Hoe knip je je eigen haar?

25 februari 2023
444
Eigen haar knippen

Ben je het zat om te wachten op een afspraak bij de kapper of wil je gewoon geld besparen? Dan is het knippen van je eigen haar een goede optie! Met de juiste technieken en tools kan je thuis je haar knippen als een professional. In dit artikel geven we je tips en trucs hoe je je eigen haar zelf kan knippen als man.

Stap 1: Bereid je voor op het knippen van je haar

Knippen van eigen haar

Voordat je begint met het knippen van je haar, moet je de juiste voorbereidingen treffen. Zorg ervoor dat je een scherpe schaar, een kam en een spiegel bij de hand hebt. Zet ook een stoel voor een grote spiegel, zodat je je haar goed kan zien en bereikbaar is.

Stap 2: Was en droog je haar

Was en droog je haar voordat je gaat knippen. Nat haar knippen kan ervoor zorgen dat je haar korter wordt dan je eigenlijk wilt. Droog je haar grondig voordat je begint met knippen.

Stap 3: Begin met de basis

Begin met het vaststellen van de lengte die je wilt behouden. Neem de tijd om te beslissen hoeveel je wilt knippen. Begin met kleine stukjes haar en knip langzaam. Ga langzaam te werk om er zeker van te zijn dat je niet te veel haar knipt.

Lees ook:  Herenkapsels met volume

Stap 4: Knip je haar in lagen

Als je een kapsel wilt met verschillende lengtes, knip je haar dan in lagen. Scheid het bovenste gedeelte van je haar van de onderkant en knip het bovenste gedeelte korter dan de onderkant. Werk van achter naar voren en van links naar rechts.

Stap 5: Wees voorzichtig met het knippen van je pony

Het knippen van je pony is een van de lastigste delen van het knippen van je eigen haar. Begin met het vaststellen van de lengte die je wilt behouden en knip langzaam. Als je onzeker bent over het knippen van je pony, vraag dan hulp aan een vriend of vriendin.

Stap 6: Gebruik de juiste afwerking

Als je klaar bent met het knippen van je haar, gebruik dan de juiste afwerking. Een goede manier om je haar af te werken is door het te föhnen en te stylen met een stijltang of krultang. Vergeet niet om een haarspray of serum te gebruiken om je haar te beschermen en te hydrateren.

Het knippen van je eigen haar kan eng lijken, maar met de juiste tools en technieken kan je thuis je haar knippen als een professional. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen treft, neem de tijd en begin met kleine stukjes haar. Met deze tips en trucs kan je nu aan de slag om je haar te knippen! Voor meer informatie over mannenkapsel, bezoek de website over trends voor mannen.

Lees ook:  Blonde herenkapsels

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings