Dé trends op het gebied van voedsel dit jaar

8 april 2022
405

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van voedsel, zo ook dit jaar. Voedingstrends zijn vaak wel blijvend, wat wel anders is dan de voedingshypes. Denk bij voedingstrends aan meer aandacht voor de gezonde levensstijl en het eten van geen of veel minder vlees. Beide trends van voorgaande jaren, die nog steeds spelen. Dit jaar zijn er weer andere trends. Spoiler: plantaardig, vega en biologisch eten wordt steeds belangrijker dit jaar. Ook het stukje kip wordt dit jaar nog veel populairder. Dit zijn dé voedseltrends van dit jaar. Maar dat is nog niet alles. Ben je benieuwd naar alle trends? Lees dan verder.

Aarde

De eerste trend is goed eten voor onze aarde. We zijn erg bezig met hoe we goed voor deze aarde kunnen zorgen, zodat onze kinderen er later ook nog zonder zorgen op kunnen leven. Er wordt daarom al veel minder vlees gegeten, maar ook suiker en zout mijden we steeds meer uit ons leven. Allemaal voor een doel: de aarde. Waarschijnlijk worden er in de komende jaar steeds meer mensen flexitariër. Ook bedrijven gaan steeds meer samenwerken om aan de hoge eis van de huidige consument te voldoen.

Lees ook:  De laatste trends op het gebied van zonnepanelen

Plantaardig, vega en biologisch

Zoals net al gezegd wordt dit helemaal een trend dit jaar. Vegan koken wordt steeds populairder en bovendien steeds toegankelijker. Vegan koken sluit daarop ook mooi aan op de voorgaande trend, om te letten op onze aarde. We worden meer geïnspireerd door de internationale keuken. We missen vlees hierdoor steeds minder. Er wordt steeds creatiever gekookt, zonder vlees.

Cultuur

Wat we ook steeds meer zien is dat er veel keukens uit andere landen worden overgenomen en dat we die hier in Nederland steeds meer eten. Keukens als de Afghaanse of de Afrikaanse zien we dan ook steeds meer terug. Natuurlijk zien we ook nog steeds Nederlands eten, Nederlanders zijn hier nu eenmaal gek op. Zo is het weer aspergeseizoen. Asperges koken is dan ook iets wat Nederlanders graag doen. Asperges koken kan op vel verschillende manieren. Asperges koken kan bovendien niet alleen thuis, maar ook wanneer je uiteten bent. Ook in restaurants is het asperges koken en eten razend populair. Is het winter? Dan houden we ook van onze eigen keuken, want dan is een lekker stamppotje zeer gewenst.

Lees ook:  Diverse trends binnen roken

Kip

Dan het stukje kip, het wordt steeds populairder. Wanneer je liever meegaat in bovenstaande trend van het plantaardig, vega of biologisch zijn er voor kip bovendien de meeste en beste vleesvervangers te vinden. Kortom: kip is niet meer weg te denken uit ons leven en gaan we steeds meer zien.

Bezorgen

Als laatste is er natuurlijk nog het bezorgen en dan voornamelijk thuisbezorgd. Het is niet meer weg te denken uit ons leven. Even geen zin om te koken? Thuisbezorgd. Date night maar dan vanuit huis? Thuisbezorgd. Laat thuis? Thuisbezorgd. Eten bezorgen is dus wel een blijvertje.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings