De laatste trends in de nieuwbouw

18 oktober 2022
491
nieuwbouw architect

Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Of het nu gaat om een huis of een appartement, er zijn een aantal trends die een nieuwbouw architect inzet bij nieuwbouwwoningen. Deze trends willen wij van Trendheads natuurlijk met je delen. Lees daarom snel verder en ontdek dé trends op het gebied van nieuwbouwwoningen.

Open ruimtes

De eerste trend die we terug zien bij nieuwbouwwoningen is de indeling van de ruimtes. Deze worden namelijk in de meeste open ingedeeld. Hierdoor ben je erg flexibel als het gaat om het indelen van de ruimte. Op deze manier kun je veel beter gebruik maken van de ruimte die je hebt. Dit in tegenstelling tot allemaal gesloten kamertjes. Zo kun je alle plek optimaal benutten én creëer je tegelijkertijd een hele hoop gezelligheid in je woning. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, want een woning moet vooral praktisch zijn. Toch brengt een open keuken of een werkplek in de hoek van de woonkamer ook een heleboel sfeer met zich mee. Deze sfeer is dan op zijn beurt weer van belang voor jullie seksleven. Wil je daar meer over weten? Klik hier voor de trends die jou een geweldig seksleven geven.

Lees ook:  Solo reis bestemmingen voor jou

Duurzaamheid

Voor een nieuwbouw architect die een huis of appartement ontwerpt is duurzaamheid een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Zo is het tegenwoordig niet meer gebruikelijk om met aardgas aansluitingen te werken. Dit komt doordat aardgas aansluitingen vanaf 2018 helemaal verboden zijn. De alternatieven zijn bijvoorbeeld om de nieuwbouwwoning te verwarmen met een warmtepomp en/of met vloerverwarming. Ook worden er op steeds meer nieuwbouwwoningen zonnepanelen gelegd. Als je interesse hebt in de blogs over zonnepanelen, lees dan hier de laatste trends op het gebied van zonnepanelen. De warmte die gegenereerd wordt met een warmtepomp en met vloerverwarming wordt in nieuwe huizen veel beter bewaard gebleven. Dit komt doordat nieuwbouwwoningen veel beter geïsoleerd zijn.

Ook wordt er bij nieuwbouwwoningen rekening gehouden met het een tuin of een terras. We weten namelijk allemaal wel hoe belangrijk het is om thuis te kunnen ontspannen. Dit kan het beste thuis in de tuin of op het terras.

Smart home

Automatisering is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Zo ook bij nieuwbouwwoningen. Allereest heb je door bepaalde automatiseringen een stuk meer wooncomfort. Dit is iets waar wij mannen natuurlijk wel van houden. Denk bijvoorbeeld eens aan automatische verlichting of verwarming, maar ook leuke gadgets zoals een geluidssysteem. Dit zal je veel geld en energie besparen. Het is namelijk enorm efficiënt. Dit is zeker geen overbodige luxe met de huidige energieprijzen. In veel nieuwbouwwoningen worden bijvoorbeeld ook slimme stopcontacten geïnstalleerd. Hiermee kun je dan het energieverbruik per stopcontact meten.  Zo kun je overtollig energieverbruik minimaliseren.  

Lees ook:  De 5 technologie trends 2022

Lichtinval

Ons lichaam maakt vitamine D aan op het moment dat we in de zon zijn. Ook heeft de zon een positieve invloed op onze gemoedstoestand. Dit is dan ook de reden dat we de zon ook wel eens omschrijven als natuurlijk geluk hormoon. Bij het ontwerpen van een nieuwbouwwoning wordt er dan ook rekening gehouden met de lichtinval en is het een belangrijke factor. Je ziet dan ook steeds vaker grote raampartijen in nieuwbouwwoningen. Door deze raampartijen creëer je mooie en natuurlijke lichtinval in het huis. Dit is iets waar iedereen wel van houdt. Hierbovenop zorgen grote ramen er nog eens voor dat de ruimte groter lijkt. De combinatie van veel ramen en een open ruimte (die we in punt één beschreven) geven een heel mooi effect.

De look van de nieuwbouwwoning

Steeds meer huizen worden gebouwd met een industriële look. Denk bijvoorbeeld eens aan de typische authentieke bakstenen in combinatie met een houtlook of grote glazen deuren. Veel inspiratie wordt opgedaan van platformen als Pinterest. Ook hier zal je zien dat de industriële look de laatste tijd enorm aan het winnen is. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld balken in het huis, fabriekslampen, betonnen plafonds en strakke, gegoten vloeren. De uitspraak: “Less is more.” Zie je tegenwoordig dan ook terug in onze woningen. Bij de meeste woningen die nieuw gebouwd worden, draait het allemaal om licht, eenvoud en ruimte. Typisch bij deze drie dingen is het strakke, maar toch industriële design. Dit is dan ook kenmerkend voor nieuwe, duurzame woningen.

Lees ook:  Dé trends op het gebied van voedsel dit jaar

We hopen je met deze blog geïnspireerd te hebben met de laatste trends in de nieuwbouw. Deze trends zijn natuurlijk ook toepasbaar als je momenteel al een woning bezit die je graag een beetje wil upgraden. Je bent natuurlijk niet voor niets een echte Trendhead (als je tot hier gelezen hebt in ieder geval). We wensen je in ieder geval veel plezier met je ‘nieuwe’ woning!

Lees ook: interessante ontwikkelingen in de woningmarkt.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings