VPN voor online winkelen

3 oktober 2022
300
VPN

Stijlvol zijn kost tijd en energie. De kans is groot dat je er goed verzorgd uit wilt zien, maar weinig zin hebt om een vrije dag te besteden aan winkelen en producten uitproberen. Je ligt natuurlijk veel liever in de zon. Mocht je daadwerkelijk in de zon gaan liggen, kijk dan even snel naar onze tips om je huid gezond te houden in de zon. Het internet is een geweldige plek om al je benodigdheden te vinden. Van stropdas tot baardolie en van aftershave tot ondergoed.

Vooral als je shopt voor producten waarmee je al bekend bent, is online winkelen zo veel gemakkelijker dan werkelijk naar de winkel gaan. Ook kun je online veel meer items vinden. Je hebt namelijk het hele web tot je beschikking en niet alleen de producten die de winkels in jouw buurt hebben besloten te verkopen.

De gevaren van online winkelen

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan online winkelen. Behalve het gevaar van iets kopen zonder het uit te proberen, is het risico om je persoonlijke gegevens en identiteit aan de verkopende partij te geven. Want hoewel online shoppen tegenwoordig veel veiliger is dan tien of vijftien jaar geleden, worden oplichters en criminelen ook steeds geavanceerder.

Lees ook:  5 tips voor mannen met relatieproblemen

Ondanks het gebruik van firewalls, SSL-certificaten, twee-factor authenticatie en meer, lukt het hackers nog steeds om persoonlijke gegevens van slachtoffers te bemachtigen.

Waarschijnlijk weegt het gemak van online winkelen ook voor jou op tegen de potentiële gevaren ervan. Maar één manier om het risico te verkleinen, is door een VPN te gebruiken. 16% van alle Nederlanders gebruikt al een VPN om hun internetverkeer te beschermen. Behoor jij daar ook bij?

Wat is een VPN en wat heb je eraan?

Een virtueel privénetwerk (VPN) is een tool voor cyberbeveiliging dat al je internetverkeer versleutelt en omleidt via een VPN server. Dit helpt om je anoniemer te maken op het web en tegelijkertijd je persoonlijke informatie te beveiligen. Winkelen met een VPN brengt de volgende voordelen met zich mee:

1.      Bescherm je gegevens tegen hackers. Wanneer je een website bezoekt om een aankoop te doen, kun je er nooit zeker van zijn of de transactie veilig is. Een VPN beschermt je identiteit, locatie en andere persoonlijke gegevens op alle netwerken. Ook op een gratis wifi-netwerk waar honderden mensen gebruik van maken.

Lees ook:  Hoe word je een klusser in een dag

2.      Voorkom dat online-adverteerders jouw gegevens gebruiken om bepaalde producten of diensten aan jou aan te bieden. Met een VPN kunnen bedrijven je IP-adres niet zien en geen gegevens verzamelen als je aan het surfen bent. Ze kunnen je dus later ook niet benaderen met ongewenste advertenties.

3.      Vermijd "dynamische" of "gepersonaliseerde" prijzen. Dit zijn tarieven die veranderen op basis van je locatie (aan de hand van je IP-adres) of zelfs je browsegeschiedenis. Als een bedrijf geen toegang heeft tot deze gegevens, kunnen ze ook de prijs niet verhogen als ze bijvoorbeeld zien dat je al meerdere keren naar het product hebt gezocht en zeker interesse hebt.

4.      Maak gebruik van locatiegebonden deals die op andere locaties aangeboden worden. Dit geldt vooral voor software, games, online services, vluchten en hotelkamers. De prijzen van al deze producten zijn vaak erg gebonden aan de locatie van de kopers, ook al zijn het precies dezelfde producten. Door verbinding te maken met een VPN-server op een goedkopere locatie, krijg je toegang tot goedkopere deals. Dit zijn vier goede redenen om een VPN te gebruiken. Installeer nu een VPN om direct veilig online te winkelen en je persoonlijke gegevens, financiële informatie en identiteit te beschermen. Het is heel simpel en waarschijnlijk de beste online aankoop die je ooit hebt gedaan.

Lees ook:  Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings