De 3 mannelijkste beroepen

1 november 2022
867
grondzuigtechniek

Iedereen heeft een bepaalde vorm van inkomen nodig om te kunnen overleven. De meeste van ons werken voor geld waarmee ze in hun behoefte kunnen voorzien. De mannelijkste beroepen blijven toch het soort beroepen waar vrouwen over het algemeen totaal geen behoefte in hebben om ze uit te voeren.

Volgens het CBS zijn er zo’n 440 beroepen die onderverdeeld worden in verschillende beroepsklassen. Er is dus genoeg keuze als het gaat om het kiezen van een beroep. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zo zijn er mensen gespecialiseerd in grondzuigtechniek of in het opvoeden van panda's. Lees hier meer over de meest rare beroepen. Ondanks dat we in de huidige maatschappij geen onderscheid meer maken in ‘mannenberoepen’ en ‘vrouwenberoepen’, zien we wel dat er bepaalde beroepen zijn waar mannen meer vertegenwoordigd worden dan vrouwen. Ook andersom zijn er beroepen waar we meer vrouwen terug zien.

Deze blog gaat over dé 3 mannelijkste beroepen. Wil je een carrièreswitch maken, maar weet je niet wat je moet kiezen? Ons advies is om altijd te onderzoeken wat je passie is. Als je iets doet wat je leuk vindt zal je dit ook uitstralen naar de buitenwereld en dit zal een positief effect hebben op je verdere carrière. Ben je nog in de oriëntatiefase? Lees dan snel verder voor de drie mannelijkste beroepen.

Lees ook:  Beste kapsels voor mannen met inhammen

Militair

Zolang de mensheid al bestaat is dit al een mannelijk beroep. Vroeger waren het namelijk ook de mannen die met elkaar vochten en hun vrouwen en kinderen beschermden. Tegenwoordig is daar niet veel verandering in gekomen. Volgens de minister van Defensie is meer dan 90 procent in het leger mannelijk. Dat houdt in dat maar 1 op de 10 personen in het leger vrouw is. Desondanks wordt er wel actie ondernomen om meer vrouwen in het leger te laten krijgen. Zo krijgen vrouwen vanaf 2020 ook een oproep voor het leger. Mannen kregen deze oproep al veel langer. De oproep houdt in dat, mocht er een ramp gebeuren waarbij normale militairen het niet meer aankunnen, de overheid je kan verplichten om mee te gaan helpen in het leger. Daarnaast zijn er ook campagnes waar de focus ligt op gelijkheid. We zullen zien of er in de toekomst meer vrouwen het leger in zullen gaan. Momenteel is het in ieder geval écht een mannenberoep.

Hovenier

Dit is van oudsher een minder oud beroep. Desondanks zien we ook dat mannen in deze categorie oververtegenwoordigd zijn. Denk maar eens aan de vrouwelijke versie van het begrip ‘tuinman’; dit wordt dus ook wel een ‘tuinvrouw’ genoemd. Ondanks dat we geen onderscheid maken tussen mannen- en vrouwenberoepen klinkt ‘tuinvrouw’ toch een beetje raar. Ook zien we dat vrouwen simpelweg minder interesse hebben in een kelder uitgraven of in stenen sjouwen voor een bestrating. Als je meer interesse hebt in grond zuigen, klik dan hier voor alles over grondzuigtechniek

Lees ook:  Haarverf voor mannen

Barbier

Als laatst is er nog de ambacht van een barbier. Zoals je hebt kunnen lezen op ons platform zijn baarden een echte trend aan het worden. Zo zien we dat de meeste mannen, als ze voldoende baardgroei hebben, een goede baard laten staan. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je baard, klik dan hier voor onze baardstijlen inspiratie. In het geval dat je nog geen goede baardgroei hebt, klik dan hier voor dé tips om je baardgroei te stimuleren. Terug naar het onderwerp: barbiers. Met de opkomende trend waarbij mannen hun baarden laten staan, zien we ook dat steeds meer mannen naar een barbier gaan. Natuurlijk blijven sommige mannen ook trouw aan de clean shave look! Een echte man gaat niet namelijk niet meer naar de kapper. Een echte man zal zijn haar laten knippen door een barbier, deze kan namelijk ook gelijk zijn baard bijwerken. Ondanks dat het begrip ‘barbier’ zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn,  zijn er verrassend weinig vrouwelijke barbiers te vinden. Dit maakt dat het beroep van een barbier een plekje verdiend in dit rijtje.

Lees ook:  Baardverzorging gids voor gezonde groei en glans

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings