De opleiding met het beste startsalaris

14 oktober 2022
318
Tandarts Schiedam

Het UWV doet jaarlijks onderzoek naar hoeveel je gemiddeld per HBO en WO-opleiding zal verdienen in je eerste jaar. Ook kijken ze hiernaast naar de tijd die het gemiddeld kost om een baan te vinden. Wat hierbij wel belangrijk is om nog eens extra te vermelden is dat het om gemiddelden gaat. Het is natuurlijk afhankelijk per persoon en je hebt heir dan ook zelf invloed op.  Ervaring, goed zijn in onderhandelen en assertiviteit spelen hierbij een belangrijke rol. Desondanks zijn de gemiddelden wel iets om rekening mee te houden bij het kiezen van je studie óf als je jezelf wil laten omscholen. Een hint: als je een passie hebt voor tanden en tandarts in schiedam wil worden zit je goed.

Er wordt wel altijd geroepen dat het belangrijk is om te doen wat je leuk vindt en dat stimuleren wij dan ook zeker bij Trendheads. Tóch is het ook wel prettig om ook een mooi salaris op je bankrekening te mogen ontvangen iedere maand. Afhankelijk van je opleiding kunnen de bedragen nogal flink verschillen. In deze blog lees je met welke studie jij gemiddeld het beste startsalaris zal gaan verdienen.

Lees ook:  De woontrends van 2023

Het cliché klopt

Uit de resultaten van het UWV is gebleken dat het cliché helaas klopt. Als je veel geld wil verdienen moet je tandarts worden. Gemiddeld genomen verdienen studenten met een WO-opleiding op zak 38.900 euro per maand. Dit terwijl studenten die een opleiding ‘Tandheelkunde’ gevolgd hebben 61.200 gemiddeld per jaar verdienen één jaar na afronding van hun studie. Dit is bijna het dubbele van het gemiddelde. In het geval dat je je al met een grote glimlach aan het aanmelden was voor de opleiding; we moeten je teleurstellen. Het is namelijk erg lastig om momenteel een baan te vinden als tandarts. Uit onderzoek van datzelfde UWV blijkt dat het voor de groep studenten die de studie tandheelkunde afgerond hebben gemiddeld zo een acht maanden duurt voordat ze een baan gevonden hadden.

Als ze dan eenmaal een baan gevonden hebben, gaan ze dan ook daadwerkelijk veel verdienen. Het is geen gemakkelijke studie en tandartsen mogen dan ook echt wel specialisten genoemd worden. Zo ook de tandarts in Schiedam. Het loon is dus wel te verklaren en ligt niet voor niets zo hoog.

Lees ook:  5 belangrijke technologie trends in 2023

Laagste salaris

Met de studie letterkunde heb je relatief gezien de kleinste kans om veel te gaan verdienen. Dit komt volgens het UWV vooral door de enorm lage kans op een baan met deze opleiding. Zo duurt het gemiddeld genomen 26 maanden om een eerste baan te vinden na afronding van de opleiding letterkunde. Wij raden je dus aan om even twee keer na te denken voordat je gaat beginnen met deze opleiding.  

Zoals we al eerder in deze blog hebben vermeld is het allerbelangrijkste om te doen wat je leuk vindt. Je moet namelijk een groot gedeelte van je leven werken en op deze manier maak je het voor jezelf iets makkelijker. Als je nu interesse hebt in de tijd wat nog komen gaat; we hebben een blog geschreven met dé beroepen van de toekomst

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings