De grootste voordelen van online winkelen!

11 maart 2024
232
online winkelen

Uit onderzoek blijkt, dat maar liefst acht op de tien Nederlanders wel eens iets koopt via een online winkel. Dat zijn ruim 14 miljoen mensen. Deze groep wordt ieder jaar alsmaar groter, mede door de corona pandemie zijn mensen namelijk gaan inzien hoe gemakkelijk het wel niet is. In 2012 kocht minder dan de helft van de Nederlandse bevolking wel eens online een product, vandaag de dag is dat bijna verdubbeld. Gevraagd is ook wat voor product ze het vaakste kopen. Kleding, schoenen maar ook cosmetica en verzorgingsartikelen worden ontzettend vaak als antwoord gegeven. Naast dat het online shoppen veel sneller gaat, is het assortiment vaak ook veel uitgebreider dan in de fysieke winkels. Haarproducten zijn hier een goed voorbeeld van, de meeste winkels en drogisterijen hebben meestal maar specifieke merken. Online bieden ze vaak tientallen aan. Welke voordelen er nog meer zijn aan online winkelen? Dat lees je allemaal in deze blog!

Gemakkelijk prijsvergelijken

De ene winkel in lopen, om binnen enkele seconden alweer in een andere te staan. Puur om snel te kijken wat de prijsverschillen zijn, iedereen herkent dat gedoe wel. Ook dit is iets wat tijdens het online winkelen niet terugkomt. Naast dat er vele vergelijkingswebsites zijn, zie je überhaupt al direct de verschillen doordat bijvoorbeeld de haardproducten allemaal naast elkaar staan. Verder hebben de online webshops ook vaak speciale aanbiedingen, korting codes en bundeldeals die samen lopen met bijvoorbeeld een verzendkosten korting. Online haardproducten kopen is vaak dus vele malen voordeliger.

Lees ook:  De ultieme luxe ervaring bij de barbier

Uitgebreide productinformatie met reviews

Fysieke interactie is de grootste reden waarom mensen toch graag naar de normale winkels gaan, vooral bij kleding is dat een belangrijk punt. Toch hebben de online winkels daar iets voor gevonden. Voor alle producten hebben ze namelijk een uitgebreide informatie erbij geschreven. Hierdoor kun je precies zien voor welke type haar deze shampoo bijvoorbeeld voor bedoeld is, maar ook aan welke behoeftes het product voldoet. Fijn hierbij is, dat vrijwel direct onder de productbeschrijving ook de reviews staan van mensen die het product al eens hebben gebruikt. Anders dan bij een fysieke winkel, waar alleen de medewerker een verkoop praatje tegen je vertelt, krijg je in dit geval ook de oprechte meningen van andere te lezen.

Op elk moment van de dag

Tuurlijk, elke grote stad heeft wel een koopavond. Toch is het fysiek winkelen alleen mogelijk voor mensen die vooral een negen tot vijf baan hebben, en in het weekend vrij hebben. Mocht je bijvoorbeeld nachtdiensten werken dan is een middag winkelen niet altijd mogelijk. Hiervoor zal je een duidelijke planning moeten hebben, sporadisch naar de stad gaan is niet zo simpel. Het voordeel van online winkelen is natuurlijk dat het geen tijdslimiet heeft. Je kunt zowel om één uur in de nacht op zoek gaan naar de mooiste sportschoenen, als om zeven uur in de ochtend. Het enige wat hier bij komt kijken, is dat je de bezorg periode goed in de gaten moet houden. Veel online winkels volgen namelijk ‘voor 22:00 uur besteld, is de volgende dag in huis.’

Lees ook:  Interessante ontwikkelingen in de woningmarkt

Geen drukte

Niet iedereen is fan van gigantische drukte, al helemaal niet tijdens een ontspannen dagje winkelen. En ja hoor, ook dit is een probleem dat niet voorkomt bij het online shoppen. Tenzij de hele website wegens teveel gebruikers offline gaat, al komt dat zeer zelden voor. Bijvoorbeeld tijdens Black Friday, maar ook met Kerstmis is het kopen van producten online veel gemakkelijker. Naast die drukte heb je ook de zekerheid dat het assortiment altijd hetzelfde blijft. De kans dat iets bij een online winkel namelijk niet meer op voorraad is, is heel klein. Tenzij het bijvoorbeeld een limited edition product is.

Online is goedkoper dan fysiek

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt dat online winkelen maar liefst 6,5 procent goedkoper is dan fysiek winkelen. De reden hiervoor is doordat online webwinkels minder hoge kosten hebben, hierdoor ligt de winstmarge op de producten ook iets minder hoog. Dit zie je ook bij Haarwereld, dat is een groothandel in haarproducten. Daarnaast geven ze ook nog als reden, dat er een zeer felle concurrentiestrijd is onder de online webshops, hierdoor worden de prijzen zeer scherp gezet.

Lees ook:  De populairste tuincreatie-trends van dit jaar

Lees ook over een VPN voor tijdens het online winkelen!

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings