De nieuwste handleiding baardgroei stimuleren

2 december 2020
441
Baardgroei stimuleren

In dit artikel bespreken wij de verschillende problemen omtrent baardgroei en bieden we oplossingen waarmee je vandaag actie kunt ondernemen om je baarddoelstellingen op termijn alsnog te behalen.

Als het aan jou ligt zou je een volle en stijlvolle baard groeien. Maar de praktijk laat zien dat het voor veel mannen niet zo makkelijk gaat om optimale baardgroei te stimuleren.

Je hebt of last van kale plekken, te weinig volume of de lengte groeit maar niet verder dat nodig is voor je ideale baardstijl.

→ Gelijk naar natuurlijke oplossingen of niet-natuurlijke oplossingen

Weinig tijd? Wij adviseren je om het veilige en zeer effectieve Neofollics baardgroei serum te proberen. Bewezen resultaat binnen 3 maanden, gratis verzending vanaf €35, niet goed geld terug garantie.

Neofollics baardgroei serum

Probleem: Kale plekken in baard

Je wilt zo graag een baard, maar helaas tref je kale plekken aan in je baard.

Dit gevoel kan enorm teleurstellend zijn. In de praktijk zie je vaak dat mannen last hebben van kale plekken rondom de wangen.

Zodra je merkt dat je baard kale plekken heeft, ben je gauw geneigd om alles weg te halen, maar doe dit niet!

Over het algemeen vallen onregelmatigheden veel minder op zodra de lengte toeneemt.

Verder in dit artikel zullen de oorzaken en oplossingen van het hebben van kale plekken centraal staan. Hierdoor weet jij exact wat je in de toekomst moet doen om geen kale plekken meer te hebben. 

Baardgroei stimuleren kale plekken in baard

Oorzaak: Genetische aanleg

Ten eerste is het goed om te benoemen dat de groei van een baard zowel genetisch als hormonaal is bepaald. Zo kunnen de haarzakjes van mannen verschillen.

Wanneer je veel haarzakjes hebt, kun je een dikkere en volle baard krijgen dan wanneer je minder haarzakjes hebt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking?

In haarzakjes vinden namelijk complexe processen plaats waarbij testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron. Als je als man gevoelig bent voor dihydrotestosteron, krijg je een mooie en volle baard.

Wil jij dit stimuleren? Dan is het aan te raden om verder in dit artikel te kijken naar minoxidil. Minoxidil is namelijk een niet natuurlijk product dat je baardgroei optimaal kan stimuleren.

Veel mensen zijn van mening dat door het hebben van een lager testosteron niveau de mannelijkheid in twijfel neemt, maar dat is simpelweg onjuist.

Mannen die geen of een onregelmatige baardgroei hebben, hebben alsnog een normaal testosteronniveau.

We kunnen dus concluderen dat je baardgroei geen weerspiegeling is van je huidige testosteronniveau.

Naast aanleg voor baardgroei is de kleur ook genetisch bepaald.

Zo hebben mannen met een donkere huid en haartype op jongere leeftijd een zwaardere baardgroei, terwijl Noord-Europeanen dit meestal op een latere leeftijd krijgen.

Dit is natuurlijk niet standaard, maar hieruit blijkt dat het genetisch is bepaald hoe jouw baardgroei zich in de loop der jaren ontwikkeld. 

Probleem: Geen volle baard

Een tweede probleem kan zijn: het hebben van baardgroei, maar geen volle baard als resultaat na een aantal maanden groeien.

Je wilt natuurlijk een mooie baard hebben die lekker vol is en met de nodige volume. Dit probleem is makkelijker te verhelpen dan kale plekken.

Als je namelijk geen volle baard hebt, is er wel een basis waardoor je met behulp van niet natuurlijke producten de baardgroei kunt bevorderen.

Oorzaak: Uitgedroogde huid

Een uitgedroogde huid heeft negatieve gevolgen als het gaat om problemen omtrent baardgroei.

Lees ook:  Reuzel groen Medium Hold pomade

Haarzakjes bevinden zich in de huid en worden gevoed door zuurstof in het bloed en het vochtgehalte in de huid waarin de haarzakjes zich bevinden.

Het vochtgehalte in de huid wordt op peil gehouden door onder andere talg uit de vetkliertjes.

Zodra baardharen groeien, wordt talg en lichaamseigen vetten echter opgenomen door de baardharen (want haren absorberen vocht), waardoor het vochtgehalte in de huid wordt verstoord.

Hierdoor krijgen de haarzakjes niet de nodige voedingstoffen, waardoor deze minder goed functioneren.

Uiteindelijk merk je dat in droge huid onder de baard en een niet-optimale baardgroei.

Natuurlijk zijn er prima oplossingen om dit tegen te gaan, namelijk:

  • Baardolie. Baardolie zinkt in de huid en baardharen, waardoor het vochtgehalte optimaal blijft
  • Regelmatig de baardharen kammen zodat de haarzakjes worden geprikkeld

Probleem: Geen lange baard

Als laatste probleem kun je ook ervaren dat je geen lange baard hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kun je dit goed oplossen.

Hierbij is het van groot belang dat je je baard zo natuurlijk mogelijk laat groeien.

Je kunt de groei van de baard ook nog stimuleren middels een serum, sporten en hormoonformules.

Hierover lees je meer onderin dit artikel dat gaat over oplossingen.

Naast het stimuleren met middelen is het kammen van een korte baard ook van groot belang.

Als je dit op de juiste manier doet, zal de baard ook voller ogen. De haarzakjes worden tevens geprikkeld waardoor baardgroei wordt gestimuleerd.

Lange baardgroei stimuleren

Oorzaak: Slecht trimmen

Soms is het mogelijk om ermee weg te komen als je baardgroei niet gelijk groeit, maar in een aantal situaties, zoals midden op je wang, is dat niet mogelijk.

In deze situaties is het aan te raden om goed je baard te trimmen.

Als je namelijk slecht je baard trimt, zal het verschil in je baard juist zichtbaar worden. Als je goed kan trimmen kan je logische wijze het contrast tussen de plek en de daadwerkelijke baardgroei verminderen.

Daarnaast is het ook van groot belang om de juiste richting in te trimmen om eventuele irritaties aan de haarzakjes te voorkomen. 

Natuurlijke oplossingen op baardgroei te stimuleren

Op natuurlijk wijze zijn er een aantal mogelijkheden beschikbaar om je baardgroei te stimuleren.

We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal punten waarmee jij jouw baardgroei kunt stimuleren op natuurlijke wijze. 

Een gezonde(re) levensstijl

Het hebben van een gezonde levensstijl zal namelijk de bloedcirculatie en de productie van testosteron vergroten.

Zoals reeds beschreven is zowel bloedcirculatie en het testosteron van groot belang voor het hebben van baardgroei. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gezond en gevarieerd eten.

Het is dus van belang dat je voldoende vitamines binnen krijgt zoals Vitamine A, B, C, D en E, omega 3 en zink. 

Naast voeding is slaap ook van cruciaal belang. Tijdens slaap staat groei en reparatie centraal. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat volwassenen ongeveer zeven à acht uur slaap nodig hebben.

Geef je lichaam derhalve ook deze tijd om op een correcte manier je haar te laten groeien. Naast baardgroei is dit natuurlijk ook een tip voor je algehele gezondheid.

Daarnaast is ook bewezen dat het drinken van alcohol het testosterongehalte in het lichaam verminderd wat uiteindelijk slecht is voor je baardgroei.

Dat is natuurlijk erg vervelend! Heb jij last van weinig baardgroei, drink dan met mate!

Stress vermijden

Iedereen heeft wel te maken met stress, maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat stress een negatieve factor is voor de bevordering van je baardgroei.

Lees ook:  Zelf haren knippen videogids

Heb jij veel stress of neem je te weinig tijd voor jezelf? Het advies is om goed te plannen en om op die manier je stress te verminderen.

Op deze manier kan jij jouw baardgroei stimuleren op natuurlijke wijze.

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer hier rekening mee te houden.

Naast je baardgroei heeft stress ook een negatieve impact op je algehele gezondheid. Probeer daarom stress te vermijden.

Sporten helpt zeer goed

Zoals je hebt gelezen is het aanmaken van testosteron noodzakelijk voor je baardgroei.

Uit diverse onderzoeken is tevens gebleken dat sporten zoals fitness en voetbal goed zijn baardgroei. Dit komt omdat sporten de aanmaak van testosteron stimuleert. 

Naast sporten is het ook van belang om voldoende in beweging te blijven. Mocht je dus niet van sporten houden, dan kan wandelen genoeg zijn.

Doordat je veel beweegt wordt de circulatie bevordert, dit leidt tot haargroei. Probeer elke dag een uur je hartslag omhoog te krijgen.

Via deze weg zul je op natuurlijke basis je baardgroei stimuleren.

Strategisch kammen en verzorgen

Naast het hebben van een gezondere levensstijl is het ook mogelijk om je baard strategisch te kammen.

Hierbij zorg je ervoor dat lange haren over de kale plekken worden gekamd zodat de kale plekken niet zichtbaar zijn. 

Als je correct de baard kamt, zal het niet alleen een positief effect hebben voor je baard, maar ook het uiterlijk.

Het beste kun je gebruik maken van een houten kam. Het advies is om vanaf de nek naar boven te kammen. Door deze manier scheidt je alle gezichtsharen waardoor de baard voller lijkt. 

Tijdens het kammen is het mogelijk dat je klitten tegenkomt. In deze gevallen moet je er absoluut niet aan trekken. Probeer in plaats daarvan langzaam en voorzichtig door het verstrikte gebied te kammen.

Mocht het echt vast zitten, dan is het advies om baardolie te gebruiken. Hierdoor glijdt de kam makkelijker door de baard waardoor eventuele klitten verholpen worden.

→ Lees ook: onze uitgebreide baardverzorging gids met stap voor stap acties

Het gebruik van baardolie

Baardolie zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de onderliggende huid optimaal op peil blijft, met optimale baardgroei als gevolg.

Baardolie lost nog een bijkomstig probleem op: baardroos. Als je langdurig de baardharen niet voldoende voedt, drogen deze uit wat zorgt dat je gaat krabben, met baardroos als gevolg.

Millvine vinifera baardolie
Nederlandse Millvine baardolie op basis van natuurlijke ingrediënten €16,95

Niet-natuurlijke manieren om baardgroei te stimuleren

Met betrekking tot niet natuurlijke oplossingen zijn er een aantal oplossingen mogelijk.

Hieronder zullen we kort bij de opties stilstaan met uitleg zodat jij precies weet wat je kunt doen om je baardgroei te stimuleren.

Baard serums

Als eerste kun je kiezen voor baard serums. Baard serums zijn makkelijk aan te brengen en trekken snel in de huid. Deze serums geven een frisse geur en een krachtige werking.

Hierdoor heb je alles in een tube om een gezonde en volle baard te krijgen. Door het gebruik van baard serums worden inactieve haarzakjes in de baard gestimuleerd om te groeien.

Daarnaast wordt de onderliggende huid ook gehydrateerd waardoor baardroos bestreden wordt. Diverse experts raden aan om na het douchen in de ochtend baardolie aan te brengen.

Hierdoor zullen je poriën schoon zijn en kunnen producten zoals baard serums beter geabsorbeerd worden.

Lees ook:  Nat scheren stap-voor-stap gids (update)

We zijn persoonlijk overtuigd van Neofollics baardgroei serum vanwege zijn unieke werking en de toevoeging van 7% Neoxyl.

Dit serum geeft bewezen resultaat binnen drie maanden en is een veilige manier om kale plekjes in je baard op te vullen.

Je kunt dit serum zorgeloos proberen want je hebt bij ons een niet goed geld terug garantie. Gratis verzending vanaf €35.

Minoxidil

Zoals reeds beschreven is dihydrotestosteron, ook wel DHT afgekort, van groot belang als het gaat om baardgroei.

Dihydrotestosteron wordt gevormd wanneer testosteron samen gaat met 5 alfa-reductase.

Hierbij komt minoxidil kijken. Minoxidil is een vaatverwijder die voornamelijk als orale medicatie wordt gebruikt bij een te hoge bloeddruk.

Omdat vele gebruikers onbedoelde haargroei ervaarde is het stofje nader onderzocht. Dit heeft geleid tot een werkend haargroeimiddel.

Dankzij minoxidil krijg je een baard ook al heb je geen baardgroei en dat is natuurlijk ideaal. Helaas zijn er geen klinische onderzoeken naar minoxidil, maar wel duizenden proefkonijnen.

De resultaten waren zeer goed. Uit een onderzoek is gebleken dat na het gebruik het gezichtshaar binnen een periode van 1 tot 6 maanden aanzienlijk is gegroeid. 

Wel is het goed om te melden dat minoxidil gevaarlijk kan zijn om in te nemen. Het is derhalve altijd aan te raden om eerst contact met je arts op te nemen. Er zijn wel een aantal bijwerkingen.

Zo kun je brandende ogen, irritatie, roos of een jeukende huid ervaren. Ervaar jij deze klachten? Stop dan direct!

Kortom, ben jij op zoek naar een niet natuurlijk product dat je baardgroei kan stimuleren? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar minoxidil. Houdt wel rekening met de eventuele bijwerkingen.

Biotine

Daarnaast kun je ook besluiten om biotine te gebruiken. Biotine is een vitamine B8 supplement.

Vitamine B8 is tevens goed in te nemen door middel van voeding. Hierbij kun je denken aan noten en zuivel.

Biotine stimuleert baardgroei niet, maar het zorgt wel dat uitval beperkt wordt. Als je namelijk te weinig Vitamine B8 inneemt, vallen je haren uit en dit wil je absoluut beperken. 

Dermarollers

Tot slot bestaan er ook dermarollers.

Het is echter aan te raden om dermarollers te gebruiken in combinatie met minoxidil of een ander product dat baardgroei stimuleert.

Door een dermaroller worden er minuscule gaatjes in de huid geprikt waardoor de betreffende doorbloeding wordt gestimuleerd.

Het is niet mogelijk om een dermaroller op zichzelf te gebruiken.

Mocht je gebruik maken van dermarollers, dan zal je dit product wel moeten combineren met bijvoorbeeld minoxidil.

Naast minoxidil is het ook mogelijk om de dermaroller te gebruiken met propecia en ketoconazol. 

Neofollics baardgroei dermaroller
koop neofollics dermaroller €19,95

Samenvatting

Vervelend dat je baard niet groeit zoals je hem hebben wilt, maar zoals reeds beschreven is dit nou eenmaal genetisch bepaald in combinatie met je hormonen.

Gelukkig zijn er wel een aantal natuurlijke en niet natuurlijke mogelijkheden om jouw baardgroei te stimuleren.

Als we kijken naar de natuurlijke mogelijkheden is het van groot belang om gezond te leven, je stress te verminderen en voldoende in beweging te zijn om zodoende je testosteronniveau te stimuleren.

Als we kijken naar niet natuurlijke mogelijkheden is het aan te raden om een dermaroller aan te schaffen in combinatie met bijvoorbeeld minoxidil.

Door de dermaroller worden minuscule gaatjes in de huid geprikt waardoor minoxidil goed in de huid wordt aangebracht. 

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings