Make up voor mannen

23 augustus 2023
364
make-up voor mannen

Make-up, ooit beschouwd als iets voor vrouwen, heeft in de afgelopen jaren een opmerkelijke verandering doorgemaakt. Mannen over de hele wereld omarmen steeds meer deze kunstvorm als een manier om zichzelf uit te drukken, zelfvertrouwen te vergroten en grenzen te doorbreken. In deze blog gaan we meer vertellen over make-up voor mannen, de moderne verschuivingen en wat de toekomst zou kunnen brengen.

De verschuivingen in de wereld van make-up

In de afgelopen jaren heeft de maatschappij langzaam maar zeker haar opvattingen over genderrollen en zelfexpressie herzien. Dit heeft geleid tot een grotere acceptatie van mannen die make-up dragen. Beroemdheden zoals David Bowie, Johnny Depp en Harry Styles hebben bijgedragen aan het doorbreken van de stereotypen rond make-up voor mannen. Ze gebruikten make-up om hun artistieke visie te uiten en zich te onderscheiden van de massa. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mannen make-up zijn gaan dragen en dit ook normaal wordt gevonden.

De online opkomst van make-up voor mannen

Met het toenemende gebruik van sociale media en YouTube hebben getalenteerde mannelijke make-up artiesten platforms gevonden om hun vaardigheden te showen. Deze artiesten delen tutorials, tips en productrecensies, waardoor ze niet alleen hun talenten laten zien, maar ook een gemeenschap van mannen inspireren om zelf met make-up te experimenteren. Deze beweging heeft geleid tot een groeiende markt voor make-upproducten die specifiek zijn ontworpen voor mannen.

Lees ook:  Je keuken wrappen: de nieuwste trend

Wat betekent make-up voor mannen?

Make-up voor mannen is nu meer dan alleen cosmetica, het is een vorm van zelfexpressie geworden. Mannen gebruiken make-up om hun identiteit, stijl en persoonlijkheid te benadrukken. Of het nu gaat om subtiele aanpassingen om oneffenheden te verbergen of gedurfde creaties die grenzen verleggen. Make-up stelt mannen in staat zich op een unieke manier uit te drukken. Bovendien kan het dragen van make-up het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van kracht bieden.

De toenemende vraag naar make-up voor mannen heeft geleid tot veranderingen in de cosmeticaindustrie. Steeds meer merken brengen producten uit die genderneutraal zijn en een breder scala aan huidtinten en texturen omvatten. Hierdoor wordt make-up toegankelijker en inclusiever voor alle mannen.

Welke make-up gebruikt een man?

In principe zou elke man alle make-up kunnen gebruiken die er bestaat. Desondanks zijn er tot nu toe een aantal producten die veel door mannen wordt gebruikt. Deze zullen we hieronder opsommen.

Foundation of concealer: Deze producten worden gebruikt om de huidtint te egaliseren en oneffenheden of verkleuringen te verbergen. Mannen kunnen een lichte foundation of concealer gebruiken om bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen of onzuiverheden te camoufleren. Wil jij zelfs eens een concealer proberen? Bekijk hier de beste concealers.

Lees ook:  Gezichtsscrub voor mannen: hoe, wat, waarom?

Mascara: Mascara wordt vaak gebruikt om de wimpers te verlengen en te versterken. Voor mannen kan een subtiele toepassing van mascara de ogen op een natuurlijke manier accentueren.           

Bronzer of contouring producten: Door bronzer of contouring producten op de juiste manier aan te brengen, kunnen mannen de gezichtscontouren benadrukken en dimensie toevoegen aan het gezicht.

Lip Balm of getinte lippenbalsem: Voor een subtiele lipkleur en om de lippen gehydrateerd te houden, kunnen mannen lippenbalsem of getinte lippenbalsem gebruiken.

Transparante poeder: Een transparante poeder kan helpen om overtollige glans op het gezicht te verminderen zonder dekkende make-uplagen.

Lees ook: opkomst genderneutrale make-up

Hoe ziet de toekomst eruit?

Naarmate de acceptatie en populariteit van make-up voor mannen blijven groeien, kunnen we verwachten dat deze trend zich zal voortzetten en zelfs verder zal ontwikkelen. Het stigma rond mannelijke make-up vervaagt geleidelijk, waardoor mannen zich vrijer voelen om te experimenteren met kleuren, texturen en stijlen. We kunnen ook innovaties verwachten in productformuleringen die specifiek rekening houden met de huid van mannen. Kortom, make-up voor mannen zal een steeds groter begrip worden in de cosmeticawereld.

Ga jij mannen make-up proberen?

Ben jij van plan om mannenmake-up te proberen? Dan geven we hieronder een aantal tips die hierbij zullen helpen!

  1. Als je nieuw bent in het gebruik van make-up, is het het beste om subtiel te beginnen. Begin bijvoorbeeld met een lichte foundation of concealer om de huidtint te egaliseren voordat je verder gaat met meer geavanceerde technieken.
  2. Een goed gehydrateerde huid is de basis voor een vlekkeloze make-upapplicatie. Zorg ervoor dat je een vochtinbrengende crème gebruikt voordat je make-up aanbrengt.
  3. Bij het kiezen van make-upproducten is het belangrijk om tinten te kiezen die bij je huidskleur passen. Test producten indien mogelijk voordat je ze koopt om de juiste tint te vinden.
  4. Of je nu foundation, concealer of contourproducten gebruikt, zorg ervoor dat je goed blendt. Gebruik make-upkwasten, sponsjes of je vingertoppen om harde lijnen te voorkomen en een natuurlijke uitstraling te creëren.
  5. Vergeet niet om je make-up aan het einde van de dag altijd te verwijderen. Reinig je huid grondig om verstopte poriën en huidproblemen te voorkomen. Vind je het lastig om te achterhalen hoe jij je huid het beste kan verzorgen? Lees dan onze tips in deze blog!
Lees ook:  Beste zonnebrand van dit moment

Vond je onze blog over mannen make-up interessant? Lees dan ook meer over de beauty trends van dit moment!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings