10x tuin trends zomer 2023

20 januari 2023
407
houten tuinmeubelen

Het maakt niet uit of je een gigantische tuin hebt, een kleine tuin in een rijtjes woning of slechts een klein balkon. Het is tegenwoordig veel gebruikelijker dat de buitenplaatsen worden ingericht voor dagelijks gebruik in plaats van alleen in het weekend. Dit betekent ook dat er ieder jaar meer en nieuwe ontwikkelingen komen voor grote tuinen en balkons. Om je tuin een fijne plek te maken hoef je niet veel geld uit te geven, in deze blog staan trends voor ieder budget! Van houten tuinmeubelen tot een tuinkas.

Een buitenkantoor

De laatste jaren is het voor veel mensen de norm geworden om thuis te werken, lege ruimtes werden de laatste jaren al getransformeerd naar kantoorruimte. Of bij gebrek aan ruimte ene bank of keukentafel. Het nieuwe thuiswerken is een buitenkantoor, het wordt steeds gebruikelijker. Veel mensen maken een pergola voor meer beschutting of veranderen een oude schuur naar een kantoorruimte. Dit is de ideale manier om thuis werkend de zomer in te gaan! Er zijn ook een aantal trends met veranda's. Klik hier voor onze blog over veranda's.

Houten tuinmeubelen

Een manier op de tuin in te richten om lekker te kunnen zitten is met houten tuinmeubelen. Houten tuinmeubelen zijn een goede optie voor elk budget, er is namelijk eindeloze variatie mogelijk! Van zelf bouw, zoals een leuke loungebank van stijger hout.

Lees ook:  Trends voor het mannelijke gebit

Let er wel op dat je hele fijne kussens hebt als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan!

Meubels voor de dieren

Een andere trend wat we steeds vaker zien terugkomen is tuinmeubels voor de hond of kat. Wat dacht je van een leuk bed voor de hond zodat die lekker in de schaduw kan genieten?

Ook kattenmensen verwennen graag hun kat, wat dacht je van een super leuke katte torentje? Je kat zal dit gegarandeerd waarderen.

Verschillende zithoekjes

Wat ook herkenbaar is de laatste tijd zijn verschillende zithoekjes in de tuin, mensen willen niet meer alleen onder het afdak zitten. Veel mensen kiezen voor verschillende zitmogelijkheden door tussen de bloemen nog een zitje te hebben of een hangmat bij de boom.

Veel bloemen

De laatste jaren worden er gelukkig voor de bijen ook veel meer bloemen gezet. Voor balkons hebben ze de nieuwste plantenbakken ontwikkeld waardoor je geen ruimte verliest en maximaal kunt genieten van alle kleuren en geuren om je heen.

Daarnaast is het, dankzij Pinterest, ook erg populair geworden om je eigen decoratie te maken. Een bloementuin is daar ideaal voor. Naast bloemen wordt er ook meer kruiden zelf gekweekt en we zien steeds vaker een moestuinbak terug komen. Veel mensen kiezen er de laatste jaren steeds vaker voor om te experimenteren met eigen groente zoals tomaten.

Lees ook:  Welke kleding draag je tijdens een sollicitatiegesprek?

Heb je een balkon maar zou je toch je eigen kruiden of groenten willen kweken? Dat kan! Bekijk dit leuke idee op het balkon, het kost bijna geen ruimte, omdat je verticaal werkt en een handige Harry kan dit vast en zeker zelf maken.

Vrolijke tinten en patronen

Het interieur van een tuin wordt steeds vrolijker en levendiger, zo zien we veel mooie felle maar ook pastel kleurige tinten met patroontjes. Maar een rustige aardse uitstraling blijft altijd mooi.

Vuurkorven

Een andere trend wat steeds gebruikelijker wordt is een vuurkorf of kampvuurplek. Er bestaan de mooiste vuurkorven zelfs vuurkorven zonder rook, hierdoor kun je genieten van het gezellige warme vuur terwijl je geen rook in je kleren en ogen en longen krijgt. Een rustige plek in de tuin met een vuurkorf en leuke zitjes eromheen is dus ook een leuke toevoeging aan de tuin.

Donker en strak

Een andere trend wat we de laatste tijd vaak tegenkomen in donkere verf met kleurrijke accenten. Een fleurig tuintapijt met een donkere achtergrond, zo springt het groen er ook uit!

Een kleine tuinkas

Een andere leuke toevoeging aan een tuin is een kleine tuinkas, steeds meer mensen kiezen hiervoor omdat ze dan het hele jaar kunnen eten uit hun tuin en omdat het er ontzettend mooi uitziet!

Lees ook:  7 populairste herenkapsels kort van het moment

Omdat een tuinkas zo mooi uitziet, kiezen veel mensen er ook voor om er een zitje in te zetten. Als je geen groene vingers hebt is dit een uitstekende manier om een droge warme zitruimte in de tuin te creëren, zo kan je namelijk het hele jaar door genieten!

Wees niet getreurd als je in een appartement woont, er zijn ook prachtige tuinkassen voor op een balkon, zoals deze in het voorbeeld. Het neemt nauwelijks plaats in beslag, is super nuttig en ziet er mooi en strak uit.

Pergola

Omdat er steeds meer in de tuin geleefd wordt zien we ook steeds meer en mooiere pergola’s voorbij komen. Een pergola kun je prachtig laten begroeien, aankleden met leuke verlichting en kan je schaduw bieden in de tuin.

Wil je weten hoe je je huidige tuin een upgrade geeft? Lees dan deze blog.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings