Dit zijn de beste elektrische tandenborstels van nu

31 oktober 2020
734
Beste elektrische tandenborstel

Je leest de meest uitgebreide en actuele koopgids van dit moment betreft het aankopen van een nieuwe elektrische tandenborstel, inclusief cashback acties en kortingen.

Deze koopgids is met zorg samengesteld op basis van onze eerlijke en kritische criteria zoals gebruiksgemak, accuduur, kwaliteit en prijs-kwaliteit (van budgetkeuze tot premium opties).

Het kiezen van een elektrisch tandenborstel is een persoonlijke keuze en we adviseren je deze gids van begin tot eind te lezen zodat je een keuze maakt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Gelijk naar → TOP 3 / Onderhoud / Veel gestelde vragen / Samenvatting

Waarom elektrisch tandenpoetsen?

Je kunt ervoor kiezen om je tanden met de hand of elektrisch te poetsen, maar welke van deze manieren is nou eigenlijk beter?

Hieronder zullen we het kort hebben over diverse voor- en nadelen die elektrisch tandenpoetsen met zich meebrengt.

Hierdoor krijg jij een goed beeld van de vele voordelen die gepaard gaan met elektrisch tandenpoetsen. 

Voordeel 1: Snellere rotatie van de borstel

Een van grootste voordelen van een elektrische tandenborstel is de rotatie van de borstel. Omdat deze elektronisch wordt aangestuurd, beweegt de tandenborstel een stuk sneller dan met de hand.

Hierdoor hoef je slechts de tandenborstel op de tand te leggen en de rest gebeurd vanzelf. Omdat er zo snel bewogen wordt met de borstel worden ook kleine randjes van het tandvlees mee gepoetst. 

De snelle rotatie heeft een veel beter reinigend resultaat dan 'traditioneel' met de hand poetsen: tandplak wordt beter voorkomen, wat ook weer betekend dat tandsteen langzamer toeneemt.

Uiteindelijk merk jij dat als gebruiker een de portemonnee want je hoeft minder vaak naar de mondhygiënist.

Voordeel 2: Makkelijker bij lastige plekken 

Uit een onderzoek van het KNMT is gebleken dat een elektrische tandenborstel een kleinere ronde kop heeft dan een handtandenborstel waardoor hij makkelijker bij moeilijk bereikbare plekken komt.

Natuurlijk vraag je jezelf nu af, wat is beter een ronde kop of een langwerpige kop? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat beide koppen effectief zijn, maar dat een ronde kop net effectiever is omdat deze beter bij de moeilijke plekken in het gebit kan komen, en dan met name lastige plekken zoals de achterste hoektanden.

Voordeel 3: Houdt bij hoelang je poetst

Gemiddeld genomen dien je jouw tanden 2 minuten te poetsen. Dit is lastig bij te houden als je een handtandenborstel hebt.

Door de nieuwste technologieën hebben de meeste elektrische tandenborstels een geïntegreerd systeem waar op je kan zien hoe lang je jouw tanden aan het poetsen bent. Hierdoor zul je jouw tanden niet overbelasten. 

Voordeel 4: Verminder problemen met je tandvlees

Een groot bijkomend voordeel is dat een elektrische tandenborstel zorgt voor minder tandschade aan tandvlees en glazuur.

In sommige elektrische tandenborstels zitten poetsdruksensoren die aangeven wanneer jij te hard drukt op de tanden.

In de meeste gevallen stopt het apparaat met draaien. Als je namelijk te hard drukt op de tanden kan dit zorgen voor geïrriteerd tandvlees en dit wil je te allen tijde voorkomen.

Dankzij het aanschaffen van een elektrische tandenborstel weet je zeker dat jouw tandvlees niet geïrriteerd zal raken.

Voordeel 5: Optimaal comfort

Als je besluit om een elektrische tandenborstel aan te schaffen is het naast de gezondheid van jouw gebit ook enorm comfortabel. Het tandenpoetsen wordt in principe voor jou gedaan.

Zoals al beschreven hoef jij alleen de tandenborstel tegen het gebit aan te houden en de rest gebeurd vanzelf.

Daarnaast is de handgreep van een elektrische tandenborstel ook vele malen fijner.

Dit komt doordat een elektrische tandenborstel afgestemd is op de vorm van een hand wat leidt tot optimaal comfort tijdens het poetsen.

Nadeel 1: Gevoelige tanden? Niet voor jou!

Heb jij gevoelige tanden en gevoelig tandvlees? Dan is het niet aan te raden om een elektrische tandenborstel te gebruiken.

Door de hoge rotatiesnelheid kunnen gevoelige gedeeltes als pijnlijk worden ervaren.

Mocht jij hiermee te maken hebben, dan is het advies om met een handtandenborstel te poetsen.

Hierdoor kun jij zelf het tempo van de rotatie bepalen, maar zal het effect minder zijn dan met een elektrische tandenborstel.

Echter, zijn er ook luxere elektrische tandenborstels waar diverse modussen zijn ingebouwd.

Een van deze modussen is speciaal ontworpen voor gevoelige tanden. Hierdoor kun jij alsnog genieten van de vele voordelen die een elektrische tandenborstel met zich meebrengt zonder dat het pijn doet aan jouw gebit.

Nadeel 2: Duurder in aanschaf

Als je de prijs vergelijkt met die van een handtandenborstel is de prijs van een elektrische tandenborstel een stuk hoger. Echter schaf je een handtandenborstel vaker aan dan een elektrische tandenborstel.

Daarnaast is je gebit iets wat je continue goed en mooi wilt houden en daarom is het aan te raden om hier niet op te besparen.

Het aanschaffen van een elektrische tandenborstel is iets wat je eenmalig doet. 

Hoe onderhoudt je een elektrische tandenborstel?

Wellicht ben je na het lezen van de vele voordelen vergeleken met de beperkte nadelen overtuigd om een elektrische tandenborstel aan te schaffen.

In dit geval is het goed om kort stil te staan bij hoe je een elektrische tandenborstel het beste kunt onderhouden. 

Ten eerste is het van groot belang om je elektrische tandenborstel te bedekken als je op pad gaat, maar thuis is dat niet nodig.

Lees ook:  Hoe dit matras je kan helpen om je slaap te verbeteren

Als je besluit om op pad te gaan, is het aan te raden om jouw elektrische tandenborstel in een opbergtasje te stoppen. Je wilt namelijk absoluut voorkomen dat jouw elektrische tandenborstel in contact komt met stof, vuil of bacteriën.

Let op, dit is slechts aan te raden als je voor korte periode op pad gaat. Een vochtige omgeving is namelijk gunstig voor de groei van bacteriën en dit wil je absoluut voorkomen.

Mocht je dus op zoek zijn naar een geschikt tandenborstel doosje, dan is het aan te raden om er eentje uit te kiezen met ventilatiegaatjes. 

Daarnaast is het ook aan te raden om te kijken naar geneesmiddelen voor je elektrische tandenborstel.

Je kunt na afloop van het poetsen je tandenborstel eenvoudig reinigen waardoor opgehoopte bacteriën worden verwijderd.

Zodra je besluit om dit aan te schaffen, is het wel aan te raden om een product te kiezen dat bacteriële besmetting vermindert. 

De accu van een batterij

Een elektrische tandenborstel werkt helaas niet voor een lange periode, maar als de accu versleten is, moet je dan jouw tandenborstel weggooien?

Gemiddeld gezien worden er jaarlijks zo’n twee miljoen elektrische tandenborstels weggegooid. Dit is enorm veel, want uit recent onderzoek blijkt dat een tandenborstel zo’n twee tot vijf jaar meegaat. 

Als je een tandenborstel goed onderhoudt, is alleen de batterij aan vervanging toe. De behuizing, het motortje en de rest van de elektronica zal nog naar behoren werken. Zonde dus!

Om deze reden is het aan te raden om online te zoeken naar een tutorial hoe jij jouw elektrische tandenborstel kunt openen. Zo kun jij de batterij vervangen en klaar, jouw elektrische tandenborstel kan er weer tegenaan. 

Tip: Het is niet goed voor je elektrische tandenborstel om hem continue op te laden. Gevoelsmatig is dit enorm handig, maar de batterij krijgt het hier zwaar mee te verduren.

Daarnaast moet je hem ook niet volledig leeg laten lopen. Wat dan wel vraag je jezelf nu af. Als het gaat om batterijen is er een vuistregel die aangeeft dat je jouw batterij altijd tussen de 20% en 80% op moet laden.

Daarnaast is het ook goed om eens in de maand jouw elektrische tandenborstel volledig te ontladen. Door het toepassen van deze technieken gaat jouw elektrische tandenborstel het langst mee.

Wat kost een elektrische tandenborstel?

Als we kijken naar de prijzen van elektrische tandenborstels, dan zien we dat de prijzen flink uiteenlopen. Zo variëren de prijzen van elektrische tandenborstels tussen de 10 en 260 euro.

De reden dat een elektrische tandenborstel in prijs kan variëren heeft te maken met extra meegeleverde features.

Hierbij kun je denken aan: opzetborstels, extra poets standen, smartphone apps, een reisetui en diverse andere accessoires. 

Over het algemeen is de prijs voornamelijk afhankelijk van de technologie die in de elektrische tandenborstel is verwerkt. Hieronder zullen we een aantal van deze technologieën uitlichten die impact kunnen hebben op de prijs.

 • Timer, een timer is een geïntegreerd systeem dat precies aangeeft wanneer en hoelang je bezig bent met het poetsen van je tanden. Hierdoor zul je niet langer dan twee minuten je tanden poetsen en worden je tanden niet overbelast. 
 • Standen, de goedkopere modellen hebben over het algemeen maar een stand terwijl de duurdere elektrische tandenborstels diverse standen hebben. Hierbij kun je denken aan standen voor gevoelige tanden.
 • Poetsdruksensor, een ander technologische feature die de prijs kan bepalen is de poetsdruksensor. Deze geeft een seintje als je te hard op je tanden drukt. In sommige gevallen stopt de borstel ook met roteren ter beveiliging van je tanden. 

Maar welke elektrische tandenborstels zijn nou eigenlijk het beste? Wij hebben diverse elektrische tandenborstels met elkaar vergeleken zodat jij zonder zorgen de beste elektrische tandenborstel kunt kiezen.

Hierbij hebben we gekeken naar: gebruiksgemak, extra meegeleverde features en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding.

Top 3 beste elektrische tandenborstels

De Philips Sonicare DiamondClean 9000 is de ideale elektrische tandenborstel voor vrijwel iedereen.

Je kunt namelijk uit vier verschillende poetsstanden kiezen en daarnaast kun je de intensiteit eenvoudig aanpassen.

Vaak is het lastig om te achterhalen met welke poetsstand je moet poetsen, maar door middel van de brush sync krijg jij automatisch te zien welke stand het beste bij jou past.

Daarnaast zorgt de betreffende sync er ook voor dat je altijd hygiënisch omgaat met jouw opzetborstel, hij geeft namelijk een seintje als jouw borstel aan vervanging toe is. 

Ben jij dus op zoek naar een elektrische tandenborstel waarmee je extra aandacht kunt schenken aan jouw gebit? Kies dan zeker voor de Philips Sonicare DiamondClean 9000.

Het is zelfs mogelijk om je tandenborstel te koppelen aan je smartphone applicatie waardoor jij precies weet hoe je jouw poetsgedrag kunt verbeteren.

Tot slot is volgens ons de Philips Sonicare DiamondClean 9000 de beste all-round elektrische tandenborstel die op de markt verkrijgbaar is. Om deze reden geven wij dit apparaat dan ook een 4,8 / 5,0.

Je hebt lang garantie en omdat de elektrische tandenborstel uit het hoge segment van Philips komt, weet je zeker dat je kwaliteit koopt.

Kortom, een aanrader als je op zoek bent naar een allround elektrische tandenborstel.

Producteigenschappen:

 • Sonisch poetstechniek
 • Poetsdruksensor
 • Compatibel met smartphone
 • 60 minuten batterijduur 
 • 19 uur oplaadtijd

Goed en kan beter:

 • Door de brush sync weet je precies wanneer jij jouw opzetborstel moet vervangen
 • Je kan de elektrische tandenborstel eenvoudig opbergen
 • Bekijk eenvoudig je poetsgedrag via de smartphone applicatie
 • Je kan de tandenborstel snel opladen
 • Als je regelmatig diverse standen gebruikt, gaat de batterij van de tandenborstel snel leeg.

Naast de Philips hebben wij ook de Oral-B Genius X 20100S getest.

Net als bij de DiamondClean 9000 kun je in verschillende standen jouw tanden poetsen. De Oral-B Genius X 20100S heeft maar liefst 6 verschillende standen waaronder een speciale stand voor ontstoken tandvlees en het reinigen van je tong. 

De Oral-B Genius X 20100S is een elektrische tandenborstel in het hoge segment van Oral-B waaraan ook een applicatie is gekoppeld.

Lees ook:  Waarom steeds meer mensen de natuur in gaan

Via de applicatie kun je jouw poetstechniek zien en krijg je bovendien ook feedback via de applicatie op jouw poetstechniek.

Zo kun je exact zien welke tand extra aandacht nodig heeft of krijg je een melding als je te hard poetst. 

Zelf hebben wij de Oral-B Genius X 20100S ook getest en wat een gemak en resultaat brengt het apparaat met zich mee.

Zoals al beschreven is er geïnvesteerd in een lange accuduur en dat is zeker het geval, je kunt er ruim twee weken gebruik van maken.

Bovendien kan je de tandenborstel ook onder de douche gebruiken, kortom wij zijn zeer tevreden over de Oral-B Genius X 20100S. Om deze reden geven wij dit apparaat een 4,6 / 5,0. 

Producteigenschappen:

 • Roterende 3D poetstechniek
 • Poetsdruksensor
 • Compatibel met smartphone
 • 48 minuten batterijduur 
 • 12 uur oplaadtijd

Goed en kan beter:

 • Bij een gebruiksduur van 48 minuten, gaat het apparaat 12 dagen mee.
 • Uitgebreid verslag van jouw poetsbeurt via een smartphone applicatie
 • 6 verschillende poetsstanden
 • Voor gebruik van poetsdetectie, moet je je smartphone in de buurt hebben.

De Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 is een iets goedkopere variant van Philips dan de Philips Sonicare DiamondClean 9000.

Dit model heeft minder features, maar het geeft wel een signaal af als het tijd is om je opzetborstel te vervangen.

Hierdoor weet jij zeker dat je niet met een versleten opzetborstel gaat poetsen.

Omdat wij de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 hebben getest, hebben wij gebruik gemaakt van het EasyStart-programma. Hiermee kun je jouw poetskracht gedurende 14 poetsbeurten verhogen. 

Ook zit in de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 een poetsdruksensor die aangeeft als je te hard op de tanden drukt.

Volgens ons is dit zeker een must als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel. Het is natuurlijk fijn als je weinig hoeft te doen, maar veiligheid voor je tanden staat voorop!

Zelf vinden wij de prijs-kwaliteitverhouding van dit product zeker goed. Mocht je minder te besteden hebben voor een elektrische tandenborstel, dan is de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 zeker een aanrader. Wij geven dit product een 4,1 / 5,0. 

Producteigenschappen:

 • Sonisch poetstechniek
 • Poetsdruksensor
 • Niet compatible met smartphone
 • 56 minuten batterijduur 
 • 24 uur oplaadtijd

Goed en kan beter:

 • Door de InterCare opzetborstel verwijder je tandplak tussen de tanden en hou je bloedend tandvlees tegen.
 • Ruim 31.000 poetsbewegingen per minuut, wat meer is dan het gemiddelde bij elektrische tandenborstels.
 • Je krijgt een seintje als je de opzetborstel moet vervangen
 • Wordt geen reisetui meegeleverd, let dus op als je besluit op reis te gaan!

De Oral-B Vitality 100 heeft slechts 1 poetsstand en daarnaast is dit toestel niet erg uitgebreid. Echter, doet dit niets ten nadele van de poetskwaliteit.

Het apparaat heeft namelijk een CrossAction opzetborstel die diep tussen de tanden reinigt.

Bij dit toestel is ook een timer ingebouwd waarbij je na twee minuten een seintje krijgt dat je klaar bent. 

Wij zijn zeer tevreden over de Oral-B Vitality 100 en raden dit toestel dan ook zeker aan als je op zoek bent naar een eerste elektrische tandenborstel. Om deze reden geven wij dit toestel een 4,0 / 5,0.

Hierbij is het wel goed om te melden dat de oplaadtijd in tegenstelling tot de batterijduur erg lang is.

Mocht je dus een elektrische tandenborstel willen die langer mee kan, dan is het aan te raden om te kijken naar een van de vorige producten.

Producteigenschappen:

 • Roterende 2D poetstechniek
 • Geen Poetsdruksensor
 • Niet compatible met smartphone
 • 20 minuten batterijduur 
 • 16 uur oplaadtijd

Goed en kan beter:

 • Het opzetstukje (Cross Action) bevat schuin geplaatste borstelharen waardoor er extra diep en tussen het tandvlees wordt gereinigd. 
 • Bevat een timer waardoor je tot 2 minuten kunt poetsen.
 • De Oral-B Vitality 100 bevat geen poetsdruksensor, pas dus op dat je niet te hard op de tanden drukt.

Voor wie is deze koopgids bedoeld?

Voor elke man die uiterlijke verzorging belangrijk vindt. Tanden poetsen is natuurlijk een bezigheid die je dagelijks moet uitvoeren, maar naast dat het goed is voor je tanden straalt het ook iets uit.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het hebben van een goed gebit leidt tot vele voordelen. Hierbij kun je denken aan een hogere conversie in sales gesprekken en daarnaast verhoogt het ook de kans bij de vrouwen.

Je lach, en daarmee dus je tanden, is het eerste dat mensen zien als je in gesprek gaat. Mocht je geen mooie tanden hebben, dan zal dit een negatieve impact hebben. Probeer dit dus te vermijden.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met een handtandenborstel te gaan poetsen en hier is niets mis mee. Maar het hebben van een elektrische tandenborstel brengt veel voordelen met zich mee. 

Zo hoef je met een elektrische tandenborstel niet zelf een roterende beweging te maken. Daarnaast houdt de tandenborstel zelf twee minuten tijd bij waardoor jij geen timers hoeft te zetten. 

Ben jij op zoek naar een elektrische tandenborstel? Dan is het zeker aan te raden om onze recensies door te nemen en op basis van jouw budget te bepalen welk elektrische tandenborstel het beste bij jou past.

Onze voorkeur gaat wel uit naar de Philips Sonicare DiamondClean 9000. De Philips Sonicare DiamondClean 9000 is wel wat duurder in aanschaf, maar brengt het totaal pakket met zich mee!

Betrouwbaarheid van deze koopgids

Zoals je wellicht gewend van ons gewend bent hebben wij de beste selectie gemaakt op basis van intensief onderzoek naar de laatste trends in combinatie met onze eigen ervaringen.

Bij het schrijven van onze koopgidsen gebruiken wij zoveel mogelijk bronnen om zo nauwkeurig mogelijk een aanbeveling te kunnen doen.

Zo checken wij niet alleen gebruikers recensies van verschillende websites, maar kijken wij ook video’s om zodoende tot een zo volledig mogelijk recensie te komen. Onze koopgids is zeer betrouwbaar!

Heb jij nog vragen over onze koopgids met betrekking tot elektrische tandenborstels? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Tanden poetsen in stappen met een elektrische tandenborstel 

Stap 1: Laad de elektrische tandenborstel op

Lees ook:  Hair tonic: wat is het en hoe gebruik je het?

Zonder stroom kun je de elektrische tandenborstel niet gebruiken. Natuurlijk kun je hem wel handmatig gebruiken maar je wilt hem voorzien van stroom om zodoende de optimale rotatie te krijgen.

Zet hem in de oplader of vervang de batterijen indien nodig als je merkt dat de tandenborstel leeg begint te raken. Let bij het opladen op dat je hem niet te dicht bij het water doet, je wilt immers voorkomen dat je geëlektrocuteerd wordt.

Stap 2: Let op de vorm van de tandenborstel

Is je elektrische tandenborstel opgeladen? Kijk dan eens naar de vorm van je opzetborstel. Je elektrische tandenborstel zou namelijk zachte nylon haren moeten hebben die leiden tot het optimale poets effect.

Naarmate je gebruik maakt van jouw elektrische tandenborstel zullen de haartjes slijten.

Het is daarom aan te raden om regelmatig jouw opzetstuk te vervangen. Dit is niet alleen goed om slijtage tegen te gaan, maar ook vanuit hygiënisch oogpunt.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er duizenden microben op een tandenborstel leven. Dit kun je makkelijk voorkomen door periodiek je opzetborstel te vervangen.

Stap 3: Maak je elektrische tandenborstel nat

Maak je tandenborstel nat en breng tandpasta aan. Hierbij is het aan te raden om fluoride paste te gebruiken. Als hoeveelheid wordt de grootte van een erwt aangeraden.

Als je namelijk besluit te veel tandpasta te gebruiken, ontstaat er schuimvorming waardoor je geneigd bent sneller de tandpasta uit te spugen. 

Stap 4: Verdeel je mond in kwadranten

Het poetsen kan bijna beginnen, ten eerste is het aan te raden om je mond in vier verschillende kwadranten op te splitsen, namelijk: linksboven, rechtsboven, linksonder en rechtsonder.

Vervolgens kan je beginnen met poetsen. Druk zachtjes en beweeg de borstel in kleine cirkels waarbij je alle tanden evenveel aandacht geeft. 

Stap 5: Poets grondig

In totaal is het aan te raden om twee minuten je tanden te poetsen. Probeer daarom ook 30 seconde tijd te besteden aan elk kwadrant. Hierbij moet je zowel de binnenkant, tussen de tanden en de buitenkant poetsen.

Druk niet te hard op de tanden, als je namelijk te hard op de tanden drukt, kan je jouw tandvlees en zelfs je glazuur beschadigen.

Stap 6: Poets je tong

Veel mensen vergeten dit, maar poets ook je tong. Door het poetsen van je tong zul je bacteriën op je tong wegpoetsen, die tevens zorgen voor een slechte adem. Het is niet aan te raden om agressief je tong af te schrobben, want dit zal het weefsel van je tong kunnen beschadigen.

Er zijn elektrische tandenborstels op de markt die speciale standen hebben voor het poetsen van je tong. 

Stap 7: Spoel je mond

Neem een slok water, laat het rondgaan in je mond en vervolgens kun je het uitspugen. Doe dit regelmatig zodat alle tandpasta uit je mond is. 

Stap 8: Spoel je tandenborstel af

Het tandenpoetsen zit erop, maar om de levensduur van jouw elektrische tandenborstel te vergroten is het aan te raden om grondig je tandenborstel schoon te maken.

Verwijder de borstel van het handvat en houdt deze een paar seconde onder de kraan. Vervolgens kun je hem rechtop in de standaard zetten om zodoende optimaal gebruik te maken van het drogingsproces. 

Samenvatting

Als je een goed gebit wilt hebben is het van groot belang dat je een elektrische tandenborstel gebruikt. Natuurlijk kun je kiezen voor handmatige tandenborstels, maar een elektrische tandenborstel biedt veel meer mogelijkheden.

Zo hoef je zelf geen bewegingen te maken, worden je tanden veel beter schoongemaakt en krijg je zelfs een melding wanneer je klaar bent met het poetsen van je tanden.

Als beste all-round elektrische tandenborstel hebben wij gekozen voor de Philips Sonicare DiamondClean 9000.

Mocht je wat lager qua budget willen instappen om de ervaring van elektrisch tandenpoetsen te ervaren, dan is het aan te raden om te kiezen voor de Oral-B Vitality 100. 

Veelgestelde vragen

Wat is een goede elektrische tandenborstel?

Elektrische tandenborstels worden door diverse merken aangeboden. Als je echt voor kwaliteit wilt gaan, raden wij altijd aan om te kiezen voor de meest verkochte merken en dat zijn in dit geval Philips en Oral-B.

De keuze voor het kiezen van een elektrische tandenborstel is echter zeer persoonsgebonden en afhankelijk van diverse factoren zoals budget, tijd en gebruik

Wat is een elektrische tandenborstel?

Een elektrische tandenborstel is een tandenborstel die in tegenstelling tot de reguliere handtandenborstel elektronisch wordt aangestuurd. Hierbij hoef je zelf geen roterende beweging te maken en zal de tandenborstel dit voor jou doen.

Daarnaast zit er ook een timer ingebouwd waardoor jij twee minuten je tanden zult poetsen. Hierdoor hoef jij geen timer te zetten en dat maakt tanden poetsen een stuk eenvoudiger.

Wat is de beste elektrische tandenborstel?

Zoals reeds beschreven in onze koopgids vinden wij op dit moment de Philips Sonicare DiamondClean 9000 het beste allround apparaat. Mocht je voor een budget tandenborstel gaan om het elektrische tandenpoetsen te ervaren, dan rijden wij jou aan om te kiezen voor de Oral-B Vitality 100.

Hoe werkt een elektrische tandenborstel?

Tanden poetsen met een elektrische tandenborstel is zeer eenvoudig. In principe werkt het hetzelfde als een handtandenborstel, maar je hoeft nu niet zelf de rotatie te maken. Klik de elektrische tandenborstel aan, houdt hem tegen je tanden aan en de rest gebeurd vanzelf!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

Het kopen van een elektrische tandenborstel kan erg lastig zijn omdat deze in verschillende vormen en maten beschikbaar is. Om deze reden helpen wij jou in onze koopgids tot het maken van de juiste beslissing. Let hierbij op persoonlijke voorkeuren budget, tijd en spiegels.

Wanneer moet ik mijn elektrische tandenborstel vervangen?

Over het algemeen gaat een elektrische tandenborstel tussen de 3 en 5 jaar mee. Daarnaast moet je wel periodiek je opzetstuk vervangen. Kies je voor de Philips Sonicare DiamondClean 9000, dan krijg je via de smartphone applicatie te zien wanneer jouw tandenborstel aan vervanging toe is.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings