Nieuw kapsel man tips en advies

7 januari 2023
2091
Nieuw kapsel kiezen tips

Toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is het veranderen van kapsel als man de beste manier om op de minst ingrijpende wijze te experimenteren.

Expert-tips voor het vinden van het perfecte kapsel: waarop letten volgens barbiers en herenkappers.

Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.


Tijd voor iets nieuws

Eenvoudig en budgetvriendelijk: verander van look met een nieuw kapsel.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het aanschaffen van een nieuwe garderobe, mode-accessoires. of het groeien van een baard.

Je haren bepalen mede de vorm van je gezicht, dus het is echt iets wat als eerste opvalt.

Je kapsel versterkt je gelaatstrekken en verhult zwakke punten.

» Lees ook: welk gezichtstype heb ik?

Nieuw herenkapsel kiezen

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je enthousiast een afspraak maakt bij je favoriete kapper of barbier om je nieuwe look te laten trimmen of knippen, denk dan even aan de volgende factoren:

  • Jouw type gezicht. Zie hieronder voor uitgebreid advies voor welke kapsels het beste bij jouw gezichtstype passen.
  • Persoonlijke stijl. Je kapsel draag je 24/7 en moet dus altijd aansluiten op je karakter. Het is belangrijk je écht goed te voelen met je nieuwe kapsel en jou als persoon. Daarbij is het ook goed om te kijken naar je kledingstijl. Een klassiek herenkapsel terwijl je een personal trainer in een sportschool bent zal je waarschijnlijk niet zo lekker liggen.
  • Budget. Je laten knippen is de initiële kostenpost, maar heb je bij je nieuwe kapsel gedacht aan de haarproducten die je nodig hebt om elke dag het gewenste model te krijgen?
  • Tijd. Hoeveel tijd wil je aan het begin van je dag spenderen om je haar weer helemaal in model te krijgen?
  • Onderhoud. Met welke regelmaat ben je bereid terug te gaan naar de kapper om je kapsel bij te laten knippen? Korte kapsels sparen tijd uit om in model te brengen, maar je moet weer vaker naar de kapper om de lengte te behouden. Wil je meer lezen over populaire korte mannenkapsels? Lees het in dit artikel.
  • De baas. Sommige kapsels passen eenmaal niet lekker bij het type werk dat je doet, alhoewel deze barrière tegenwoordig steeds kleiner aan het worden is.

Het overleg met je kapper is aan te raden bij het kiezen van een nieuw kapsel. Door de bovenstaande punten te bespreken, kun je samen tot een nieuwe look komen waar je tevreden mee bent.

Voor veel mannen is nieuwe look kiezen lastig. Dat komt omdat veel mannen bij hun 'oude en vertrouwde' kapsel blijven, wat natuurlijk veilig en daarom dus vanzelfsprekend is.

Maar als je toch een keer de sprong neemt dan helpen bovenstaande factoren je bij het nemen van een goede beslissing.

Het zoeken en kiezen van een nieuw kapsel als man is een fijn onderdeel van je persoonlijke verzorging en de moeite die je hiervoor doet zien de mensen om je heen gegarandeerd terug.

Vertrouwde gewenning

De meeste mannen hebben de neiging om in een soort van sleur te raken als het om het uiterlijk gaat. We voelen ons comfortabel bij dezelfde look en we willen vaak vasthouden aan het oude bekende gezegde, "don't change a winning team".

Het nadeel is echter dat als je hetzelfde kapsel al meer dan een decennium hebt gehad, de kracht eraf is, om het zo maar te zeggen. Het is tijd om je kapsel te veranderen.

Heb je je ooit afgevraagd waarom vrouwen hun kapsels zo vaak veranderen? Dat is simpel.

Ze weten dat het veranderen van het kapsel een vrij gemakkelijke en goedkope manier is om van look te veranderen en de aandacht te trekken.

Het kiezen van de juiste snit kan een uitdaging zijn. Wij zijn er echter om je te helpen! In dit artikel delen wij waardevolle tips en adviezen voor het kiezen van een nieuw kapsel als man.

Overleg met je kapper kan helpen bij het wennen aan verandering en biedt de nodige informatie om de juiste beslissingen te nemen voor je nieuwe kapsel.

Lees ook:  Baardverzorging gids voor gezonde groei en glans

Het veranderen van kapsel klinkt eenvoudig, maar als je sinds de middelbare school hetzelfde kapsel hebt gehad. Kan de angst voor verandering flink in de weg staan.

Zodra je die vrees overwint, zul je beter voorbereid zijn om de sprong te wagen en voor iets anders durven te gaan.

Nieuw kapsel kiezen

Een nieuw kapsel afstemmen op je gezichtsvorm

Vervolgens moet je het juiste kapsel kiezen dat bij jouw gezichtsvorm en levensstijl past.

Dit is een cruciale stap omdat je gezichtsvorm een belangrijke factor is bij het bepalen van het juiste kapsel om je gelaatstrekken te benadrukken.

Dergelijk advies kun je het beste beschouwen als richtlijnen. Het is zo dat sommige kapsels bepaalde eigenschappen van je gezicht versterken. Het kan ook om juist iets te verbergen, maar probeer vooral wat jij denkt dat het beste bij je past.

Mocht je nieuwe coupe echt niet bevallen dan moet je hooguit een paar weken wachten.

» Lees ook: Welk kapsel past het beste bij mijn gezicht?

Voorbeelden

Als je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, dan kan een kapsel dat vol is aan de zijkanten zorgen dat je gezicht nog ronder lijkt, terwijl een stijl die dunner aan de zijkanten is meer balans brengt.

Mensen met een lang gezicht kunnen juist profiteren van een vollere stijl.

Bij het kiezen van een nieuw kapsel is levensstijl ook vaak een belangrijke overweging.

Als je een actief persoon bent en niet veel tijd te besteden hebt aan het stylen van je haar, moet je een makkelijk te onderhouden kapsel kiezen.

Bereken welk gezichtstype je hebt

Bij het kiezen van het perfecte kapsel zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden.

Denk bijvoorbeeld aan de lengte, het onderhoud en de vorm. Te veel mannen blijven zich focussen op de lengte van het kapsel. "Ik wil echt mijn haar lang houden" of "ik wil het graag lekker kort houden" zijn opmerkingen die we vaak horen. 

Het zit echter zo: het soort kapsel dat je draagt maakt een enorm verschil. Ongeacht de lengte, kan een geweldig kapsel je gelaatstrekken sterk doen uitkomen (en jouw minder wenselijke eigenschappen beter verbergen), daarom moet de vorm een belangrijkere overweging vormen dan de lengte van het kapsel.

Wist je bijvoorbeeld dat een grote neus kan worden verborgen door het dragen van een vollere stijl dat off-center geknipt is?

Voor donkerharige mannen met blauwe ogen kan een zeer strak kapsel echt die heldere ogen laten knallen.

Het kapsel van jouw keuze kan dus zorgen voor een verandering in de manier waarop mensen kijken naar je gelaatstrekken.

Traditioneel beroep, modern kapsel

Een ander punt om mee te nemen bij het overwegen is het beroep dat je uitoefent.

Gelukkig zijn tegenwoordig de traditionele regels van haarstijl op de werkvloer niet vaak meer van toepassing.

Je ziet bankiers met opgeschoren kapsels en ook advocaten met paardenstaarten zijn niet geheel ongewoon.

Bij het kiezen van een kapsel moet je de sfeer op de werkplek meenemen in de overweging. Als je op zoek bent naar meer tips over het behouden van een goede werksfeer, klik dan hier.

Op een zeer traditionele, conservatieve werkplek zal men het waarschijnlijk niet waarderen dat een man met een overdreven trendy kapsel opduikt. Voor degenen die klanten bedienen, zou je ook kunnen nadenken over hoe de klant een kapsel zal opvatten.

Is een klant die naar een financieel analist met een mohawk gaat wel bereid om hem te vertrouwen?

Je hebt rekening te houden met je klanten en collega's als je niet wilt dat je kapsel negatieve invloed heeft op je baan c.q. salaris.

Als je werkt in een conservatieve omgeving, bepaal dan met je kapper of er een stijl is die veelzijdig genoeg is om hem conservatief te kunnen stylen.

Dit is in het laatste geval handig als je aan het werk gehad, maar je wilt je coupe tijdens je vrije tijd misschien wat speels houden. Je zult dan in overleg met je kapper een middenweg moeten vinden.

Wees realistisch

Bij het kiezen van een nieuw kapsel is het vaak handig om portretfoto’s van kapsels van andere mannen te bekijken om te bepalen wat je wilt.

Houd er rekening mee dat als je een kalende man van middelbare leeftijd bent, er geen kapsel ter wereld is dat je op Johnny Depp zal laten lijken.

Lees ook:  Droogshampoo voor mannen? Jazeker!

Het is belangrijk om realistisch te zijn: kies foto's van kapsels van mannen met een vergelijkbaar haartype en een vergelijkbare gezichtsvorm.

Deze foto’ neem je mee naar de kapper of barbier. Wees niet verlegen, je kapper of stylist zal de inspanning waarderen, omdat dit hem of haar een idee geeft van wat je wil.

Op basis van deze foto's kunnen ze dan de stijl die het beste past bij jouw gezichtsvorm bepalen.

Bril ovaal gezichtstype

Nieuw kapsel, nieuwe kapper (of barbier)

Als je een idee voor een nieuw kapsel hebt, dan moet je op zoek naar een goede kapper of stylist om je haar te laten knippen.

Natuurlijk is de gemakkelijkste manier om de juiste kapper te vinden gewoon aan iemand met een vergelijkbaar kapsel vragen wie hem heeft geknipt.

Mannen praten echter maar weinig over hun haar met andere mannen, dus dit is geen optie voor sommigen.

Als dit het geval is, of je kent niemand met het kapsel van jouw keuze, neem dan een kijkje op reviewsites en zoek naar goed gewaardeerde kapperszaken in jouw buurt.

Verander van kapper

Het veranderen van kapsel is een goed moment om ook van kapper te veranderen. Als je meer dan vijf jaar hetzelfde kapsel hebt gehad en je kapper heeft nooit voorgesteld om te kijken naar andere opties, is het een idee om een nieuwe kapper of stylist zoeken.

Vergeet niet, de persoon die je haar knipt is ervoor opgeleid om jou het meest vleiende kapsel dat mogelijk is te geven en een kapper moet suggesties bij de hand hebben als ze het gevoel hebben dat je stijl wel wat vernieuwing kan gebruiken.

Als je naar de kapper gaat om een nieuw kapsel als man te nemen, zorg ervoor dat je een afspraak hebt en laat de kapper weten dat je komt voor iets nieuws. Dit geeft je ruim de tijd met je kapper om over het beoogde kapsel te praten.

Vraag hem om aanbevelingen te doen over de juiste voor de stijl die je kiest en om te laten zien hoe je de styling zelf thuis kunt doen. Zomaar binnenlopen voor een nieuw kapsel als man kan problematisch zijn.

Als de kapperszaak vol zit of als de stylist een volle agenda met afspraken heeft, zullen zij mogelijk niet in staat zijn om extra tijd te besteden aan jou gewenste look.

Bij het kiezen van een nieuw kapsel, vooral bij de keuze voor een gedurfde verandering, adviseren wij om een afspraak op een vrijdag (of een andere tijd wanneer je de dag erna vrij bent) te maken.

Dit geeft je een dag om in stilte te wennen aan de nieuwe look.

Inspiratie vinden

Het is ook handig om een idee te hebben van wat je wilt, bijvoorbeeld door een kijkje te nemen in onze mannen kapsels en gids een stijl te kiezen die je leuk vindt.

Wees realistisch en kies stijlen van fotomodellen die vergelijkbare gelaatstrekken en haartypes als jij hebben.

Print de foto’s van kapsels die je leuk vindt uit en neem ze mee naar je volgende kappersbezoek (of als je in 2020 leeft neem je ze mee op je telefoon).

Als je twijfelt adviseer ik altijd om, zoals hierboven reeds aangegeven, een lange afspraak te maken bij een goede kapper of barbier die jou kan helpen kiezen.

De makkelijkste manier om inspiratie te vinden is door het Trendheads magazine te lezen.

Populaire artikelen over herenkapsels waar je op Trendheads meer over kunt lezen zijn onder andere:

Herensalon knipbeurt

Samengevat

Dus, wat moet je nu doen? Het kapsel dat je op dit moment hebt kan waarschijnlijk niet worden bestempeld als vleiend voor je gelaatstrekken.

Natuurlijk kan het een decennium geleden hebben gewerkt, maar je gezicht verandert in de loop der tijd.

Vooral als je ouder wordt, kan een bijgewerkt kapsel helpen er jonger uit te zien op middelbare leeftijd (en daar voorbij). Ten tweede, een nieuw kapsel als man is een geweldige manier om op te vallen en je modern te houden.

Dat pak je als volgt aan:

Negeer de angst voor verandering

Ja, als mannen hebben we de neiging nogal onverschrokken te zijn. We doen aan skydiven, rijden graag in snelle auto's, maar als het gaat om iets eenvoudigs als het kiezen van een nieuw kapsel, dan hangen sommigen van ons het watje uit. Hou daarom dit in gedachten – een nieuw kapsel is geen levensbedreigende ervaring.

Lees ook:  Rode baard: weldadig en stoer

Als het je niet bevalt, kun je je haar altijd terug laten groeien. Het nemen van een nieuw kapsel als man is een avontuur waar je niet huiverig voor moet zijn.

Kies een nieuw kapsel en heb vertrouwen.

Bij het kiezen van een nieuw kapsel als man is het belangrijk om jezelf te voeden met de juiste kennis om te zorgen dat je kiest voor de juiste optie. Een kapsel kan helpen bij het versterken van je beste gelaatstrekken (en het kan de dingen die je niet wilt tonen 'vermommen').

Weten hoe je de vorm van je gezicht is en hoe een knipbeurt jouw gelaatstrekken in balans zou kunnen brengen zijn twee belangrijke stappen die je kunt zetten. Zo leer je vol vertrouwen te kiezen voor een nieuw kapsel als man.

Bekijk lookbooks en foto's

Als je eenmaal hebt uitgezocht welk type kapsel bij je gelaatstrekken past, neem dan ruim de tijd om een paar kapsels die jou bevallen te selecteren. Bekijk jouw selectie een paar dagen nogmaals en je zult merken dat je dan weer een aantal kapsels wegstreept.

Print deze selectie uit en neem ze mee naar jouw barbier of kapper. Wees niet verlegen over het gegeven of je dit al dan niet moet doen. Hij of zij zal jouw inspanning waarderen.

Praat met je kapper of stylist.

Herenkappers zijn speciaal opgeleid om te weten wat voor soort kapsel jouw gelaatstrekken zal accentueren en hoe ze moeten werken met jouw haartype en groeipatroon.

Ze hebben ervoor gestudeerd en volgen natuurlijk ook de laatste mode. Als je erover denkt om te veranderen van kapsel kun je het beste hen advies vragen.

Vooral als je al een lange tijd klant bent kan de persoon die je haar knipt (als het goed is) goed advies bieden.

Geloof ons, een kapper wordt er echt moe van iedere keer hetzelfde kapsel te moeten knippen en zou graag helpen je een beetje te veranderen.

Geef je hoofd in de handen van een getrainde professional en je zult blij zijn met het resultaat!

Als je dan toch met je kapper of stylist praat, probeer hem of haar dan zeker ook te vragen om je stylingtechnieken die je thuis kan toepassen te laten zien. Dit zal je helpen aan te passen aan een nieuwe stijl.

Praat met je vrienden en familie.

Wat? Ik ben een man, verwacht je van me dat ik ga praten over mijn haar? Tuurlijk. Praten over je nieuwe kapsel is niet voor elke man even natuurlijk.

Vraag daarom je vrouw of vriendin wat ze vindt als je denkt dat je een beetje van look zou moeten veranderen.

Je zult waarschijnlijk een volmondig "JA!" krijgen. Mogelijk blijkt al snel dat de mensen om je hen wellicht zullen zeggen dat je iets moet doen aan je oude vertrouwde kapsel. Geef ze iets fris om naar te kijken.

Timing is belangrijk.

Probeer je kapsel te veranderen aan het begin van een weekend of vlak voor een korte vakantie - dit geeft je een dag om even te wennen aan de nieuwe look, zodat je later vol zelfvertrouwen kunt rondlopen in de buurt van vrienden en collega's.

Dit is niet echt nodig als je gewoon een kleine aanpassing doet, maar als je gaat voor een grote verandering (en ik hoop dat je dit durft). Je zult dan wat tijd nodig hebben om te wennen aan je eigen nieuwe spiegelbeeld.

Het kiezen van het juiste moment is vooral belangrijk wanneer je overstapt van lang haar naar kort haar.

Nu je weet wat er komt kijken bij het veranderen van kapsel, wordt het tijd om de kapper te bellen en een afspraak maken!

Herenkapsalon

Bij een nieuw kapsel horen vaak ook nieuwe haarproducten om je look te upgraden. Het gebruiken van een hair tonic is echt heel goed voor jouw kapsel. Wil jij weten wat een hair tonic is en hoe je dit moet gebruiken? Lees dan nu onze blog hierover!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings