Hoe kies je de perfecte zonnebril?

28 juli 2023
306
perfecte zonnebril kiezen

Het kiezen van de perfecte zonnebril kan soms een uitdaging lijken. Naast het esthetische aspect, is het essentieel om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Hier zijn enkele suggesties om een bril te kiezen op basis van je gezichtsvorm:

Hartvormig gezicht

Mensen met een hartvormig gezicht hebben een breed voorhoofd dat narrower wordt naar de kaaklijn, hoge jukbeenderen en een scherpe kin. Een ronde, halfronde of ovale bril kan een zachtere uitstraling geven. Ook een lage brede bril of een bril met een dun montuur kan zeer flatterend zijn.

Driehoekig gezicht

Met brede jukbeenderen en een scherpe kaaklijn, zal een breed of rond montuur het beste passen bij een driehoekig gezicht. Deze brillen brengen evenwicht in het gezicht en verzachten de gelaatstrekken.

Rechthoekig gezicht

Een rechthoekig gezicht is lang, met rechte en sterke lijnen. Een bril met ronde lijnen of een groter montuur zal hierbij het beste passen. Een groter montuur helpt het gezicht breder te lijken, wat een mooi evenwicht creëert.

Lees ook Een capsule wardrobe voor mannen stel je zo samen!

Rond gezicht

Voor mensen met een rond gezicht, dat ongeveer even lang als breed is, met volle wangen en een ronde kaaklijn, zijn rechthoekige of brede monturen een ideale keuze. Monturen die breder zijn aan de bovenkant kunnen ook flatterend zijn. Het is echter beter om ronde of kleine monturen te vermijden, aangezien deze het gezicht nog ronder kunnen laten lijken.

Ovaal gezicht

Als je een smal en langer gezicht hebt met een ronde kaak- en haarlijn, heb je een ovaal gezicht. Met deze symmetrische gezichtsvorm kun je bijna elke vorm van bril dragen. Of het nu een pilotenbril, ronde bril of vierkante bril is, je hebt tal van opties.

Lees ook:  Hier dient een mooie smoking voor heren aan te voldoen

Vierkant gezicht

Als je een hoog voorhoofd, smalle kin en brede kaaklijn hebt, past een montuur met ronde vormen het beste bij een vierkant gezicht. Deze vormen verzachten de sterke lijnen van een vierkant gezicht. Het is beter om vierkante monturen te vermijden, aangezien deze de sterke lijnen kunnen accentueren.

Het vinden van de juiste bril kan een wereld van verschil maken in hoe je eruitziet en hoe je je voelt. Houd deze tips in gedachten wanneer je op zoek gaat naar je volgende bril! SmartBuyglasses heeft precies wat jij zoekt!

De rol van oogkleur bij het kiezen van een bril

Naast de vorm van je gezicht speelt de kleur van je ogen ook een belangrijke rol bij het kiezen van de perfecte bril of zonnebril. De kleur van het montuur kan de kleur van je ogen versterken en je algehele look opfrissen.

Blauwe ogen

Voor mensen met blauwe ogen kunnen monturen in goud, koper of bruin hun oogkleur echt laten opvallen. Ook tortoise monturen kunnen een mooie aanvulling zijn.

Groene ogen

Groene ogen kunnen worden geaccentueerd door monturen in warme kleuren zoals brons of roest. Ook monturen met aardetinten of een mix van groen en bruin kunnen zeer flatterend zijn.

Bruine ogen

Mensen met bruine ogen hebben geluk, omdat bijna elke kleur goed kan werken. Heldere kleuren kunnen echter bijzonder aantrekkelijk zijn, waardoor de ogen meer opvallen.

Lees ook:  Gezichtsscrub voor mannen: hoe, wat, waarom?

Hazel ogen

Hazel ogen, een mix van groen en bruin, kunnen worden versterkt door monturen in groen, amber en goud.

Wat betreft zonnebrillen, het kiezen van de juiste is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van bescherming. Zorg ervoor dat de zonnebril die je kiest 100% UV-bescherming biedt om je ogen te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Bovendien kan een gepolariseerde zonnebril helpen om schittering te verminderen, wat vooral nuttig is bij activiteiten zoals autorijden of watersporten.

Kwaliteitseisen voor een goede zonnebril

Bij het kiezen van een zonnebril is het niet alleen belangrijk om te letten op de stijl, maar ook op de kwaliteit en de bescherming die de bril biedt. Hieronder staan enkele kwaliteitseisen waaraan een goede zonnebril moet voldoen:

perfecte zonnebril kiezen

UV-bescherming

Een van de belangrijkste functies van een zonnebril is het beschermen van de ogen tegen de schadelijke ultraviolette (UV) stralen van de zon. Zorg ervoor dat de zonnebril 100% UV-bescherming biedt. Dit betekent dat de glazen 100% van zowel UVA- als UVB-stralen blokkeren. Het is niet alleen belangrijk om je ogen te beschermen tegen de zon, maar ook je huid. Lees hier een aantal tips.

Gepolariseerde glazen

Gepolariseerde glazen zijn speciaal ontworpen om schittering te verminderen, wat vooral handig is bij water- en wintersporten of tijdens het autorijden. Hoewel ze de UV-bescherming niet verhogen, kunnen ze het comfort en het zicht verbeteren.

Lees ook:  Populaire banen voor mannen

Materiaal van de glazen

De kwaliteit van de glazen is ook belangrijk. Polycarbonaat glazen zijn slagvast en dus een goede keuze voor sport- en kinderbrillen. Glasglazen bieden de beste optische kwaliteit maar kunnen gemakkelijker breken.

Montuurkwaliteit

Het montuur moet stevig en comfortabel zijn. Het materiaal kan variëren van plastic en acetaat tot metaal en titanium. Een lichtgewicht en hypoallergeen materiaal zoals titanium is een goede keuze als je een gevoelige huid hebt of als je de bril voor langere tijd draagt.

Het kiezen van de perfecte bril of zonnebril kan een uitdaging zijn, maar door je bewust te zijn van je gezichtsvorm en oogkleur, kun je gemakkelijker een stijl vinden die bij jou past. En onthoud, het draait niet alleen om stijl - de kwaliteit en bescherming die de bril biedt zijn net zo belangrijk.

Met de juiste zorg en aandacht kun je een bril vinden die zowel je uiterlijk versterkt als je ogen beschermt, wat essentieel is voor de gezondheid van je ogen op de lange termijn.

Tips nodig om je outfit te stylen in combinatie met je zonnebril? Wij hebben voor ieder wat wils. Lees hier onze stylegids voor de urban dresscode of als het net iets netter mag, onze casual chic stylegids.En bij een perfecte outfit hoort toch ook een perfect interieur? Bij een perfecte woninginrichting kan raambekleding niet ontbreken, ofschoon het door mannen wel eens vergeten wordt. Lees daarom hier welke raambekleding bij een mannenhuishouden past.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings