Influencers en de perfecte foto op Instagram

3 februari 2022
5
Foto aanpassen

Als je even niets te doen hebt en besluit door Instagram te scrollen, zal het je niet ontgaan zijn. Een heleboel influencers maken de perfecte foto’s van hun beeldige, vaak rijke, leventje met alles erop en eraan. Daarnaast gebruiken influencers Instagram ook vaak om te shoppen, dit leggen wij hier verder uit. Dit staat in schril contrast met jouw simpele foto’s van je weekendje kamperen op de camping in Bakkum. Toch zijn er een hoop manieren om zelfs de meest onflatteuze foto te veranderen in een charmante foto die zo op de coverpagina van een bekend magazine kan. Je dient alleen wel door te hebben hoe je dit het beste kunt doen. Uiteindelijk is niets in het leven perfect, al lijkt dit vaak wel zo. In deze blog vertellen we je hoe je dit beter kan doen!

Het upgraden van jouw foto’s

Je foto aanpassen lijkt complexer dan dit daadwerkelijk het geval is. Soms hoef je zelfs maar een paar kleine aanpassingen te verrichten om een compleet ander resultaat te krijgen. Wil je een foto aanpassen, begin dan eerst met de lucht bijvoorbeeld. Veel bekende mensen op onder andere Instagram kiezen ervoor om de luchtkleuren intenser te maken. Hier hoef je helemaal geen ingewikkeld programma of dure app voor te gebruiken. Dit kun je zelf heel prima doen op je telefoon op laptop. Uiteraard kun je dit doen met een heleboel andere elementen op de foto. Je dient wel enigszins voorzichtig te zijn met de kleurintensiteit. Het geheel moet er uiteindelijk niet al te nep of overdreven uitzien natuurlijk. Daarnaast doen lichteffecten ook een hoop op foto’s. Hier zou je dus ook mee kunnen rommelen. Zo maak je een foto toch stukken interessanter. Er zijn zelfs mensen die veel uitleg geven over de voordelen van lichteffecten. Het loont de moeite om hiernaar te zoeken online. Liever goed gejat dan slecht bedacht kun je soms maar beter denken. Wat bovendien ook een mooie techniek is, is het zogeheten ‘Bokeh-effect’. Een foto is dan superscherp, terwijl de achtergrond vaag gemaakt is. Dit kan uiteraard ook andersom, wat weer een heel ander effect geeft. Je kunt op deze manier met allerlei effecten spelen en bepalen wat het mooiste is bij de betreffende foto.

Lees ook:  Dé duurzaamheidstrends van het moment

Pure influencer perfectie bestaat niet

Tot slot is het belangrijk om je te bedenken dat niemand perfect is. Alle bekende influencers met een zogenaamd perfect en luxeleven hebben ook te maken met tegenslagen. Instagram is wat dat betreft een gevaarlijke onlinewereld. Vaak kiest men ervoor om alleen de geneugten des levens te laten zien en zo denken anderen dat iemand alleen maar plezier en rijkdom ervaart. De werkelijkheid ligt uiteindelijk anders.

Foto aanpassen

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Koken voor mannen: de beste tips

Hoe zorg je dat jouw badkamer clean uitziet?

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings