Sport trends van het moment

29 april 2022
345
wilson padel racket

Natuurlijk zijn sporten zoals voetbal en tennis nog altijd razend populair maar veel mensen kiezen tegenwoordig toch om eens iets anders te proberen. Lees verder als jij op zoek bent naar een nieuwe sport om uit te proberen!

1. Padel

Als eerste gaan we het hebben over padel. Deze sport is namelijk op dit moment een van de snelst groeiende sporten ter wereld en bijna elke stad is wel al een padelbaan te vinden.

Padel is een combinatie tussen tennis en squash. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis maar de muren mogen ook gebruikt worden en de Wilson padel racket is vergelijkbaar met een squash racket. Een Wilson padel racket heeft namelijk geen snaren zoals een tennis racket. De combinatie tussen het gebruik van de muren en het spel zoals tennis maakt padel een spannende sport met interessante matches.

2. Bootcamps

Een andere vorm van sport dat steeds populairder wordt is het volgen van bootcamps. Je ziet ze overal groepen met mensen die gezamenlijk aan het trainen zijn. Dit soort workouts zijn vergelijkbaar met andere workouts. Ze bestaan uit bekende oefeningen zoals push-ups, crunches en burpees. Tijdens een bootcamp ga je snel door van de ene oefening naar de andere en je hartslag zal gedurende het gehele bootcamp hoger liggen en je zult flink wat calorieën verbranden.

Lees ook:  De populairste tuincreatie-trends van dit jaar

3. MMA

MMA ofwel Mixed Martial Arts is ook nog altijd toe aan het nemen in populariteit. Dit wordt ook wel kooigevechten genoemd en hierbij kan er vrij gevochten worden, er wordt vaak een combinatie van verschillende vechtsporten en technieken gebruikt tijdens een gevecht of training. MMA heeft zeker de plek van boxen ingenomen als het om populariteit gaat, dit komt omdat er hier snellere bewegingen zijn en er meer variatie mogelijk is.

4. E-Sport

Dit is zeker een nieuwe term en iets waar veel oudere nog nooit van gehoord hebben, maar vooral sinds de pandemie is E-Sport ontzettend populair geworden. Veel gamers komen samen en er zijn gigantische evenementen waar spellen zoals League of Legend en Call of Duty gespeeld worden. Er gaat al veel geld om in deze vorm van “sport”, al begrijpt niet iedereen dit. Hierbij moeten de topspelers ook intensief trainen en ze krijgen grote sponsors, dit maakt het voor vele zeker een sport.

5. Paddleboarding

Ook het paddleboard is iets nieuws, je ziet ze nu tijdens de zomer of op vakantie overal. Die mensen die staan op zo’n board op het water met een peddel. Het is voor veel mensen een hele leuke en rustige manier om op het water te genieten, maar het balanceren op het board is zeker intensief en vergt wat oefening. Gelukkig kun je dit goed oefenen op een paddleboard waar je ook op kunt zitten of zelfs yoga oefeningen op kunt doen (als je dat durft)

Lees ook:  Jongens kapsels kort

6. Bossaball

Dit is een Spaans balspel dat met twee teams wordt gespeeld, je kunt het nu al op verschillende plekken in Nederland doen. Het is een combinatie van voetbal, volleybal. Capoeira en gymnastiek. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines.

Als je op zoek bent naar andere sport trends (en de gedachte erachter) lees dan ook eens deze blog over dé drie sport trends. Om het optimale resultaat te behalen tijdens het sporten is de juiste voeding ontzettend belangrijk. Hier lees je een aantal tips.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings