Baardverf tips voor optimaal resultaat

27 januari 2020
1481
Baardverf

In dit artikel lees je praktische tips en stap-voor-stap hoe je baardverf het beste gebruikt voor optimaal resultaat.

Heeft je hoofdhaar een andere kleur dan je baard? Begin je grijs te worden? Of wil je de lichte plekken in je baard bijkleuren?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar baardverf kan de oplossing zijn.

Hoe kun je zelf je baard verven?

Als je nog nooit je baard geverfd hebt kan het een beetje spannend zijn. Voor alles is een eerste keer natuurlijk. In deze video kun je alle stappen zien die erbij komen kijken om je baard te verven als een pro. In de rest van de blog leggen we je precies uit wat je moet doen!

→ Bekijk de beste baardverf van dit moment of lees verder hoe je zelf je baard optimaal kunt bijkleuren:

Het verven van je baard stap voor stap

Stap 1: zorg voor de juiste benodigdheden. Dit heb je nodig als je van plan bent om je baard te gaan verven:

 • Handschoentjes om je handen te beschermen
 • Een kwast om de verf mee aan te brengen
 • een mengbakje om de verf in te doen
 • Schoonmaakdoekjes (voor het geval dat je knoeit)

Stap 2: Lees de instructies op de verpakking van de baardverf nauwkeurig en volg deze instructies. Sommige verf kan namelijk langer nodig hebben om in te trekken dan andere verf. Daarom is het belangrijk om goed de verpakking te lezen. Alleen zo kun je het beste resultaat bereiken.

Stap 3: Meng de verschillende tubes in de verpakking. In de verpakkingen van baardverf zitten vaak meerdere tubes. In een van deze twee tubes zit de basiskleur en in de andere de kleurontwikkelaar. Zoals je op de verpakking al hebt kunnen lezen, moet de inhoud van deze twee tubes gemengd worden.

Stap 4: breng de baardverf aan in je baard. Nu gaat het toch echt gebeuren! Je kunt beginnen met het aanbrengen van de baardverf in je baard. Gebruik hiervoor het meegeleverde kwastje. Probeer de verf zo goed mogelijk te verdelen ove je baard.

Lees ook:  Baardolie zorgt voor optimale groei

Stap 5: Controleer de kleur en spoel de verf uit. Het is belangrijk dat je de verf niet langer laat zitten als dat op de verpakking staat. Spoel daarom de verf op tijd uit onder lauw water. Als alle verf eruit is kun je je baard voorzichtig droog deppen met een handdoek.

Waarom je baard verven?

Baardhaar is vaak lichter of grijzer dan het haar op je hoofd. Zo’n grijze dos op je kaaklijn kan natuurlijk erg gedistingeerd staan, maar er zijn ook veel mannen die zich ergeren aan hun verkleurde baard.

Omdat het je ongewild ouder maakt, bijvoorbeeld (of wijzer, hoe je het ook bekijkt). Of omdat die lichte plekken ervoor zorgen dat je baard minder vol lijkt.

Baardverf, dus. En dat is niks om je voor te generen. Sterker nog, volgens ons is het een normaal en soms zelfs noodzakelijk onderdeel van je baardverzorging.

Want wat heb je aan een baard als je er niet honderd procent tevreden over bent? Een stappenplan!

Kies de kleur

De juiste kleur kiezen kan ‘tricky’ zijn. Je kunt het beste gaan voor een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt.

Korte baardstijl met volle snor

Of voor een tint lichter: als het te licht is, kun je het altijd nog een keer verven zodat je het juiste resultaat haalt.

Wat je ook doet, het is meestal niet verstandig om richting diep zwart proberen te kleuren (tenzij dat je originele haarkleur is).

Een zwarte verfkleur maakt je gezicht vaak 'hard', bleek en onnatuurlijk.

Als je de verfkleur hebt uitgekozen, is het slim om de verf eerst op je huid te testen, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je arm.

Als er na 24 uur geen allergische reactie optreedt, kun je de verf veilig voor je baard gebruiken.

Let op: het is niet mogelijk om de natuurlijke kleur van de baardharen volledig te verdoezelen of te veranderen van kleur. Het is mogelijk om per kleuring maximaal twee tinten bij te kleuren. Baardverf of baardkleuring werkt het beste aanvullend op de originele haarkleur.

→ Lees ook: onze 250+ tellende fotogids met de beste baardstijlen

Lees ook:  Ronde baard: professionele look

De voorbereidingen van baardverf

Je smeert de verf natuurlijk niet zomaar op je baard. Eerst was je je baard met een goede baardshampoo voor baardverzorging.

Op die manier verwijder je dode huidcellen die zich onder je baard verschuilen. Ook kan verf zich beter hechten aan frisgewassen baardharen.

Masseer de baardshampoo vervolgens diep in je huid en baardharen. Spoel de shampoo grondig uit, droog je baard goed af en smeer wat vaseline op de huid rondom je baard.

Zo voorkom je dat de verf vlekken achterlaat op je gezicht, kaaklijn en hals.

Tip: baardverf pakketten bestaan meestal uit de verf zelf en een activator. Zodra je deze samen mengt (gebruik een glas of mok) hechten de kleurstoffen aan de verf zelf, waarop je de baardverf kunt gebruiken.

Aangeraden wordt om het mengsel 1:1 te gebruiken (oftewel 100% van de inhoud). Wij adviseren echter de helft van de verf en activator te gebruiken zodat de tint wat minder 'hevig' is. Op deze manier kun je beter experimenteren met wat bij je past.

Verf je baard

Trek vervolgens rubberen handschoenen aan en breng de verf aan met een kleine borstel of kwast (deze zijn meestal bijgeleverd).

Zorg ervoor dat de kwast niet te groot of te grof is, want dan loop je het risico dat je de huid onder je haren ook een kleurtje geeft.

Breng de verf op de gehele baard aan en let erop dat je alle baardharen bedekt. Probeer je huid dus zoveel mogelijk te vermijden.

Daarna laat je de verf intrekken volgens de instructies op de verpakking (dit is meestal vrij kort). Verf werkt vaak binnen enkele minuten en moet je meestal zo’n twintig tot veertig minuten in laten trekken.

Let ondertussen goed op de kleur van je baard en houd de tijd in de gaten. Ben je bang dat de kleur te donker wordt?

Lees ook:  Neofollics beard growth serum: voor een vollere baard

Dan kun je altijd tussentijds testen door met een vochtig doekje een klein beetje verf weg te deppen en naar het resultaat te kijken.

Wil je juist een echt donkere baard? Dan is een tweede verfsessie soms nodig om de gewenste kleurdiepte te bereiken.

De baardverf uitspoelen

Is de verf volledig door je baard opgenomen of bijna uitgegroeid? Dan spoel je je baard voorzichtig uit en masseer je je baardharen om achtergebleven resten verf los te weken.

Blijf je baard met water spoelen totdat het water niet meer gekleurd is. Gebruik een schone handdoek om je gezicht en baard te drogen of zet de föhn even op je gezicht.

Als je baard wat te donker is, kun je de kleur iets lichter maken door direct onder de douche te springen en je baard met shampoo te wassen.

Maar als je tevreden bent, is het beter om je baard 24 uur lang niet te wassen met shampoo.

Baardverf in het kort

 1. Kies de kleur die het meest op je natuurlijke haarkleur lijkt. Ga bij twijfel altijd voor een lichtere kleur.
 2. Was je gezicht schoon en was je baard met een speciale baardshampoo.
 3. Smeer wat vaseline om je huid te beschermen tegen verfvlekken.
 4. Mix de kleuren zoals het in de instructie wordt aangegeven.
 5. Breng de verf aan met een kleine kwast of borstel.
 6. Zet je timer aan en volg de instructies op de verpakking.
 7. Spoel je baard grondig uit en gebruik een baardbalsem.
 8. Was je baard 24 uur lang niet met shampoo.

Baardverf kopen

Interesse om je baard te verven en benieuwd naar het resultaat?

Gebruik altijd een kwalitatieve baardverf, zoals bijvoorbeeld die van Beardburys of best seller van dit moment.

MerkKleurLaagste prijs
Beardbury's Donkerbruin€11,95 - Bekijk
Beardbury's Zwart€11,95 - Bekijk
Beardbury's Lichtbruin€11,95 - Bekijk
Beardbury's Grijs€11,95 - Bekijk

Baardverf kopen? In de Trendheads webshop met gratis verzending vanaf €35 en voor 22u besteld, morgen in huis.

Je spaart bij elke aankoop credits welke je kunt verzilveren tegen korting.


Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings