5 manieren om nieuwe carrière skills te leren vanuit huis

18 januari 2023
402
5 manieren om te werken aan je carrière skills vanuit thuis

Online cursussen

Er zijn tal van manieren om jouw carrière skills een boost te geven en een van de meest effectieve is door het volgen van online cursussen. Platformen als Coursera, Udemy en edX bieden een breed scala aan cursussen aan, van technische vaardigheden zoals programmeren tot zakelijke vaardigheden zoals leiderschap en projectmanagement. De meeste cursussen zijn flexibel en kun je op jouw eigen tempo volgen.

Eerlijk gezegd, ik was eerst een beetje sceptisch over online cursussen. Maar toen besefte ik dat ik mijn tijd eigenlijk verspilde door alleen maar te wachten op de juiste kansen, in plaats van ze zelf te creëren. Dus besloot ik om meer te leren over mijn vakgebied en begon ik met het volgen van een paar cursussen op Coursera. En man, wat was ik blij dat ik dat gedaan heb!

Het volgen van cursussen is een manier om jouw vaardigheden te verbeteren en jouw carrièrekansen te vergroten. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en nieuwe vaardigheden te leren, vergroot jij jouw waarde voor jouw huidige werkgever of positioneer jij jezelf beter voor toekomstige carrièrekansen.

Online cursussen zijn vaak goedkoper dan traditionele klassikale opleidingen, en geven jou de flexibiliteit om te studeren wanneer het jou uitkomt. Veel cursussen worden gegeven door experts in hun vakgebied, zodat jij kunt leren van degenen die al succesvol zijn in jouw gewenste carrière.

Bovendien, veel van deze cursussen bieden certificaten of accreditaties aan, die jij kunt gebruiken om jouw vaardigheden aan toekomstige werkgevers te bewijzen. Dit is een geweldige manier om jezelf te onderscheiden van de massa en om een voorsprong te krijgen in de arbeidsmarkt. Dus, mannen, als jullie willen opschieten in jullie carrière, dan is het volgen van online cursussen een geweldige manier om dat te doen!

Lees ook:  Zakelijk succes met de Business formal kledingstijl

Boeken en artikelen lezen

Net als het volgen van online cursussen, kan het lezen van boeken en artikelen een krachtige manier zijn om je vaardigheden te verbeteren en je kansen in de markt te vergroten. Door te blijven leren en bezig te zijn met de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied, vergroot je je waarde voor werkgevers en positioneer je jezelf beter voor toekomstige carrièrekansen.

Zo kan je over verschillende vakgebieden artikelen of boeken lezen. Denk aan een stappenplan om heren kapsels te knippen. Doe dit een paar keer thuis, zijn je klanten blij? Dan kan je meer klanten helpen en heb je zo een eigen kapperszaak.

Boeken lezen is een gezonde manier om wijzer en slimmer te worden terwijl je ook je breid leert om zich te focussen op een taak. Onderwerpen of vaardigheden die relevant zijn voor je carrière kunnen je ook helpen om je problemen op een efficiëntere manier op te lossen.

Het lezen van boeken en artikelen kan je helpen om je communicatievaardigheden te verbeteren en heeft effect op jouw vermogen je te focussen. Door te leren hoe anderen hun ideeën uitdrukken en hun argumenten presenteren, kun je je eigen vaardigheden in dit opzicht versterken.

Natuurlijk is het mooi meegenomen dat je er slimmer van wordt.

Volg Webinars en luister naar podcasts

Het volgen van Webinars en podcasts is ook een zeer effectieve manier om aan je carrière skills te werken vanuit thuis!

In tegenstelling tot traditionele klassikale opleidingen, kun je deze vormen van opleiding volgen wanneer het jou uitkomt, waardoor het een flexibele manier is om jouw vaardigheden te verbeteren. Als je maar zorgt dat je haar goed zit!

Lees ook:  4 gewoontes van de superrijken

Webinars en podcasts bieden vaak een specifiek perspectief op een onderwerp of vaardigheid die relevant is voor jouw carrière. Ze worden vaak gegeven door experts in hun vakgebied, waardoor je de kans krijgt om van hun kennis en ervaring te leren. Bovendien, webinars en podcasts kunnen je helpen om jouw denkproces te verrijken en nieuwe perspectieven te verkrijgen.

Met de groeiende populariteit van deze vormen van opleiding zijn er tal van webinars en podcasts beschikbaar in verschillende vakgebieden, dus er is een groot aanbod aan keuze voor iedereen. Dit maakt het gemakkelijk om te zoeken naar onderwerpen die specifiek relevant zijn voor jouw carrière en persoonlijke groei.

Online netwerken met gelijk gestemde mensen

Online netwerken kan een krachtige manier zijn om je carrièrekansen te vergroten. Het biedt je de mogelijkheid om verbinding te maken met professionals in je vakgebied, waardoor je kunt leren van hun ervaringen en kennis, en je kunt ook je eigen vaardigheden en ervaringen delen.

Door deel te nemen aan online netwerken, kun je jezelf profileren als een expert in je vakgebied en jezelf presenteren aan potentiële werkgevers of zakenpartners. Je kunt ook nieuwe contacten leggen en samenwerkingen aangaan, wat kan leiden tot nieuwe carrièrekansen.

Een voorbeeld van een online netwerk waar je je carrièrekansen kunt vergroten is LinkedIn. Dit platform biedt de mogelijkheid om je professionele profiel te creëren, verbindingen te maken met andere professionals in je vakgebied, en deel te nemen aan groepen waar je kunt leren van andere professionals, discussiëren over relevante onderwerpen, en zelfs vacatures kunt vinden.

Lees ook:  Dit zijn de 5 beste betaalde beroepen in Nederland

Werk remote in bedrijf dat je toestaat om te leren

Werken bij een remote bedrijf dat veel mogelijkheden bied om te groeien en te ontwikkelen is een geweldige manier om je carrière skills uit te breiden.

Een remote bedrijf biedt vaak de vrijheid om vanuit huis te werken, waardoor je de balans tussen werk en privé kunt behouden. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit en tevredenheid in je werk.

Daarnaast, bieden remote bedrijven vaak een breed scala aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals online cursussen, webinars en interne trainingen. Hierdoor kun je je vaardigheden verbeteren en je carrièrekansen vergroten.

Een voorbeeld van een remote bedrijf dat veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling is InVision. Dit bedrijf biedt een platform voor digitale productontwikkeling en biedt zijn werknemers toegang tot e en scala aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder interne trainingen, mentorenprogramma's en een professioneel ontwikkelingsbudget. Hierdoor kun je je vaardigheden verbeteren en groeien binnen je carrière.

Daarnaast biedt InVision ook de mogelijkheid om te werken aan internationale projecten en samen te werken met professionals uit verschillende culturen en achtergronden, wat een unieke kans biedt om jouw interculturele vaardigheden te verbeteren.

Dit zijn manieren om aan je carrière skills te werken. Het risico om vanuit thuis te werken is dat je afgeleid kan raken. Voor je het weet sta je weer op te ruimen, kijk je naar je serie of verlies je jezelf in het spelen van online spelletjes. Mocht dat het geval zijn, speel dan in elk geval bewust.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings