Welke kleding draag je tijdens een sollicitatiegesprek?

29 november 2022
1
Grote maten herenkleding

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken” is een bekend gezegde waar je vast al eens van gehoord hebt. Het is dan ook bewezen dat iemands eerste indruk binnen vijf minuten gevormd wordt. De eerste vijf minuten spelen dus ook een grote rol op de rest van het sollicitatiegesprek. Er zijn een aantal trends op het gebied van solliciteren. Als je op zoek bent naar deze sollicitatietrends van 2022, klik dan hier. Tijdens je sollicitatie is het natuurlijk belangrijk wat je zegt en wat je houding is, maar ook je uiterlijke verzorging én natuurlijk je kleding. In deze blog beschrijven we welke kleding je het best kunt kiezen voor een sollicitatiegesprek zoals bijvoorbeeld grote maten herenkleding. Lees snel verder en kom erachter!

Pas je kleding aan op het bedrijf

Het klinkt misschien logisch, maar allereerst is het belangrijk om kleding te kiezen die past bij het bedrijf waar je gaat solliciteren. Hiervoor zou je kunnen kijken naar de website en de social media kanalen van het bedrijf. Let goed op de kleding die mensen hier aan hebben. Als iedereen een driedelig pak aan heeft met een stropdaas, is het aannemelijk dat het gewaardeerd wordt als je dit op je sollicitatiegesprek ook aanhebt. In het geval dat de mensen op de foto’s er meer casual uitzien, kies dan eerder voor een nette spijkerbroek en een blouse of polo. Als je twijfelt over je outfit, kies dan liever voor de nettere optie. Je kan je namelijk beter te net kleden, dan dat je misschien niet serieus overkomt.

Lees ook:  Alles over de Nike Air Max sneaker

Waarin voel jij je goed?

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent tijdens een sollicitatie. Ons advies is dan ook om vooral kleding aan te trekken waar jij je goed in voelt. Als jij je goed voelt zal je dit namelijk ook uitstralen naar buiten en kom je zelfverzekerder over. Hou hierbij wel in je achterhoofd dat de kleding die je aantrekt te allen tijde goed moet passen én dat deze kleren goed schoon zijn. Klik hier voor meer inspiratie als je op zoek bent naar grote maten herenkleding. Ook bij merken zoals Paul Shark vind je kleding die gemaakt is voor de grotere mannen onder ons. Al met al is het in ieder geval belangrijk dat je kleding niet te strak of te los zit.

Ondanks dat er nog veel meer andere aspecten zijn waar je op zou kunnen letten tijdens je sollicitatie op het gebied van kleding, zijn deze twee dingen toch wel het belangrijkst. Zorg dus te allen tijden dat je je goed voelt in de kleding die je draagt en dat je je kleding hebt aangepast op het bedrijf.

Lees ook:  Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

Onderhoudsvriendelijke tuinoptie voor heren: kunstgras

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings