Naar de sportschool of toch thuis sporten?

8 december 2022
2
thuis sporten

Iedereen kent het wel: fitness. Fitness ofwel krachttraining is een vorm van sport die de laatste jaren steeds populairder geworden is. Fitness wordt veelal uitgevoerd in een sportschool. Een sportschool is simpelweg een plek waar mensen bij elkaar komen om conditietraining en fitness te doen. In deze blog vertellen we je meer over sporten bij een sportschool tegenover thuis sporten. Lees snel verder als je je aan het twijfelen bent tussen een abonnement bij de sportschool en thuis sporten.

Sportschool

In de meeste gevallen kun je een maandelijks abonnement afsluiten bij een sportschool. De prijzen van verschillende sportscholen variëren nogal. Zo kun je vaak overdag goedkoper sporten dan ’s avonds. Er zijn zelfs sportscholen waar je 24 uur per dag kunt sporten. Een ander voordeel van een sportschool is dat je alle apparaten tot je beschikking hebt. Ook kun je persoonlijke begeleiding krijgen als je geen verstand hebt van bepaalde oefeningen. Als laatst kan het enorm motiverend werken om andere mensen te zien sporten of om samen met andere te sporten door mee te doen aan groepslessen.  

Het nadeel van deze abonnementen is dat ze vaak een duur hebben van een jaar. Ze zijn dus niet maandelijks opzegbaar. Op deze manier zit je minimaal één jaar aan het abonnement vast en ben je makkelijk een paar honderd euro kwijt per jaar. Dit geld zou je ook anders kunnen besteden. Zo zou die paar honderd euro het begin kunnen zijn van een home gym.

Lees ook:  Huidige trends binnen het schoonmaken van je huis

Thuis gym

Het voordeel van een thuis gym ten opzichte van abonnement bij de sportschool is dat je je eigen tijd in kunt delen. Zo bespaar je reistijd en kun je makkelijk en snel tussen afspraken door even sporten. In het begin moet je echter wel meer investeren in apparaten. Afhankelijk van de apparaten die je nodig hebt, zal je op de lange termijn goedkoper uit zijn dan met een abonnement bij de sportschool. Er zit natuurlijk een verschil tussen de apparatuur die je nodig hebt om te bodybuilden en de apparatuur die je nodig hebt om yoga te beoefenen.

Een nadeel van een thuis gym is dat je ook de ruimte moet hebben om een thuis gym in te bouwen. Een kelder, zolder of schuurtje is hiervoor natuurlijk perfect, maar niet iedereen heeft deze ruimte over. Het is wel belangrijk om hier een goede vloer in te (laten) leggen. Dit zorgt voor comfort en demping tijdens het doen van oefeningen. Als je investeert in een mooie sportvloer moet je er wel rekening mee houden dat je vloerbeschermers onder je fitnesapparatuur plakt. Dit is belangrijk om je vloer lang mooi te houden.

Lees ook:  De 4 beste tips na een scheiding voor mannen

Al met al hangt het helemaal van je persoonlijke voorkeuren af of je liever een abonnement bij de sportschool neemt óf een thuis gym wil bouwen. We wensen je in ieder geval veel succes met het behalen van je doelen! Lees ook eens deze blog als je wil weten welke trends mannen die winnen volgen.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings