Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

10 januari 2023
409
retraite Limburg

Limburg wordt door vele gezien als de ideale provincie in het geval dat je op vakantie wilt gaan in eigen land. Zo is Limburg uiterst geschikt om bijvoorbeeld een romantisch weekendje weg boeken, lekker een paar dagen helemaal tot rust komen tijdens een retraite in Limburg, of juist voor een aantal leuke steden te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan Maastricht, Valkenburg of Roermond. Als je toch in Zuid-Limburg bent, dan is verblijven in een monumentale carréhoeve wel een aanrader ook. In Limburg vind je allemaal culinaire steden en je kunt er op rekenen dat optimaal genieten hier centraal staat. Voor veel mensen die uit de randstad komen voelt Limburg dan ook als het buitenland. Dit is dan ook precies de reden dat we je in deze blog meenemen in een virtuele reis door Limburg. Lees snel verder!

Activiteiten in Zuid Limburg

Maastricht

Als je van plan bent om een paar dagen op vakantie in eigen land te gaan naar Zuid Limburg, dan kan Maastricht niet ontbreken. Zo kunnen de terrasjes op het Vrijthof, de oude binnenstad met de gezellige winkelstraten écht het bezoeken waard. Maastricht is dan ook een veel bezochte stad door toeristen. Naast de vele historische gebouwen in de binnenstad van Maastricht is ook een van de historische hoogtepunten van de stad de st. Pietersberg.

Lees ook:  De populairste ICT banen voor mannen

Wat veel mensen niet weten is dat Maastricht ook een industriële kant heeft. Het creatieve en innovatie hart van Maastricht is terug te vinden in het Sphinxkwartier. Ook dit is een van de hoogtepunten die Maastricht te bieden heeft. Het Sphinxkwartier is een oude tegelfabriek die een tijdje geleden omgebouwd is. Er is een wandelroute genaamd ‘Sphinxkwartier en Frontenpark’ die je langs alle leuke plekjes van dit gedeelte van Maastricht brengt. Zo is er bijvoorbeeld een grote galerij waarin je de geschiedenis van de oude fabriek terug kunt vinden. Deze galerij wordt momenteel gebruikt als fietstunnel.

Valkenburg

Vanuit Maastricht ben je binnen een kwartiertje met de trein in Valkenburg. Dit is een van de meest bezochte steden in Zuid Limburg. Valkenburg is namelijk de perfect spot om het Limburgse heuvellandschap te ontdekken. Ook zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden te vinden in Valkenburg. Zo loopt er midden door dit stadje bijvoorbeeld de rivier de Geul en dit is dan ook een van de toeristische trekpleisters. Hiernaast is er een oude kasteelruïne met een oud gangenstelsel eronder. Dit wordt ook wel de Fluweelgrot genoemd. Een bezoekje aan deze Fluweelgrot mag dan ook eigenlijk niet ontbreken als je een paar dagen naar Zuid Limburg op vakantie gaat.

Lees ook:  5 manieren om nieuwe carrière skills te leren vanuit huis

Roermond

Als je wat minder van grotten en kastelen houdt en meer op zoek bent naar mooie designerkleding, moet je in Roermond zijn. In Roermond vind je namelijk een designer outlet. Hier vind je de mooiste (en duurste) merken die je je maar kunt bedenken, maar dan voor een outlet prijs. Dit is dan ook zeker het bezoeken waard als je zin hebt om een dagje lekker te shoppen. Hier kun je dan ook zeker slagen als je op zoek bent naar chique outfit. Klik hier als je op zoek bent naar tips over de casual chic stijl en wanneer je deze draagt.

Overnachten in Zuid Limburg

Als je een paar dagen in Limburg wil blijven en al deze steden wil bezoeken is het natuurlijk handig om ook in Zuid Limburg te overnachten. Hiervoor wil je natuurlijk een beetje een centraal gelegen punt zodat je snel overal heen kunt gaan. Ook zoek je natuurlijk een plek voor inspiratie en creatie. Als je een weekend helemaal tot rust wilt komen en in het teken wilt laten staan van rust en ontspanning, is Zuid Limburg de ideale plek voor een retraite weekend. Tijdens zo een weekend word je weer bewust van het onbewuste, ga je op zoek naar de reden van bepaalde vraagstukken die je hebt, en doe je oefeningen m je hoofd leeg te maken. Dit is dan ook zeker het proberen waard als je bezig bent met zelfontwikkeling.

Lees ook:  Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit?

We wensen je in ieder geval veel plezier tijdens je vakantie in eigen land en we hopen dat we je met deze blog een aantal handvaten gegeven hebben zodat jij weet wat je kunt gaan doen.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings