5 huidige trends binnen het opzetten van een website

13 mei 2022
412
maatwerk website

Naarmate we verder in de 21e eeuw komen, evolueert de technologie voortdurend en wordt ze steeds beter. Dit is vooral het geval in de wereld van website ontwerp, omdat ontwerpers altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om de gebruikerservaring te verbeteren. In dit artikel bespreken we vijf huidige trends binnen het ontwerpen van websites die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring. Blijf lezen om meer te leren!

Trend 1: Terug naar de basis

De laatste paar jaar werden we overgoten met indrukwekkende illustraties en overdonderde animaties. Ze kwamen van alle kanten, omdat webdesigners creatief en uniek wilde zijn. Ze gebruikte te content om zich te onderscheiden van andere. Echter, waar visueel de aandacht gewonnen werd, verloren ze een stuk content.
Tegenwoordig komt de aandacht weer steeds meer te liggen op goede content die ijzersterk staat en relevant is. Het design is nu weer ondergeschikt aan de boodschap die overgebracht moet worden.

maatwerk website

Trend 2: Niet dark web, maar dark mode

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig de dark mode optie. Volgens de mensen die het gebruiken heeft het goede effecten. Zo gaat de batterij van het product dat je gebruikt langer mee en hebben je ogen meer rust door het minderen van het witte licht.
Bij een dark mode wordt vaak gedacht aan een zwarte achtergrond, maar dit hoeft niet waar te zijn. Zo zijn er genoeg donkere kleuren buiten zwart om waar je voor kunt kiezen.

Lees ook:  Hoe haal je het meeste uit je dag?

Trend 3: Maatwerk website

Als je een organisatie wil onderscheiden van de concurrent, is het belangrijk om je unieke verhaal via je website te laten zien. Het hebben van een maatwerk website helpt hier enorm bij. Een maatwerk website gemaakt door een bedrijf sluit naadloos aan op jouw eigen specifieke wensen. Hiermee raak jij weer de juiste snaar bij de bezoekers op de website.

maatwerk website

Trend 4: Elkaar overlappende designelementen

Door middel van verschillende elementen binnen een blok over elkaar te plaatsen, creëer je diepte. Combineer je dit ook nog eens met verschillende blokken? Dan creëer je een samenkomend geheel binnen je design. De gebruiker van de website wordt op deze manier meegenomen in het verhaal dat je over wil brengen.
Bij deze trend moet je denken aan afbeeldingen die over een sectie heen komen te staan en dus niet binnen de lijnen. De gemaakte website komt nu minder statisch en prettiger over op de gebruiker.

Trend 5: Genderneutraal design

Een laatste trend die we de wereld over zien trekken is genderneutraal De genderneutrale ontwikkeling trekt steeds verder en heeft ondertussen ook het webdesign bereikt. Waar eerst bij websites voor mannelijke producten donkere kleuren en contrasten werden gebruikt en bij vrouwelijke zachte tinten, zie je nu steeds meer neutrale designs. Het is niet meer perse zo dat iets toer of mannelijk uit moet stralen of zacht en vrouwelijk. Ook zie je geen voornaamwoorden meer voorbijkomen in de vervolg keuzemenu’s. Tenminste bij websites waar dit geen hoognodige keuze is.

Lees ook:  Influencers en de perfecte foto op Instagram

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings