Huidverzorging na het klussen

21 januari 2022
575
wat is cnc frezen

Vind je het ook zo heerlijk om af en toe te klussen in en om huis? Dan merk je vast wel dat je daarna niet helemaal schoon meer bent. Je hebt vieze handen, je zweet en misschien draag je wel een masker waardoor je gezicht ook van alles te verduren krijgt. Nadat je hebt geklust ga je natuurlijk snel douchen om zo veel mogelijk van je huid te spoelen. Toch krijg je niet alles met een douche afgespoeld en zul je je huid net een beetje beter moeten verzorgen. Je normale verzorging volstaat niet meer na het klussen. De juiste verzorging voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat je huid er in ieder geval goed uit blijft zien.  

Verzorg je handen

Aangezien je tijdens het klussen de hele tijd met je handen bezig bent, hebben ze veel te verduren. Stel je voor je bent de hele dag bezig met cnc frezen (wat is cnc frezen?), dan gebruik je de hele tijd je handen. Gelukkig zijn er ook bedrijven die je helpen met het cnc frezen en antwoord geven op de vraag wat is cnc frezen. Zo voorkom je dat je te veel met je handen bezig bent. Het is daarnaast om tijdens het klussen handschoenen te dragen. Echter, wanneer je handschoenen draagt ligt de huidverzorging focus nog altijd op de handen. Ten eerste is het belangrijk de handen goed schoon te maken en te controleren op wonden of eventuele splinters. Tref je iets aan dat verzorgd moet worden? Wacht dan niet te lang en doe het meteen. Vervolgens neem je de tijd om het vuil onder de nagels te verwijderen. Als laatste is het aan te raden een voedende handcrème op te smeren. Zo krijg je geen last van open gespleten handen.

Lees ook:  Make up voor mannen

Was je gezicht

Uiteraard heeft je gezicht ook veel te verduren tijdens het klussen. Je zweet waarschijnlijk veel en er komen verschillende resten zoals hout op je gezicht. Ten eerste is het van belang het gezicht goed schoon te maken. Was je gezicht met zeep en scrub de laatste viezigheid ook van je gezicht. Daarnaast is het mogelijk om je huid een boost te geven door een verzorgend en vocht inbrengend masker aan te brengen. Denk er in ieder geval om ook je gezicht te voorzien van een crème, zodat de huid niet uitdroogt.  

Kam en was je haren

Als laatste is het belangrijk om je haren en je baard goed te verzorgen. Ook hier zullen wat hout of andere product resten in zitten. Was daarom goed je haren en je baard na het klussen en kam alles goed door. Zo weet je zeker dat er geen restjes tussen zitten en je helemaal schoon bent. Dit kammen kan het beste in de douche tijdens het haren wassen. Op die manier zorg je ervoor dat echt alles uit je haar is verwijderd. Wrijf na het wassen olie door je haren en baard, zodat het weer die mooie, gezonde glans heeft.

Lees ook:  Moisturizer voor mannen: Het belang van hydrateren

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings