Op vakantie met een rolstoel

29 juni 2022
564
Drempelhulp rubber

Wanneer je op vakantie gaat met een rolstoel kom je vaak veel obstakels tegen. Dit kan de vakantie enorm verhinderen en zelfs verpesten. Er zijn tegenwoordig steeds meer rolstoelvriendelijke vakanties in Nederland, Europa en andere landen op de wereld. Meestal heb je een begeleider of mantelzorger nodig wanneer je op vakantie gebonden bent aan een rolstoel. Dat kost naast veel begeleiding ook veel geld. Met de hulp van een drempelhulp van rubber kom je al een heel eind als jij op vakantie gaat met een rolstoel. Dit maakt alles veel toegankelijker en makkelijker voor jou en je medereizigers tijdens de vakantie.

De drempelhulp

Een drempelhulp kun je in veel soorten en maten kopen, op maat laten maken en makkelijk meenemen als je op vakantie gaat. Daarnaast worden drempelhulpen van verschillende materialen gemaakt en voor een toegankelijke prijs verkocht. Je kunt de drempelhulpen ook laten aanpassen aan je interieur zodat deze past bij de rest van je woning.

Ook zorgt een drempelhulp in huis of mee op vakantie voor extra vrijheid en zelfstandigheid. Zo kun je meer op eigen houtje doen en je begeleider of verzorger extra rust op vakantie geven. Daarnaast scheelt het hebben van een drempel hulp in huis of op vakantie veel duwen en trekken aan de rolstoel.

Lees ook:  Stijlvolle opslag: Containers

Rolstoel vakantie in Nederland

Nederland is grotendeels vlak en daarom een ideaal land om met de rolstoel op vakantie te gaan. Er zijn in Nederland een aantal rolstoelvriendelijke vakantie aanbieders, waaronder Rolstoelvakantie Nederland. Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in het organiseren van een vakantie waaraan je met een rolstoel aan kunt deelnemen. Zo kijkt Rolstoelvakantie Nederland onder andere naar een goede vakantiewoning en met hoeveel mensen je op vakantie gaat. Ook kan er worden gekeken naar speciale groepsaccommodaties voor een grotere groep met rolstoel behoevende mensen.

Rolstoel vakantie aan zee

Voor rolstoelafhankelijke mensen is een vakantie aan zee vaak en helaas ondenkbaar. Desondanks zijn er ook in Nederland locaties aan zee die erg rolstoelvriendelijk zijn en waar je dus heerlijk kunt genieten op vakantie.

Niet alleen in Nederland maar ook in België, Portugal, Griekenland, Italië of Spanje kun je met een gerust gevoel naar de zee als rolstoel behoevende. Ook hier worden vanuit Nederland talloze rolstoel vakanties georganiseerd waarvan je heerlijk kunt genieten.

Nu je dit allemaal weet zou je gemakkelijker op een vakantie in het buitenland kunnen gaan met je rolstoel. Zo kan ook jij van al het moois om je heen in de wereld genieten! We wensen je alvast veel plezier op jouw rolstoel vakantie.

Lees ook:  Zo haal jij het uiterste uit je sport-abonnement!

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings