Beste flosapparaat top 3 en test

9 september 2020
1008
beste flosapparaat

In dit artikel tref je de beste flosapparaten aan die momenteel verkrijgbaar zijn. Een goede hygiëne is ontzettend belangrijk en flosapparaten zijn steeds populairder.

Wij zochten de beste producten voor je uit en hebben deze onder elkaar gezet voor je.

De meeste mensen kiezen ervoor om niet of nauwelijks te flossen, omdat het volgens hun simpelweg teveel moeite is.

Een elektrisch flosapparaat biedt hierin uitkomst. Binnen een letterlijke handomdraai kun je daarin je volledige gebit moeiteloos flossen.

Omdat je met een elektrische waterflosser of elektrisch flosapparaat sneller klaar bent dan met normaal flosdraad, is de drempel aanzienlijk lager om er gebruik van te maken.

Niet alleen ben je sneller klaar met flossen, het resultaat is ook aanzienlijk beter dan wanneer je handmatig met de draad flost. Dankzij praktische opzetstukjes kom je moeiteloos op de meest lastige plekjes in je gebit.

Beste flosapparaat

Om het beste flosapparaat voor jou te bepalen, is het belangrijk om vast te stellen dat er twee verschillende type flosapparaten zijn.

Enerzijds is het mogelijk om te flossen met water. Andere elektrische apparaten gebruiken een combinatie van lucht en water.

Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze twee types?

Flossen met water

Wanneer je besluit om je flosdraad aan de kant te gooien en over te stappen op een elektrisch flosapparaat, dan kom je doorgaans terecht bij het flossen met water.

Lees ook:  Tips voor het kiezen van de ideale koffiemachine

Met een monddouche spuit het elektrische flosapparaat een dunne maar harde straal water tussen de ruimte van je tanden.

Het water zit doorgaans in een resevoir opgeslagen, waardoor je het water ook kunt aanlengen met mondwater. Dit geeft een nóg frisser effect.

Er is behoorlijk wat onderzoek gedaan naar flossen met water, dus je kunt ervan op aan dat het een bewezen werkbare methode is.

Het nadeel is dat flossen met water wat meer spetters kan opleveren dan met een draad, hou hier rekening mee.

Flossen met lucht en water

Ga je liever voor een wat modernere technologie? Dan is het flossen met lucht én water misschien iets voor jou.

Het concept is redelijk hetzelfde als het flossen met water, met het grote verschil dat je naast een waterstraal ook de keuze hebt voor een sterke plaatselijke luchtstroom.

Deze blaast als het ware vuil tussen je tanden weg en kan dat met behulp van water of zonder water doen.

Het voordeel van flossen met lucht en water is dat het flossen op de luchtstand wat minder spetters veroorzaakt.

Elektrisch flosapparaat

Een elektrisch flosapparaat komt doorgaans met verschillende functies. De meeste flosapparaten zijn voorzien van verschillende intensiteit standen.

Je kunt daarmee de waterdruk of luchtdruk reguleren, naar je eigen behoefte. Hoe hoger de druk, hoe sneller je klaar bent met het flossen van je tanden.

Een aantal flosapparaten hebben daarnaast nog de mogelijkheid om verschillende soorten waterstralen te gebruiken.

Lees ook:  Een budget opstellen voor verzorgingsproducten

Met deze waterstraal standen kies je eenvoudig voor een straal die het meest effectief past bij de hoek waarvoor je hem nodig hebt. Je kunt denken aan spiralende stralen, pulserende stralen of rechte stralen.

Ga je voor de echte luxe? Dan zijn er flosapparaten die zijn uitgerust met een massagefunctie.

Deze is ervoor bedoeld om je tandvlees langzaam te masseren. Dit draagt sterk bij aan een betere gezondheid van je tandvlees, omdat de doorbloeding geactiveerd wordt door de massagefunctie van het elektrisch flosapparaat.

Waarop letten bij aanschaf flosapparaat?

Allereerst heb je natuurlijk een keuze te maken wat betreft de flosmethode. Ga je voor het flossen met water? Of ben je toch meer geneigd om te gaan flossen met lucht en water?

De eerste stap in je aankoopproces is om hier een keuze in te maken, de rest komt daarna vanzelf.

Het volgende aandachtspunt is de waterdruk en de luchtdruk. Dit zegt namelijk veel over de kwaliteit van het flosapparaat. Is de druk te laag? Dan lukt het een flosapparaat bijna niet om tandplak en etensresten effectief te verwijderen.

Is de druk te hoog? Dan kan dit pijn en beschadigingen opleveren. Het is dus belangrijk om een juiste balans te vinden. De juiste druk ligt rond de 7 bar.

Stroomvoorziening kan ook nog een aandachtspuntje zijn. De meeste flosapparaten worden uitgerust met een kabel, maar er zijn ook flosapparaten met een accu. Wil je een flosapparaat graag mee op reis nemen?

Lees ook:  Wishlist: gladde jongen cadeau inspiratie

Zorg dan voor een flosapparaat met een accu en een docking station. Je hoeft dan niet altijd een stopcontact bij de hand te hebben.

Tot slot is het ook altijd slim om in de gaten te houden welke accessoires er standaard bij je flosapparaat worden bijgeleverd. De opzetstukjes moeten bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd worden vervangen.

Er zijn veel verschillende opzetstukjes verkrijgbaar. Maar ook een opbergetui of een extra accu kan zomaar tot de broodnodige accessoires behoren.

Philips flosapparaat

Wanneer het aankomt op de beste flosapparaten, kun je eigenlijk niet om een Philips flosapparaat heen. Wil jij je mondhygiëne verbeteren zonder daar al te veel tijd aan kwijt te zijn?

Dan ben jij op zoek naar Philips flossers. Dit flosapparaat maakt de ruimtes tussen je tanden snel schoon door middel van de Microburst-technologie.

Met één druk op de knop geef je een stoot lucht met kleine druppeltjes water af en is je gebit snel helemaal schoon.

Philips werkt voornamelijk met de Philips Sonicare AirFloss Ultra modellen. Deze zijn er in vele soorten en maten, de ene uitgerust met talloze accessoires, de rest wat soberder. De mogelijkheden bij een Philips flosapparaat zijn eindeloos.

Maar, naast een Philips flosapparaat zijn er nog andere prominente merken die je uitstekend kunnen helpen om je flosuitdaging weerstand te bieden.

We zetten de beste flosapparaten voor je op een rij.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings