De 5 technologie trends 2022

22 april 2022
503
werken in de ict

Altijd weer interessant wat het komende jaar gaat brengen. Er zijn ook weer een hoop technologische ontwikkelingen waarvan we in 2022 zeker wat gaan zien of voor een deel al zien. Het gaat grotendeels om het combineren van technieken, die dit jaar zo interessant maakt. Er zijn steeds meer combinaties mogelijk en daar zien in 2022 vast meer van.

1. Samensmelting offline en online

Er is op dit vlak natuurlijk al het één en ander in gebruik. Dit jaar wordt verwacht dat je hier steeds meer nieuwe mogelijkheden in komen. Virtual reality zal steeds normaler worden. Dit gaan we niet alleen zien op bijvoorbeeld events en andere zaken ter vermaak van consumenten, maar ook bijvoorbeeld in de bouw. Daarnaast zal het ook langzaamaan meer plek innemen in de medische wereld. Door virtual reality kun je steeds beter simulaties maken. Daar kunnen zowel patiënten als bijvoorbeeld mensen in opleiding hun voordeel mee doen.

2. Betalingsverkeer

Er zal steeds meer aangestuurd worden op digitaal geld. Dat wil trouwens niet zeggen dat mensen per definitie helemaal vastgezogen worden door het systeem. De mens is creatief en er komen ook steeds meer ruilhandel initiatieven omhoog. Hoewel dus het geldsysteem steeds meer onder een soort controle komt te staan, geldt dit dus niet per direct voor ons waardesysteem.

Lees ook:  5 trends in het gebruik van mobiele telefoons

3. Meer mensen naar kantoor

Tenminste, vergeleken met het jaar 2021 zullen er meer mensen naar kantoor gaan. Maar, vergeleken met bijvoorbeeld 2019, zullen er meer mensen op afstand werken. De mix van thuiswerken en op kantoor werken neemt een vaste plek in. De technologie zal hierbij nog een slag kunnen gaan maken met een soort virtual reality omgeving, zodat lijkt dat iedereen op kantoor is. De verwachting is echter dat dit laatste nog niet de doorslag gaat krijgen in 2022. Wellicht een jaar of meerdere jaren later.

4. De mobieltjes fotograaf

Het zal voor professionele fotografen steeds moeilijker zijn om brood te verdienen met fotografie. Alleen met apparatuur die de kwaliteit van de camera van een mobiel overstijgt, ervaring, talent én een goede specialisatie, heb je de kwaliteit om hiermee de kost te verdienen. Ook als je heel goed foto's kunt bewerken lukt het om meerwaarde te bieden, maar het zal niet voor iedereen makkelijk zijn. Maar, onmogelijk is het niet. De camera's van de mobieltjes zullen in 2022 namelijk alleen maar beter worden. En, de camera van de laatst uitgebrachte Iphone is al fantastisch...

Lees ook:  De trends en ontwikkelingen van elektrisch rijden

5. IOT

Oftewel, The Internet of Things. Er zijn nog zoveel dingen niet gedaan als het aankomt op iot. Nu objecten digitaal geconnect kunnen worden met elkaar, zijn er steeds meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de smart koelkast die de productvoorraad bijhoudt. Dat is er al natuurlijk, maar alle mogelijkheden zijn nog lang niet verkent. Het is niet voor niets dat er nog steeds veel vraag is naar mensen die werken in de ict.

Sinds kort is er bijvoorbeeld ook een meetfiets, gemaakt door Centric en Nazca Solutions, waarmee men al fietsend bepaalde stoffen in de lucht kan meten. Hiermee worden data verkregen, waarmee men eventueel beleid kan bepalen en de data kan gebruikt worden bij voorspellende modellen.

Let op bij deze blog! : Het domein gaat over trends. Laat jouw artikel dus voornamelijk over trends gaan, wanneer mogelijk m.b.t. ICT of ergens in die richting.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings