Trendy oplossingen voor schoenen voor brede voeten

16 januari 2023
152
brede voeten

Heb je voeten die net iets anders zijn dan de gemiddelde voet en is het, bijvoorbeeld omdat ze een hoge wreef hebben of te smal of breed zijn, lastig om een goed passende schoen te vinden? Als Trendheads vinden we natuurlijk dat hier een creatieve oplossing voor moet komen. Wij hebben alle ins en outs over het hebben van ‘vreemde’ voeten voor je verzameld en uiteraard geven we je tips om toch nog een paar stijlvolle schoenen op de kop te tikken.

Waarom krijg je brede voeten?

Brede voeten krijg je niet op één dag. Naarmate je ouder wordt, zullen je voeten bredere worden, omdat je voetboog iets zakt doordat je lichaamsgewicht meer op je voeten gaat rusten. Kun je schoenen voor brede voeten dan vermijden? Eigenlijk niet, maar wanneer je je voetspieren goed traint of regelmatig op blote voeten loopt, verklein je wel de kan dat je voeten op een dusdanige manier uitzakken dat je schoenen voor brede voeten of schoenen voor platvoeten bij heren moet kopen.

Fouten bij kiezen schoenen voor brede voeten

Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen bij het uitkiezen van schoenen voor een hoge wreef/ brede voet bij heren. Koop je schoenen alleen wanneer ze in de winkel comfortabel voelen en goed om je voet passen. Het is namelijk een fabeltje dat je de schoenen nog wat ruimer gaan zitten wanneer je ze eenmaal een paar keer hebt gedragen. Deze verandering krijg je alleen als je schoenen non-stop draagt. Juist omdat de schoenen niet lekker zitten, zul je ze met tegenzin dragen. Zonde, vinden wij!

Lees ook:  Hier dient een mooie smoking voor heren aan te voldoen

Daarnaast verwacht je misschien dat het helpt om een maat groter te nemen wanneer je schoenen voor brede voeten voor heren zoekt. Je schoenen zijn dan vaak breder, maar in de lengte zijn ze te groot. Als je te grote schoenen koopt, kun je ook last krijgen van klachten. Net als dat er voor dames wandellaarzen zijn, zijn er voor heren ook geschikte wandelschoenen waar je ook in de juiste maat goed mee vooruit kunt.

schoenen

Dit moet je weten over schoenen voor brede voeten

Wist je dat er niet alleen maten zijn die de lengte van de schoen aangeven, maar ook de breedte?  Deze worden niet aangegeven met cijfers, maar met letters H, K en G+. Check dus voordat je een schoen gaat passen, of deze maat ook staat aangegeven. Doorgaans is dit al een indicatie of het schoenen voor brede voeten zijn of niet. Wanneer je een H ziet, weet je dat dat deze schoenen bedoeld zijn voor brede voeten. Maat H vind je in vele doorsnee schoenenzaken, maar voor de maten K en G+ moet je vaak even verder speuren.

Zo kun je wel de juiste schoen vinden

Hoewel we eerder zeiden dat het geen zin heeft om schoenen ‘uit te lopen’, zijn er toch dingen waar je op kunt letten waardoor de schoen iets beter zal zitten. Doorgaans is leer redelijk beweeglijk en is het een materiaal dat het snelst de vorm van je voeten zal aannemen. Hierdoor zit je schoen net iets lekkerder. Doorgaans zijn veterschoenen geschikt voor zowel smalle als brede voeten. Je kunt je schoen namelijk breder maken door de veters minder strak aan te trekken. Dit is het geval bij platte schoenen voor dames, maar bij herenschoenen is dat hetzelfde principe. We raden je aan om vooral op zoek te gaan naar een sneaker of een leren schoen met een bredere punt. Schoenen met een spitse punt zijn de minst comfortabele schoenen voor brede voeten. Hou hier ook rekening mee bij het uitzoeken van je outfit voor carnaval! Wil je hier meer over lezen, klik dan hier voor onze blog over mystieke maskers voor mannen!

Lees ook:  Urban style dresscode

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings