De 4 beste tips na een scheiding voor mannen

2 januari 2023
178
scheiding

Een scheiding is altijd een emotioneel zwaar moment, je bent namelijk uit elkaar met iemand die je jarenlang geliefd hebt. Het kan al helemaal pijn doen als de scheiding op een manier gegaan is die je niet gehoopt had, zoals bijvoorbeeld door een ruzie. Belangrijk hierbij is dat je zo snel mogelijk ervan probeert te herstellen, het leven is namelijk keihard en gaat gewoon door. Wel moet je jezelf hiervoor de tijd geven en gunnen, binnen twee dagen gaat dit absoluut niet lukken, en twee weken waarschijnlijk ook niet. In deze blog helpen we je op weg!

Professionele hulp is de beste hulp

Het verwerken van verdriet, in dit geval een scheiding, is ontzettend lastig. Door erover te praten met mensen zal dit al voor een groot gedeelte verlicht worden. Het probleem hierbij is alleen dat het voor degene waarmee je praat ook ingewikkeld kan zijn, hij weet zeer waarschijnlijk niet perfect hoe hij je terug op het goede pad kan krijgen, en dat is ook helemaal niet vreemd. Je vrienden of familie hebben hier namelijk niet voor geleerd, een professional wel. Ga daarom praten met een therapeut of coach, zij zullen samen met je het verdriet gaan verwerken en je leren hoe je ermee om kunt gaan. Over het algemeen gezien is het wel heel belangrijk om over je verdriet te praten, een luisterend oor hebben zal ontzettend goed helpen om je verdriet te verwerken.

Lees ook:  Hoe maak je een voedingsschema?

Gun jezelf de tijd

Verdriet gaat niet weg binnen een aantal dagen, en dat is ook helemaal niet vreemd. Je bent waarschijnlijk jaren met iemand samen geweest, en voor een bepaalde reden is dat nu niet meer het geval, dat zal heel hard binnen komen. Probeer die tijd, dat je het verdriet ontzettend voelt op te vullen met dingen die je écht leuk vindt. Ga bijvoorbeeld op vakantie met vrienden of familie, of ga op het moment dat je het even zwaar hebt naar de sportschool. Gezond eten en voldoende slaap is overigens de basis bij het verwerken van verdriet. Je moet er namelijk zowel fysiek als mentaal sterker van kunnen worden om ervoor te zorgen dat je volledig hersteld van de scheiding.

Accepteer het verdriet

Deze stap is óntzettend moeilijk en absoluut niet fijn. Het accepteren van de scheiding, en dus ook het verlies, kan lastig zijn op het moment dat je het er bijvoorbeeld niet mee eens bent of omdat je het absoluut niet leuk vindt. Maar belangrijk is om eerlijk tegen jezelf te zijn, je kunt er simpelweg niets meer aan veranderen. Door in een ontkenningsfase te stappen zul je niet voldoende kunnen herstellen, en dat is niet wat je wilt. Tijdens de periode van acceptatie zul je ook gemakkelijker kunnen reflecteren op wat er allemaal gebeurd is, en dat is een groot detail tijdens het herstellen. Zorg ervoor dat je weer vooruitzicht creëert richting de toekomst!

Lees ook:  Korte baarden: praktisch en voor elke man

Bespreek het met een advocaat

Op het moment dat je hoog in emoties zit zal het extra zwaar op je dak komen als je allemaal afspraken aan het opstellen bent, denk bijvoorbeeld aan de verdeling van bezittingen. Een advocaat in familierecht kan je hierbij het beste helpen. Die kan je namelijk op een professionele manier helpen bij al die afspraken. Het is namelijk ontzettend belangrijk, het kan bijvoorbeeld ook gaan over je kinderen.

Meer lezen op Trendheads? Lees hier onze blog over aandachtspunten die mannen vaak vergeten bij het verkopen van hun woning.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings