Lange baard inspiratie en advies

18 juli 2020
643
lange baard zwart

In dit artikel tref je inspiratie en advies aan voor het bereiken van een gezonde, lange baard.

Na het lezen weet je dan ook precies hoe je een lange baard krijgt, waar je op moet letten en wat voor verschillende stijlen je kunt toepassen met een lange baard, dankzij een uitgebreid lookbook.

Deze baardstijl is de spreekwoordelijke natte droom van vele mannen met een baard. Deze lengte baard verandert je persoonlijkheid. Verandert hoe mensen tegen je aan kijken. Zelfs gedurende de hele geschiedenis heeft de baard een belangrijke rol gespeeld.

Maar de perfecte baard hangt nauw samen met een proces wat veel verder gaat dan het simpelweg niet meer scheren van een baard.

Maar wat is precies de definitie van een deze baardlengte? En wat is er voor nodig om zelf deze lengte te krijgen?

Lange baard lookbook

Op zoek naar inspiratie? Laat ons je dan eens inspireren met ons uitgebreide lookbook!

Hier zit altijd wel een ‘look’ tussen die bij je past en die je persoonlijke en unieke stijl accentueert! Happy growing!

Lange baarden

Lange baarden zwart-wit collectie

Hippe lange baarden

Lange baarden 2023

Black beard 2023

Lange baarden in verschillende culturen

Grappige lange baarden

Wat is een lange baard?

Er is natuurlijk geen wetenschappelijke grens betreft de lengte van deze baardstijl.

Maar voor het gemak stellen we de grens even op baarden van 10 centimeter of langer.

Hoe lang een baard precies kan worden is per man verschillend en wordt voornamelijk genetisch bepaald.

Over het algemeen genomen bereikt een baard zijn maximale lengte wanneer je hem 6 jaar opeenvolgend niet zou scheren.

De maximale lengte varieert dus afhankelijk van hoe hard je baard groeit. Voor sommige mannen is dat een halve centimeter per maand, voor anderen is dat anderhalve centimeter per maand.

Dat scheelt natuurlijk enorm in het uiteindelijke resultaat.

Leuk feitje tussendoor: de recordhouder van de man met de langste baard ter wereld is Hans Langseth, met een baard van ruim 5 meter lang.

Misschien moet dat niet direct je doel zijn, maar er zijn gelukkig manieren genoeg om tot een mooie volle baard te komen.

Lees ook:  Welk gezichtstype heb ik?
lange baard

Hoe krijg je een lange baard?

Zoals gezegd gaat het ontwikkelen van een lange baard verder dan het simpelweg nooit meer scheren.

Een lange baard is een uitgebalanceerd proces van een gezonde levensstijl, kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten, hulp van de juiste professionals en een gezonde dosis toegewijdheid.

Want zonder een stuk commitment gaat het een onmogelijke opgave worden. Je hebt het namelijk al gauw over de komende 5 jaar van je leven, wil je voor een optimaal en maximaal resultaat gaan.

We zetten de belangrijkste ingrediënten voor succes even kort op een rij voor je!

Om optimale groei te bereiken is het noodzaak dat je je baard met regelmaat trimt.

→ Must read: stap voor stap baard trimmen videogids

Dankzij een gezonde levensstijl

Zonder meteen alles op een gezonde en fitte levensstijl te willen gooien is het natuurlijk van groot belang dat je gezond bent en blijft, wanneer je de ambitie hebt om deze stijl te adopteren.

Genoeg slaap bevordert het testeron-niveau in je lichaam, wat weer bijdraagt aan een snellere en betere baardgroei.

Hetzelfde geldt voor regelmatige workouts of training. Met name krachttraining is een bewezen en zeer effectieve manier om je testeron-levels te maximaliseren.

Met kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten

Naarmate je baard langer en langer wordt is het onvermijdelijk dat de baard ook meer vuil zal aantrekken of dat dingen sneller in je baard blijven zitten.

De simpele oplossing daarvoor is natuurlijk om je baard regelmatig schoon te maken en te wassen. Maar een regelmatige wasbeurt eist al gauw zijn tol.

Daarom zijn biologische en kwalitatief hoogwaardige baardshampoo’s, conditioners en baardolie ook cruciaal om te zorgen dat je baard niet uitdroogt, pluizig wordt of dat haarpunten breken.

Door kwalitatief hoogwaardige producten te gebruiken, zorg je ervoor dat je baard in optimale staat blijft en dat je ervoor zorgt dat de onderliggende huid niet droog of geïrriteerd raakt.

→ Lees ook: uitgebreide baardstijlen en modellen gids

Lees ook:  5x producten voor onder de douche waarvan je niet wist dat je ze nodig had

Hulp van de juiste professionals

Je kunt natuurlijk altijd zelf een schaar of tondeuse in de hand nemen en naar je beste kunnen er iets van proberen te maken, maar dit kan ook flink verkeerd aflopen. Knip of scheer je net de verkeerde plek of trim je te veel weg?

Dan kun je zo maar maanden in je progressie worden teruggeworpen.

Zoek dus een barbier die gespecialiseerd is in het bijhouden van deze baardstijl.

Dit met alle respect voor de stylisten die ook baarden verzorgen, maar het optimaal bijhouden en groeien van lange baarden is écht een vak apart. Zoek dus een expert in dit vakgebied om je bij te staan.

Wees toegewijd aan je lange baard

De weg naar succes gaat vaak gepaard met vallen en op staan. Of in het geval van een lange baard: bereid je voor op (meerdere) ‘bad beard days’. Er zullen namelijk dagen zijn waarin het tegen zit.

Je baart zit slecht, hij lijkt nauwelijks te groeien, je vindt hem niet mooi meer of er is iets anders mis mee.

Een lange baard vereist discipline, uithoudingsvermogen en toegewijdheid. Maak bijvoorbeeld elke week eens een foto van je baard om je progressie bij te houden.

En hou vol! Ook op de dagen dat je het liefste een schaar pakt om je hele baard af te knippen en kaal door het leven te gaan.

lange baard

Wat kun je verwachten met een lange baard?

Wanneer je aan het begin van je groeitocht staat, is het idee van een lange baard misschien overweldigend en interessant.

Toch is een lange baard niet per definitie voor iedereen de beste keuze.

Een lange baard gaat dan ook vaak gepaard met het nodige ongemak. We zetten daarom even kort een aantal mogelijke situaties die je kunt verwachten voor je onder elkaar.

Je bent je baard

Wat je kwaliteiten of uiterlijke kenmerken verder ook zijn. Met een baard van een halve meter zal iedereen je zien als ‘die man met die enorm lange baard’. Het wordt je handelsmarkt en wíe je bent.

Lees ook:  Dutchbeards

Je doucheputje wordt je beste vriend

Met een baard van respectabele lengte zul je regelmatig baardharen overal terugvinden. In de douche, op de grond, in je eten.

Het is een gezond en natuurlijk proces, want de haren maken plaats voor nieuwe gezonde haren, maar het is lang niet altijd even prettig. Flink kammen helpt overigens goed!

Verzorgingsproducten zijn een absolute must

Wanneer je een baard laat groeien, zul je in theorie een heel eind komen zonder deze te verzorgen. Haar groeit toch wel.

Maar de kans dat je er binnen afzienbare tijd als een zwerver uit ziet is aanzienlijk. Goed moment dus om je baard in tip-top conditie te houden met kwalitatief hoogwaardige producten, zoals baardshampoo en baardolie.

Je komt overal vast te zitten

Indien je baard de lengte heeft bereikt dat hij een stukje van je gezicht afkomt, kun je je erop voorbereiden dat hij vast komt te zitten. Autogordels, de rits van je jas, je rugzak die je om doet.

Overal. De Hele Dag. Altijd. Het doet pijn en het wordt uiteindelijk vervelend.

lange baard

De voordelen

Ben je nog niet afgehaakt na deze uitgebreide lijst van rampspoed wat je te wachten staat?

Mooi! Want het laten groeien van een deze baardstijl en het uiteindelijke resultaat van deze intensieve periode is er een om volop te vieren!

Het hebben van een lange baard is namelijk geweldig! Hij voelt fantastisch aan in de wind, je bent uniek, iedereen ziet je staan en je kunt er letterlijk elke kant mee op die je zou willen.

Ga aan de slag met de volgende punten en begin vandaag nog, als je niet allang begonnen bent!

  1. Stel jezelf een concreet doel qua lengte.
  2. Maak voor jezelf een schema.
  3. Vraag advies aan professionals.
  4. Gebruik hoogwaardige producten.
  5. Vier kleine en grote successen.
  6. Verzorg jezelf en je baard met nauwkeurige precisie.
  7. Geniet van alles wat een lange baard te bieden heeft!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings