De trends en ontwikkelingen van elektrisch rijden

28 september 2022
620
laadpalen

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van elektrisch rijden. Brandstofprijzen blijven stijgen waardoor elektrisch rijden aantrekkelijker wordt. Elektrisch rijden is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Elektrische auto’s hebben namelijk geen uitstootgassen. Waardoor komt het dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto boven een brandstof auto? Wij hebben het voor je uitgezocht.

De brandstofauto verdwijnt

De Europese Commissie heeft bekend gemaakt dat vanaf 2035 geen nieuwe benzineauto’s meer mogen worden verkocht binnen Europa. Dit hebben ze gedaan met oog op het verbeteren van het klimaat. Naast deze plannen heeft de Nederlandse regering plannen om vanaf 2025 bij het leasen van een auto alleen elektrische auto’s ter beschikking te stellen.

Het aanbod stijgt en de prijs daalt

Steeds meer automerken brengen hybride en elektrische auto’s op de markt. Waar een aantal jaar geleden Tesla nog een van de enige was, is de keuze nu een stuk diverser. Bijna alle autofabrikanten werken aan een auto die rijdt op elektriciteit. Dit heeft ook een positieve invloed op de aanschafprijs van de auto’s. Waar in 2016 de gemiddelde prijs van een elektrische auto 79 duizend euro was, is dit nu nog maar 51 duizend euro. Deze prijsdaling heeft ook te maken met de ontwikkelingen op het gebied van de accu’s, deze kunnen tegenwoordig een stuk goedkoper gemaakt worden. Zelfs met deze prijsdaling is een elektrische auto nog redelijk prijzig, maar het gaat de goede richting op.

Lees ook:  Interieurtips voor mannen

Grotere actieradius en sneller laden

De ontwikkeling rondom de accu’s heeft niet alleen effect op de prijs van elektrische auto’s, maar ook op de actieradius en laadtijd. Elektrische auto’s kunnen steeds verder rijden op een volle accu, dit is nodig als ze willen concurreren met brandstof auto’s. Waar eerder de gemiddelde actieradius nog geen 200km bedroeg, ligt tegenwoordig het gemiddelde rond de 330km. Het opladen van de elektrische auto’s heeft ook een sterke ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren. Eerder waren de laadpalen niet zo krachtig en duurde het gemiddeld 7 uur om een volle accu te krijgen. Tegenwoordig bestaan er ook snelladers waar je binnen 30 minuten 80% van de accu kunt opladen. De laadpalen zijn op steeds meer plekken terug te vinden, zo wordt het rijden met een elektrische auto steeds gebruiksvriendelijker.

De tweedehands markt bloeit op

Waar eerder bijna geen elektrische auto’s beschikbaar waren op de tweedehands markt, komen tegenwoordig steeds meer auto’s hier ter beschikking. Vroeger waren er minder elektrische auto’s in omloop waardoor er ook minder op de tweedehands markt belandde. Door de groei van de tweedehands markt kiezen steeds meer mensen ervoor om een elektrische auto te nemen. De aanschafprijs voor een tweedehands elektrische auto is nu eenmaal aantrekkelijker en een stuk betaalbaarder voor veel mensen.

Lees ook:  Dit zijn de populairste food trends

Draadloos opladen

Het opladen van een elektrische auto is in de toekomst niet alleen mogelijk via een laadpaal. Volvo is namelijk gestart met het testen van een technologie waarbij het opladen draadloos gaat. Auto’s kunnen een laadstation oprijden en door de ingebouwde technologie zal deze gedetecteerd worden. Zodra de auto gedetecteerd is, zal de energie verzonden worden naar de ontvangsteenheid in de auto. Elektrische auto’s zouden op deze manier binnen 2 uur volledig opgeladen kunnen worden. Deze technologie is nog in de testfase maar Volvo streeft ernaar deze technologie binnen enkele jaren te introduceren voor een groter publiek. Benieuwd hoe jij jouw merk naar een groter publiek krijgt? Gebruik deze blog om jouw merk te verspreiden via TikTok!

De ontwikkelingen rondom elektrisch rijden zijn nog ver van over. Ieder jaar worden er grote stappen gemaakt op verschillende gebieden bij de autofabrikanten en bij het gebruiksgemak van de consumenten. Zo kan in de toekomst iedereen genieten van elektrisch rijden.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings