Beste waterflossers van dit moment

21 september 2021
335
Beste waterflossers

Een gezonde lach, dat willen we allemaal toch?

Je leest de meest uitgebreide en actuele koopgids van dit moment betreft het aankopen van een nieuwe waterflosser, inclusief cashback acties en kortingen.

Deze koopgids is met zorg samengesteld op basis van onze eerlijke en kritische criteria zoals gebruiksgemak, accuduur, kwaliteit en prijs-kwaliteit (van budgetkeuze tot premium opties).

Het kiezen van een waterflosser is een persoonlijke keuze en we adviseren je deze gids van begin tot eind te lezen zodat je een keuze maakt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Gelijk naar → TOP 3 / Onderhoud / Veel gestelde vragen / Samenvatting

Waarom een waterflosser aanschaffen?

Een waterflosser, we kennen dit handapparaat allemaal wel, echter weten velen van ons niet precies wat dit apparaat nou eigenlijk precies doet en waarom men dit gebruikt. Juist daarom lichten wij dit graag toe.

Een waterflosser kan eigenlijk gezien worden als een soort van monddouche.  Als het ware spuit dit apparaat met een straal water tandplak en etensresten tussen je tanden weg.

Tevens wordt tandplak en bacteriën ook verwijdert. Onthoudt echter dat een waterflosser niet gezien mag worden als een vervanging van regelmatig poetsen en het flossen van je tanden. Dit is namelijk een mooie aanvulling.

Waterflossers zijn er in verschillende soorten en maten, echter hebben deze apparaten allemaal een ding met elkaar gemeen. Ze hebben namelijk allemaal een reservoir voor het opslaan van water.

Bovendien hebben deze apparaten allemaal een elektrische motor, hier wordt de pomp mee aangedreven.

Uiteraard heeft iedere waterflosser ook een mondstuk. Onderstaand lees je over de verschillende soorten waterflossers.

Verschillende soorten waterflossers

Je hebt vast wel eens een waterflosser voorbij zien komen.

Waarschijnlijk is het je dan ook opgevallen dat deze apparaten erg van elkaar kunnen verschillen. Dit zit hem namelijk in het feit dat er vier soorten waterflossers zijn.

Laten we beginnen met de staande waterflosser. Eerder vertelden we dat iedere waterflosser een reservoir, een elektrische motor, een pomp en een mondstuk hebben.

Hierbij doelde we op de staande waterflosser. Deze sluit je aan op een stopcontact en vindt men vaak terug op de wastafel. Dit type waterflosser heeft veruit de meeste kracht.

Een ander type waterflosser is de draadloze variant, deze kan je tevens ook aanschaffen op basis van batterijen. Deze waterflosser is ideaal om mee te nemen. Ben jij veel onderweg en slaap jij veel in hotels? Dan is deze ideaal.

Dit type waterflosser is echter wel minder krachtig dan de bovenstaande variant. Ben jij op zoek naar een apparaat waarvoor je geen elektriciteit of batterij nodig hebt? Dan is de doucheflosser echt wat voor jou.

Deze sluit je namelijk aan op je douchekop. Het grote voordeel hieraan is dat je hem niet hoeft na te vullen. D

Lees ook:  De invloed van huidverzorging op baardgroei

Ben jij op zoek naar een vergelijkbaar product, maar dan niet voor in de douche? Kies dan voor de kraanflosser, deze sluit je aan op de waterkraan en is makkelijk te gebruiken.

De voordelen

Een waterflosser schaf je natuurlijk aan voor de voordelen. Wanneer we kijken naar de voordelen van een waterflosser, dan zijn dit er een hoop. Veel mensen flossen hun tanden, maar missen een hoop vuil en bacteriën.

Wanneer jij jouw tanden flost met een waterflosser, dan weet je zeker dat je alles goed schoonmaakt. Tevens is dit ook ideaal als jij kronen of bijvoorbeeld je beugel wilt reinigen. Met dit product gaat dit moeiteloos. 

Buiten dat is dit product ook ideaal voor mensen met gevoelig tandvlees. Flos jij je tanden regelmatig en doe jij dit verkeerd, dan kan dit voor tandvlees schade zorgen.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de voordelen van de waterflosser. Hieruit blijkt dat de waterflosser de gezondheid van het tandvlees verbeterd. Tevens verwijdert de tandenflosser maar liefst 99.9% van het tandplak op de behandelde plekken.

Is het tot maar liefst 2 keer effectiever dan flosdraad voor implantaten en 3 keer effectiever voor beugels dan flosdraad. Kortom, een waterflosser biedt ontzettend veel voordelen.

Wat kost een waterflosser?

Wanneer we kijken naar de prijzen van verschillende waterflossers, dan zien we dat de prijzen ongeveer tussen de €30 en €140 liggen. Er zit behoorlijk wat verschil tussen de prijzen van dit product.

Dit komt natuurlijk ook doordat er verschillende varianten zijn zoals we eerder in dit artikel al omschreven hebben. Een draadloze variant is natuurlijk wat duurder dan een variant met kabel.

Reviews

Mocht jij een waterflosser aan willen schaffen, dan wil jij natuurlijk het product aanschaffen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Om ervoor te zorgen dat jij bij het beste product uitkomt beoordelen wij onderstaand verschillende waterflossers.

Waterpik WP-250 Nano 

Waterpik is een merk dat als erg goed bekendstaat. Wanneer we de Waterpik WP-250 Nano - Flosapparaat - Wit, blauw onder de loep nemen, dan zien we dat ook dit product van het merk Waterpik er erg goed van af komt.

Dit product is maar liefst 50% kleiner dan de uitgebreidere modellen van dit merk, echter heeft het wel alle klinische voordelen. Dit laat zien dat dit product ontzettend handig is. Wanneer je op reis gaat kan je dit product dus prima meenemen.

Deze variant is ideaal voor reinigen tussen de tanden, maar ook zeer geschikt voor onder de rand van het tandvlees. Tevens zorgt ervoor dat je minder last krijgt van bloedend tandvlees. De Waterpik WP-250 Nano is niet draadloos, heeft 450 ml waterreservoir en is te gebruiken met mondwater. Dit product is er voor dagelijks gebruik.

Lees ook:  Volle baard: klassiek en tijdloos

Dit apparaat werkt op 230V, heeft drie standen van 0.7 tot 5.5bar en geeft maar liefst 1400 pulsaties per minuut. Tevens is het reservoir omkeerbaar. Dit product is te verkrijgen voor €67.95. 

Om dit product extra goed te kunnen beoordelen hebben we verschillende reviews bekeken op het internet. Deze waren ontzettend positief. Zo vindt men de kwaliteit goed, de prijs passen bij het product en vindt men het product over het algemeen eenvoudig in gebruik. Slechts een enkele keer lazen we dat men dit niet vond of dat het product te duur was.

Deze waterflosser is draadloos en uitgerust met een zelf regelbare waterdruk. Deze kan je zelf aanpassen. Je kunt dus zelf bepalen wat jij het meest fijn vindt. Dit is ideaal, want hierdoor zorg jij ervoor dat je je tandvlees niet beschadigd. Dit product heeft een ingebouwde 2200mAh oplaadbare lithiumbatterij.

Bekijk laagste prijs vanaf €130

Waterpik Nano waterflosser

Waterpulse V400 Plus 

Deze batterij staat als erg goed bekend en hierdoor gaat het apparaat 30-40 dagen mee. Dit product kan dankzij de USB-aansluiting worden opgeladen via een powerbank, voedingsadapter, laptop maar ook bijvoorbeeld in de auto. De watertank van dit product bestaat uit 240 nl.

Deze watertank heeft de beschikking over een exclusief gepatenteerd intern lekvrij drainage ontwerp. Dit zorgt voor de beste flos ervaring.

Doordat dit product heeft drie verschillende standen: normal, zacht en pulserend. Tevens is de Waterpulse V400 Plus 100% veilig volgens de EU-regelgeving en is het product erg licht.

Je kunt deze waterflosser dus prima meenemen op vakantie. Wil jij deze waterflosser aanschaffen? Dan kan dit voor €69.95. Wanneer we kijken naar de reviews op het internet, dan vinden we er niet veel. De reviews die we vinden zijn wel zeer positief. Zo voldoet dit product aan de verwachting, is de kwaliteit goed en is deze waterflosser zeer gebruiksvriendelijk.

Bekijk laagste prijs vanaf €30

Waterpulse v700 waterflosser

Vitaal MR Waterflosser USB Oplaadbaar Krachtig Waterpik

De Vitaal MR Waterflosser USB Oplaadbaar Krachtig Waterpik. Dit product is geschikt voor iedereen die ouder is dan tien jaar.

Deze variant van Waterpik haalt 1400-1800 pulsaties per minuut en het is aan te raden om dit product eens per veertien dagen een minuut per keer te gebruiken.

Deze waterflosser maakt tanden en kiezen op effectieve wijze schoon. Tevens is dit product ideaal voor mensen met een beugel en/of tandvleesproblemen.

Hij kan gebruikt worden met een mix van mondwater en water en het geluidsniveau is laag. Met een volle batterij doet dit product het tot 2 weken. Tevens is deze waterflosser erg licht en daarom zeer geschikt om mee te nemen op reis.

Mocht jij dit product in de douche willen gebruiken, dan kan dit. Deze waterflosser is absoluut veilig voor onder de douche.

Lees ook:  Nieuw kapsel man tips en advies

Dit product is te verkrijgen in de kleuren zwart en wit. Wanneer je gebruik maakt van dit product, dan heb je de keuze uit 3 standen. De eerste stand waar je uit kunt kiezen is de soft stand. Deze stand zorgt voor een zachte waterdruk, dit is voor mensen met gevoelig tandvlees en voor kinderen.

De tweede stand is de normale stand. Deze stand heeft een standaard waterdruk en is erg efficiënt voor een normale mondreiniging. De derde stand van deze waterflosser is de pulse stand. Deze stand is geschikt voor diepe reiniging en voor het masseren van het tandvlees.

Heb jij dit product aangeschaft en ga je het voor de eerste keer gebruiken? Dan is het aan te raden om de waterflosser op de soft stand te zetten. Verder is het belangrijk om te weten dat dit product geen vervanger voor je tandenborstel is, het is slechts een aanvulling.

Vitaal mr waterflosser

Bekijk laagste prijs vanaf €30

Wanneer we kijken naar de reviews op het internet, dan komen we er niet veel tegen. Echter zien we wel dat de recensies die er over dit product te vinden zijn positief zijn. Zo voldoet dit product aan de verwachtingen, is de kwaliteit goed en komt de kleur overeen met de afbeelding op de website.

Samenvatting

Wanneer we kijken naar de waterflosser in het algemeen, dan zien we een product dat erg geliefd is en een hoop voordelen biedt. Zo is een waterflosser goed voor het tandvlees en worden tandplak en bacteriën met behulp van dit product verwijderd. Het kan gezien worden als een aanvulling op de normale flosser en als een aanvulling op je tandenborstel.

In dit artikel hebben we drie verschillende producten omschreven en gekeken naar de reviews die op het internet te vinden waren.

Wanneer we de bovenstaande producten met elkaar vergelijken, dan kunnen we concluderen dat alle drie de producten goed beoordeeld werden. Echter vonden we veel meer reviews over de Waterpik WP-250 Nano dan over de andere producten. Dit laat zien dat dit product meer gekocht wordt en zeer betrouwbaar is.

Echter is dit product een stuk duurder dan het derde product dat we omschreven hebben. Zo kost de Vitaal MR Waterflosser slechts € 33,15, dit is ideaal voor de mensen die minder budget tot hun beschikking hebben.

Hopelijk heb jij veel aan dit artikel gehad en weet jij nu meer over wat dit product precies doet. Wil jij nog meer weten over de producten die wij omschreven hebben, raadpleeg dan eens de Consumentenbond voor onafhankelijke en betrouwbare reviews.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings