De beste Pomades om elke haarstijl in model te krijgen

30 augustus 2021
848
pomade

In dit artikel lees je alles dat je moet weten over pomade zodat je de beste keuze kunt maken om je favoriete kapsel tot in perfectie te stylen.

Klik op een van de pomades en je wordt direct doorverwezen naar de webshop met de beste prijs.

→ Direct naar: beste pomade

Wat is een pomade? Wat voor verschillende types pomade zijn er? En welke pomades werken het beste? Je vindt het antwoord op al deze vragen en meer in dit artikel.

Pomade ouderwets? Think again! Afgelopen decennia is het product aan een wederopmars bezig die ons niet onberoerd laat.

De pomade of beter bekend als de glansrijke haarwas bestaat er in allerlei varianten om ieder haartype te laten shinen.

Wat is een pomade?

De term pomade wordt vaak gebruikt als een overkoepelende factor voor allerlei haarproducten.

Het olierijke product kent zijn oorsprong in de 18e eeuw toen het gemaakt werd van dierlijke vetten.

Door de schaarsheid en de kostprijs werd het product alleen gebruikt in elitaire kringen.

In de loop van de 19e eeuw is de structuur veranderd en werd er voornamelijk geleund op bijenwas om de gladde look te creëren.

Het is ook tijdens deze periode dat pomade bekend werd onder het grotere publiek.

Ondanks de overkoepelende term is er toch een duidelijk onderscheid tussen een pomade en de bekende gel of wax die we vandaag de dag kennen.

De stugge structuur zorgt ervoor dat je zowel kapsels als baarden in model kunnen brengen.

Pomades worden daarnaast door vrouwen gebruikt voor de wenkbrauwen.Naast de stugheid is ook de natte look kenmerkend die alles haartypes feilloos in model brengt.

Lees ook:  Hoe voorkom je rimpels in het gezicht van een man?

Afgelopen decennia was deze beter bekend, maar kende ook een aantal piekmomenten.

Het hoogtepunt is ongetwijfeld in de jaren ’50 wanneer niemand minder dan Johnny Cash en Elvis Presley menig vrouwenhart veroverde met hun legendarische vetkuiven.

Het is dan ook geen verrassing dat de pomade zich ontleent uit onder andere de rockabilly cultuur.

Sinds 2010 zien we een heropleving van het assortiment en daar zijn we alleen maar heel blij mee!

Het aanbod is sterk gegroeid tot talloze varianten die ervoor zorgen dat ook jouw haar en baard gaat shinen.

Pomade waterbasis

Steeds vaker zien we een verschuiving in de structuur van het oorspronkelijk product. De pomade kenmerkt zich aan het stugge karakter waarbij je kapsel resistent is tegen vrijwel alle tegenslagen, maar deze maakt steeds vaker plaats voor de pomade op waterbasis.

Waar de pomade op oliebasis stug is en garant staat voor controle over je kapsel, heb je een grotere flexibiliteit en toepasbaarheid bij het gebruik van producten op waterbasis.

Je kapsel meermaals per dag restylen wordt kinderspel met een pomade op waterbasis.

De keerzijde van dit glansrijke potje is echter wel dat het kapsel minder resistent is. Waar het traditionele product garant staat voor weerbaarheid ten alle tijden, heb je minder controle bij de producten op waterbasis.

Denk maar aan een regenbui of extreem vochtige omgeving.

Waar de traditionele pomade meerdere wasbeurten nodig heeft om het olierijke product uit te wassen, is  bij een pomade op waterbasis deze bij slechts één wasbeurt verwijderd.

Dit wordt vaak gezien als een groot voordeel voor vele consumenten. Het gebruik van pomade bij enkel een vetkuif is verleden tijd!

clean shave

Wereldwijd maken we gebruik van een heel reeks haarproducten. Daarom laten we hieronder de marktleiders op het gebied van grooming en hairstyling met de laatste nieuwe trends met pomades de revué passeren.

Lees ook:  Welke accessoires heb je nodig voor verschillende herenkapsels

Layrite pomade

California staat bekend om looks en verfijnd voorkomen. Het is dan ook geen wonder dat hier de pomade bekend is bij veel mannen maar steeds meer ook bij vrouwen. Eerder stelden we dat de populariteit gepaard ging met pieken en dalen.

In 1999 was zon piek en dat was de reden waarom Donnie Howley Layrite heeft gelanceerd.

De grootste hindernis voor Howley was ironisch genoeg de stugheid en kwam daarom als één van de eerste met een pomade volledig op waterbasis.

Dit betekende voor hen een heropleving waarbij zijn creativiteit geen grenzen meer kende op basis van styling.

Meer dan 20 jaar later is Layrite uitgegroeid tot een begrip dat onder andere ook shampoo en scheergel aanbiedt. En zelfs nu, tijdens de wereldwijde pandemie, op de markt komt met een speciale handgel.

Reuzel pomade

Midden in de bruisende stad Rotterdam vind je Schorem, een old-school barbershop die elke dag weer aan de frontlinie staat om hun passie, innovatie en stijl te combineren tot barberkunst.

Naast het geven van workshops hebben we de heren zich ook gespecialiseerd in hun eigen pomade, namelijk de Reuzel pomade.

Zoals ze zelf zeggen: “A high-hold pomade hair products so thick your wee little finger gets stuck in the tin.”

Naast de traditionele producten heeft Reuzel ook een breed assortiment met onder andere scheergel en shampoo en voor de echte fans zelfs merchandise!

Suavecito pomade

Het Amerikaanse merk Suavecito is ook één van de marktleiders. Gevestigd in California veroveren ze wereldwijd de markt, met uitzondering van het Afrikaanse continent.

Lees ook:  Beste baardtrimmer 2023 koopgids

Ze leveren niet louter een product maar gaan voor een culturele ervaring wanneer je hun producten gebruikt.

Hun oorsprong halen ze uit de rockabilly en de troubadour scene en is door middel van muziek en festivals uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Een belangrijk element voor hen is de prijszetting. Zo bieden ze volgens hen de beste kwaliteit voor hun prijs.

Naast Suavecito hebben ze zich ook ontwikkeld in een volledig vrouwelijke branche, namelijk Suavecita. Denk hierbij aan producten geschikt voor het stijlen van wenkbrauwen.

Bij het bekijken van het assortiment zien we meteen hoe uitgebreid het aanbod is. Ze specialiseren zich in kwaliteit waarbij een grote doelgroep gebruik kan maken van hun kwalitatieve producten.

Beste pomade

Uiteraard zijn jullie benieuwd naar de beste pomade. Dit is logischerwijs een moeilijk vraagstuk omdat door de jaren heen er zoveel varianten zijn ontwikkeld voor alle mogelijke haartypes.

Denk hierbij aan lengte, kwaliteit van je haar maar ook aan de persoonlijke wensen.

Eerder hebben we besproken dat er een verschil is tussen pomade op basis van olie en op basis van water. Dit is een eigen keuze gemaakt op basis van persoonlijke voorkeuren.

We zetten de 10 meest populaire pomades van het moment even voor je op een rij.

→ Lees ook: welke mannen kapsels je met pomade optimaal kunt stylen

Het is inmiddels wel duidelijk dat de keuze reuze is en dat geen haartype te gek is. Ontdek welk product geschikt is voor jouw haartype en geef je kapsel of je baard de shine die het verdient!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings