmer om de lengte van de baard op de kin consistent te houden tussen 5-10 millimeter, terwijl je de snor op ongeveer dezelfde lengte houdt of iets korter. Gebruik een scheermes om de wangen en hals schoon te houden en de scheiding tussen snor en baard duidelijk te maken. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een milde baardshampoo en conditioner de huid en baard gezond houden. Geschikte gezichtstypes: Ovaal, vierkant.

3. Chin strap (3-5mm)

De Chin Strap baardstijl omcirkelt de kaaklijn, wat zorgt voor een scherpe en gedefinieerde look. Deze stijl vereist nauwkeurig onderhoud om de lijnen strak en symmetrisch te houden. Gebruik een precisietrimmer om de breedte van de baard te bepalen en houd de lengte van de baard tussen 3-5 millimeter. Zorg ervoor dat de lijnen langs de kaak en kin scherp blijven. Regelmatig scheren van de wangen en hals is nodig om de focus op de kinband te houden. Baardolie helpt de baardharen zacht en glanzend te houden, terwijl een milde baardshampoo de huid en baard schoon houdt. Dit alles zorgt voor een verzorgde en moderne uitstraling. Geschikte gezichtstypes: Rond, ovaal.

balbo baard

4. Patchy baard (3-7mm)

Een patchy baard is ideaal voor mannen met ongelijkmatige baardgroei. Deze stijl vereist creatief trimmen om de baard er vol en verzorgd uit te laten zien. Houd de lengte van de baard tussen 3-7 millimeter en gebruik een trimmer om de langere delen van de baard bij te werken, terwijl je de kortere gebieden probeert op te vullen door slim te trimmen. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een baardbalsem zorgt voor extra controle en styling. Regelmatig wassen met een milde baardshampoo en dagelijks borstelen helpen bij het stimuleren van de groei en het onderhouden van een gezonde baard.Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen.

5. Van Dyke (5-10mm)

De Van Dyke baardstijl, ook wel bekend als de ringbaard, combineert een sik met een losse snor, wat zorgt voor een verfijnde en artistieke uitstraling. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de snor en sik scherp en gescheiden te houden. Houd de lengte van de sik en snor tussen 5-10 millimeter met behulp van een precisietrimmer en gebruik een scheermes om de wangen en kaaklijn schoon te houden. Baardolie helpt de haren zacht en glanzend te houden, terwijl een milde baardshampoo en conditioner de huid en baard gezond houden. Regelmatig kammen voorkomt klitten en helpt bij het stylen van de snor. Geschikte gezichtstypes: Rechthoekig, ovaal.

6. Korte volle baard (5-10mm)

Een korte ‘volle’ baard biedt een verzorgde en mannelijke uitstraling zonder het intensieve onderhoud van een lange baard. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de lengte consistent en de randen scherp te houden. Gebruik een baardtrimmer om de baard op een lengte van 5-10 millimeter te houden en werk de randen bij met een precisietrimmer. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een baardbalsem zorgt voor extra styling en controle. Wassen met een milde baardshampoo en regelmatig borstelen helpt bij het voorkomen van klitten en het onderhouden van een verzorgde look. Geschikte gezichtstypes: Alle gezichtsvormen.

7. Boxed baard (5-10mm)

De boxed baard is een strakke en nette baardstijl die de natuurlijke kaaklijn volgt en zorgt voor een verzorgde uitstraling. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de lijnen scherp en symmetrisch te houden. Gebruik een trimmer om de lengte van de baard op ongeveer 5-10 millimeter te houden en werk de randen bij met een precisietrimmer. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een baardbalsem zorgt voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en regelmatig borstelen helpt bij het voorkomen van klitten en het onderhouden van een verzorgde look.Geschikte gezichtstypes: Ovaal, rechthoekig.

Lees ook:  Grijze baard: stijlvol en authentiek

8. Chevronsnor (10-15mm)

De chevron snor is een dikke, volle snor die de bovenlip bedekt, geïnspireerd door de stijl van de jaren '70. Deze snor is doorgaans ongeveer 10-15 millimeter lang en vereist regelmatig trimmen om de vorm en volheid te behouden. Gebruik een kleine schaar of precisietrimmer om de snor netjes te houden en voorkom dat de haren over de lippen hangen. Baardolie kan ook op de snor worden gebruikt om de haren zacht en glanzend te houden. Wassen met een milde baardshampoo en regelmatig kammen helpt bij het onderhouden van een verzorgde en gezonde snor. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, rechthoekig.

chevron snor

3. Lange baardstijlen

De lange baardstijlen zijn baarden boven de 15mm en tot 20 centimeter of langer. Deze baardstijlen hebben veel onderhoud nodig en het duurt een geruime tijd voor ze gegroeid zijn.

1. Uniforme baard (5 centimeter of langer)

De uniforme baard is een nette, verzorgde baard die perfect is voor de young professional, met een lengte van ongeveer 5 centimeter. Deze stijl heeft overal dezelfde lengte, waardoor de snor overloopt in de baard zonder dat dit opvalt. Bij deze baardstijl moet je regelmatig trimmen om de lengte goed te behouden en de verzorgde uitstraling erin te houden. Gebruik een elektrische baardtrimmer of bezoek een barbier om ervoor te zorgen dat de lengte overal gelijk blijft. Baardolie helpt de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl een milde baardshampoo en conditioner de huid en baard gezond houden. Dagelijks borstelen voorkomt klitten en stimuleert een gelijkmatige groei. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, vierkant

2. Strakke lange baard (10 centimeter of langer)

De strakke lange baard combineert de volheid van een lange baard met de nette, gedefinieerde lijnen van een strakke stijl. Deze baardstijl vereist regelmatig trimmen om de lengte en vorm consistent te houden. Houd de lengte van de baard meestal langer dan 10 centimeter en gebruik een baardtrimmer om de uiteinden bij te werken en een precisietrimmer voor het definiëren van de randen. Baardolie helpt om de baard zacht en gehydrateerd te houden, terwijl baardbalsem zorgt voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en dagelijks borstelen helpen bij het voorkomen van klitten en het behouden van een verzorgde uitstraling. Regelmatig trimmen van de randen zorgt ervoor dat de baard er netjes en professioneel uitziet. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, rechthoekig

3. Verdi baard/ Ducktail (10-15 centimeter)

De Verdi baard combineert een volle baard met een gescheiden snor, wat zorgt voor een stijlvolle en gedistingeerde look. Deze stijl vereist regelmatig trimmen om de baard en snor gescheiden en in vorm te houden. Laat de baard groeien tot ongeveer 10-15 centimeter en trim de uiteinden om gespleten haarpunten te voorkomen. De snor moet iets langer zijn en kan worden gestyled met wax. Gebruik baardolie om de baard zacht en gehydrateerd te houden, en baardbalsem voor extra controle. Wassen met een milde baardshampoo en regelmatig borstelen houdt de baard gezond en verzorgd. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, driehoekig

Klassieke baard

4. Houthakkerbaard (15 tot 20 cm)

De houthakkersbaard is een volle, lange baard die een robuuste en natuurlijke uitstraling geeft. Deze stijl vereist geduld en regelmatig onderhoud om er verzorgd uit te zien. Laat de baard onbelemmerd groeien tot de gewenste lengte, en trim de uiteinden om gespleten haarpunten te voorkomen. Gebruik baardolie om de baard zacht en gehydrateerd te houden, en baardbalsem voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en dagelijks borstelen helpt bij het voorkomen van klitten en het onderhouden van een gezonde baard. Regelmatig trimmen van de randen zorgt voor een nette en verzorgde look. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, rechthoekig, driehoekig

houthakker baard

5. Kaal + baard (5-20cm)

Wat de reden ook is, de man die zijn kale look in combinatie met een baard omarmt straalt extra mannelijkheid uit. Een kale uitstraling (met of zonder baard) is altijd al een populaire stijl geweest en is een prima keuze voor mannen die nog in de twijfelfase zitten. Haargroei op het hoofd heeft overigens niets te maken met de mate van baardgroei. Regelmatig scheren van het hoofd, bij voorkeur met een krabbertje (safety razor) voor het meest gladde resultaat. Baard lengte onderhouden met een kwalitatieve baard trimmer. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, vierkant, rechthoekig

6. Garibaldi (20cm)

De Garibaldi baard is een volle, brede baard met een ronde onderkant, ideaal voor mannen die een robuuste en natuurlijke look willen. Deze stijl vereist minder precisie, maar regelmatig trimmen is nodig om de ronde vorm te behouden. Laat de baard groeien tot ongeveer 20 centimeter en trim de uiteinden regelmatig om de vorm intact te houden. Gebruik baardolie om de baard zacht en gehydrateerd te houden, en baardbalsem voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en regelmatig borstelen helpen bij het voorkomen van klitten en het onderhouden van een gezonde baard. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, vierkant, driehoekig

garibaldi baard

7. De Vikingbaard (20 tot 25 centimeter)

De vikingbaard is een volle, lange baard die een robuuste en traditionele uitstraling geeft. Deze stijl, met een lengte van 20-25 centimeter, vereist geduld en regelmatig onderhoud om er verzorgd uit te zien. Laat de baard onbelemmerd groeien tot de gewenste lengte, en trim de uiteinden om gespleten haarpunten te voorkomen. Gebruik baardolie om de baard zacht en gehydrateerd te houden, en baardbalsem voor extra controle en styling. Wassen met een milde baardshampoo en dagelijks borstelen helpt bij het voorkomen van klitten en het onderhouden van een gezonde baard. Eventueel kun je vlechten toevoegen voor een authentieke vikinglook. Geschikte Gezichtsvorm: Ovaal, rechthoekig, vierkant

Lees ook:  Baard trends: 4 tips voor een volle baard
vikingbaard

Hoe onderhoud ik mijn baard?

Dit waren 20 baardstijlen die je kunt gebruiken als inspiratie. Zoals je kan zien is er veel mogelijk op het gebied van baarden en zijn de opties zeer gevarieerd. Een belangrijk punt bij een baard is het onderhoud, ongeacht de lengte. Hieronder geven wij tips hoe je dit onderhoud het beste kunt doen, verdeeld per baardlengte.

Onderhoud van korte baarden

Korte baarden, meestal tussen 1-3 millimeter (stoppelbaarden) en 5-10 millimeter, vereisen regelmatig onderhoud om er netjes en verzorgd uit te zien. Het is belangrijk om een trimmer met verschillende lengte-instellingen te gebruiken om de baard gelijkmatig bij te houden. Trim de baard minstens om de paar dagen om de gewenste lengte te behouden. Naast trimmen is het essentieel om de huid onder de baard gezond te houden. Gebruik een milde baardshampoo om zowel de baard als de huid schoon te houden en voorkom droogheid en irritatie door dagelijks een vochtinbrengende crème te gebruiken. Baardolie is ook nuttig om de baardharen zacht en gehydrateerd te houden, en geeft een lichte glans voor een verzorgde uitstraling. Regelmatig scheren van de randen helpt om strakke lijnen te behouden en de vorm van de baard te definiëren.

Onderhoud van middellange baarden

Middellange baarden, variërend van 10-20 millimeter, vereisen meer aandacht dan korte baarden, maar de inspanning is het waard voor de volheid en stijl die ze bieden. Gebruik een trimmer met instelbare lengtes om de baard gelijkmatig te houden en trim de randen met een precisietrimmer om een scherpe, verzorgde look te behouden. Baardolie is essentieel voor middellange baarden om uitdroging te voorkomen en om de haren zacht en glanzend te houden. Baardbalsem kan extra controle en styling geven, vooral voor het vormen van de baard naar de gewenste look. Wassen met een milde baardshampoo en conditioner helpt bij het gezond houden van zowel de baard als de huid. Dagelijks borstelen met een baardborstel helpt bij het verdelen van natuurlijke oliën en voorkomt klitten.

Onderhoud van lange baarden

Lange baarden, vaak langer dan 20 centimeter, vereisen het meest intensieve onderhoud om er verzorgd en gezond uit te zien. Geduld en regelmatige verzorging zijn de sleutels tot het succesvol onderhouden van een lange baard. Trim de uiteinden regelmatig om gespleten haarpunten te voorkomen en gebruik een baardtrimmer voor gelijkmatige lengtes. Baardolie is onmisbaar voor lange baarden, omdat het helpt om de haren gehydrateerd en zacht te houden. Baardbalsem biedt extra controle en helpt bij het stylen van de baard, wat vooral belangrijk is voor langere lengtes. Wassen met een milde baardshampoo en conditioner houdt de baard schoon en gezond. Dagelijks borstelen helpt bij het ontwarren van de baard en bij het verdelen van natuurlijke oliën door de haren. Overweeg het gebruik van een bredetandige kam voor lange baarden om klitten voorzichtig te verwijderen. Tot slot kunnen vlechten of andere stijlen worden toegevoegd voor een unieke look, maar zorg ervoor dat de baard altijd goed verzorgd blijft om een robuuste en gezonde uitstraling te behouden.

De beste baardtrimmers voor de mooiste baard

Nu we uitvoerig de meest uiteenlopende baardstijlen en modellen hebben besproken, is het natuurlijk belangrijk om een goede braadtrimmer in huis te halen voor de mooiste baard. Deze baardtrimmers zijn voor alle typen baard gemaakt, van de lage baard tot de Garibaldi en de houthakkersstijl baarden zijn geschikt. We geven een top drie!

Philips BT5515/15

Deze roestvrijstalen mesjes zijn niet alleen vlijmscherp, ze werken ook nog eens zelf slijpend. Onderhoud aan de mesjes is dus overbodig voor dit trim apparaat! De batterij gaat een ruime anderhalf uur mee en heeft een korte laadtijd. Het apparaat is voorzien van een batterij indicator, dus je weet precies wanneer het weer tijd is om op te laden. Na de trim sessie is het apparaat eenvoudig schoon te maken onder de stromende kraan.
De Philips BT5515/15 is makkelijk en snel te bestellen via Bol.com!

Afbeelding Inbedden Philips BT5515/15

bron: bol.com

Panasonic ER-GB80

Deze duurzame precisietrimmer is ideaal voor zowel het stylen van je baard als het trimmen van je lichaam. Of je nou een baardsnit, lage baard of een ‘yeard’ hebt, deze trimmer komt overal met gemak doorheen! Je kunt de snijlengte aanpassen naar maar liefst 39 verschillende stijlen, waarbij ook nog drie soorten opzetkammen worden meegeleverd.
De Panasonic ER-GB80 is verkrijgbaar via deze link!

Afbeelding Inbedden Panasonic ER-GB80

bron: bol.com

Remington MB320C

Deze baardtondeuse is een van de goedkopere trimapparaten, maar de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend! Dankzij de goede en stevige grip, licht de Remington lekker in de hand en kun je er lang mee overweg. Het apparaat wordt geleverd met een kam die verstelbaar is in 9 verschillende lengtes. Je kunt het trimapparaat eenvoudig schoonmaken doordat hij beschikt over een pop-up tondeuse, hij is dus snel uit elkaar te halen.
Bestel de Remington MB320C via Bol.com!

Afbeelding Inbedden Remington MB320C

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings