Padel is dé sporttrend van nu

30 maart 2022
508
padelschoenen voor heren

Tegenwoordig heb je veel keus qua sport in Nederland, zoals voetbal, turnen, tennis en ga zo maar door. Al wordt het allemaal wel een beetje saai na een tijdje, soms ben je gewoon toe aan iets nieuws. Heb je ooit al eens gehoord over padel? Padel is dé sport van nu. Padel is een mix van tennis en squash, en wordt meestal met 4 man bespeeld. Het beoefend zich op een rechthoekig veld van 10 bij 20 meter. Om het veld staan wanden die bestaan uit glas en hekwerk. Padel is een heel onverwachtse sport, wanneer je denkt te verliezen krijg je toch nog een kans om te winnen. Krijg je al interesse? Lees meer over hoe je padel speelt en wat je er bij gebruikt en nodig hebt!

Opslag padel

Hoe speel je padel

Padel lijkt in het begin een beetje lastig te begrijpen, maar uiteindelijk is het vrij gemakkelijk de bespelen. Padel speel je met een padel racket en een padel bal. Wanneer je speelt mag je gebruik maken van de wanden om je heen, deze zijn onderdeel van het spel. Omdat je bij padel gebruik maakt van de wanden is kracht minder belangrijk dan het bij tennis of squash is. De puntentelling is echter wel het zelfde als bij tennis( 15, 30, 40) en is meestal best of 3 sets. Het is een 2 tegen 2 spel, dus met 4 spelers wordt het spel bespeeld. Het opslaan van de padel bal word onderhands gedaan, na dit moet de bal 1 keer stuiteren in het vak van de tegenspeler en dan mag de bal tegen de wanden geslagen worden. Je wint een punt wanneer de bal stuit in het veld van de tegenstander en uit het veld vliegt met als gevolg van een gat in de metalen omheining of als de bal ertussen vast zit.

Lees ook:  Zo ben je op weg naar een gestructureerde levensstijl!
Tennis nerd

Padel benodigdheden

Voor padel heb je een aantal dingen nodig. Zoals een padel racket en een padel bal. Deze vind je op verschillende sportwebshops. Padelschoenen zijn ook belangrijk, er worden zowel padelschoenen voor heren verkocht als voor vrouwen. Het is ook belangrijk dat je comfortabele kleding aanhebt, hiervoor heb je dus ook sportieve padel kleding. Een tas of rugzak voor alle benodigdheden in te doen is natuurlijk ook handig.

Als je op zoek bent naar andere trends op het gebied van sport, lees dan ook eens zeker deze blog voor dé drie sport trends

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings