Een goede huidverzorging op vakantie

8 juni 2022
356
klein curacao trips

Wanneer je op vakantie gaat naar een lekker warm land krijgt je huid veel te voorduren. Zo wordt je huid veel blootgesteld aan het zonlicht, het chloor van het zwembadwater en natuurlijke het zoutwater van de zee. Het is dan ook belangrijk om ook op vakantie je huid goed te blijven verzorgen. Zo zorg je ervoor dat je weer met een stralende huid thuiskomt en nog lang kunt genieten van je zomers kleurtje. Hoe je dit het beste kunt doen? Wij gaan je meer vertellen over huidverzorging op vakantie in deze blog!

Voor welk soort vakantie kies je?

Elke vakantie is weer anders. Niet alleen de activiteiten maar ook de invloeden op je huid zijn bijvoorbeeld heel anders bij een stedentrip dan wanneer je op zonvakantie gaat. Hieronder zullen we toelichten waar je op moet letten bij de verschillende soorten vakanties.

Een stedentrip

Een stedentrip is vaak naar een grote of drukke stad. Het is dan ook erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan de uitlaatgassen van auto’s en alle andere schadelijke stoffen. Dit kan namelijk voor huidirritaties zorgen zoals dehydratatie en roodheden, net zoals een verhoogde talgproductie. Tijdens een stedentrip is het dan ook belangrijk om je huid iedere ochtend en avond goed te reinigen met bijvoorbeeld een cleanser. Ook is het verstandig om ‘s ochtends een hydraterende crème aan te brengen en ’s avonds gebruik te maken van een vitaminerijke en voedende crème. Deze zullen ervoor zorgen dat je huid wordt beschermd en sneller zal herstellen.

Lees ook:  Alpecin reviews: onze ervaring van deze cafeïne shampoo

Een zonvakantie

Lig je liever op het strand of aan het zwembad tijdens je vakantie? Dan is het heel erg belangrijk om een zonbeschermingsfactor te gebruiken. Om huidveroudering en zonverbranding te voorkomen moet je deze een aantal keren per dag aanbrengen. Vooral wanneer je een excursie zoals een Klein Curaçao trip gaat maken. Ook zorgt het chloor en zout van het water ervoor dat je huid wordt gedehydrateerd. Hoe je dit het beste kunt voorkomen? Spoel je na het zwemmen zo snel en goed mogelijk af en breng aan het einde van de dag een goede aftersun aan op je huid.

Met het vliegtuig op vakantie

Ook een vliegvakantie kan veel invloed hebben op de conditie van je huid. Zo heeft je huid tijdens het vliegen moeite met het vasthouden van vocht door de droge lucht en verschillende temperaturen. Neem tijdens het vliegen dan ook altijd een goede hydraterende crème mee om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast zorgt het vliegen voor een verstoord bioritme waardoor je huid het extra moeilijk heeft met het beschermen tegen schadelijke invloeden. Denk er dus aan om dit na het vliegen, en dus tijdens de vakantie, je huid hier zo goed mogelijk mee te helpen. Ook speelt het mee dat vliegvakanties al snel naar een ander klimaat gaan dan je lichaam gewend is. Zo heeft Zuidoost-Azië bijvoorbeeld een tropisch klimaat, iets wat ook weer gevolgen heeft voor je huid. Ben je van plan om te reizen in dit gebied? Bekijk dan onze tips en trends over hoe je ontspannen kan reizen in Vietnam.

Lees ook:  5 trends binnen de huidige cosmetische chirurgie

Kortom, tijdens een vakantie krijgt je huid veel te voorduren en het is dan ook zeker verstandig om genoeg verzorgingsproducten mee in je koffer mee te nemen. Een goede zonnebrandcrème, hydraterende en voedende crème en een goede cleanser is onmisbaar.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings