Onderhoudsvriendelijke tuinoptie voor heren: kunstgras

4 januari 2023
235
kunstgras

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van kunstgras in de tuin. Dat komt mede doordat het ook in de sport een steeds groter fenomeen aan het worden is. Vroeger maakte ze alleen in het hockey gebruik van kunstgrasvelden, maar tegenwoordig heeft elke (amateur)voetbalclub ook een aantal kunstgras velden ter beschikking. Maar is het zelf eigenlijk wel zo fijn om kunstgras in de tuin te hebben? Op deze vraag en vele andere krijg je antwoord in deze blog!

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Kunstgras, het klinkt niet heel er prettig voor het milieu, toch blijkt dat reuzen mee te vallen. Er zit namelijk een gigantische ontwikkeling in, waardoor kunstgras steeds minder slecht begint te worden. In sommige gebieden is het zelfs al beter voor het milieu dan normaal gras, doordat het nooit gemaaid hoeft te worden. Iets waar normaalgesproken veel broeikasgassen bij vrij komen. Het niet hoeven te maaien is dus een groot voordeel, daarnaast hoef je ook geen enkel bestrijdingsmiddel te gebruiken om bijvoorbeeld onkruid of andere ziekten te kunnen voorkomen. Ook zal het hebben van kunstgras op de lange termijn goedkoper zijn, je hoeft namelijk geen water te gebruiken. Terwijl je in de zomer juist gigantisch veel moet sproeien op natuurgras om ervoor te zorgen dat het niet dor wordt. Mocht je geen grote tuin hebben, denk bijvoorbeeld aan een balkon, dan is het fijn om kunstgras op je balkon te hebben. Hierdoor zorg je toch voor een extra beetje comfort.

Lees ook:  Hoe doe je je haar goed naar voren?

Wat zijn de nadelen?

Kunstgras is duur in de aanschaf, je moet het daarom ook zien als een investering van de tuin. Daarnaast is het ook niet heel erg bevorderend voor de biodiversiteit van je tuin. Je kunt bijvoorbeeld geen bloemen of bomen hebben en ook diertjes zal je vrijwel amper aantreffen. Dit kan best best een voordeel zijn, mocht je geen dierenliefhebber zijn. Op het moment dat je een tuin hebt waar in de zomer vrijwel de gehele dag zon staat, dan kan je kunstgras ontzettend warm worden, het kan namelijk totaal niet de warmte kwijt in de grond. Vooraf zal je het dus eerst moeten besproeien met koud water. Heb je een hond of kat? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet gaan denken dat je natuurgras hebt. Mochten ze namelijk gaan plassen of poepen op je kunstgras dan kan dit problemen opleveren, het wordt namelijk niet afgebroken waardoor je het direct zult moeten schoonmaken om vervelende kleuren en geuren te verhelpen. Dit kun je doen met een simpele tuinslang!

Meer artikelen lezen op Trendheads? Lees hier het artikel over de tuintrends van dit moment.

Lees ook:  Het verkopen van je huis: aandachtspunten die mannen vaak vergeten

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings