Getest: Philips OneBlade

8 oktober 2020
3
Philips oneBlad review

Je leest hier alles over de Philips OneBlade, over de verschillende modellen en over wat hij zou moeten kunnen en hoe het in de praktijk gaat. 

Je kunt er mee trimmen stylen en scheren, je maakt de mooiste contouren en je scheert je op perfecte wijze.

Zo wordt de Philips OneBlade ook wel omschreven. Je scheert je nat en droog en krijgt minder met huidirritatie te maken.

→ Check de goedkoopste prijs of lees de samenvatting

Philips oneblade review

Wat is de Philips OneBlade

Om te omschrijven wat de Philips OneBlade is, maken we eerst duidelijk wat het niet is. Het is namelijk geen scheerapparaat en ook niet echt een baardtrimmer. 

De OneBlade is een hybride styler voor de man; een gezicht haarstyler dus en eveneens geschikt voor mannen met baarden. Het is dus een apparaat dat past bij de moderne man en wat de moderne man wil vooral.

Je gebruikt de Philips OneBlade om te trimmen, om contouren aan te brengen en om een haarlengte te scheren tot een heuse precisie stoppel.

Dit effect bereik je door gebruik te maken van een van de drie kammen, kammen die meegeleverd worden overigens.  Zonder kam is de Philips OneBlade ideaal voor een korte scheerbeurt.

Philips zelf is wat uitbundiger in de beschrijving van OneBlade. Het noemt het een apparaat om te trimmen, stylen en geschikt voor iedere haarlengte. Het apparaat heeft een waterbestendige handgreep.

Dit maakt het geschikt voor nat en droog gebruik. Het mesje gaat vier maanden lang mee en je krijgt er standaard drie stoppelkammen bij geleverd, dit in kammen van 1, 3 en 5 millimeter. Met de OneBlade trim jij je stoppelbaardje op zeer nauwkeurige wijze.

Je gebruikt de 1 millimeter kam voor  korte stoppels, de 3 millimeter uitvoering voor de meer gemiddelde stoppels en de 5 millimeter voor langere stoppels. 

Philips OneBlade moet steeds voor perfecte contouren zorgen. Dit kan, omdat sprake is van een dubbelzijdig mes. Je kunt in elke richting werken en hebt steeds prima zicht op elk haartje.

Waar je de OneBlade ook gebruikt, het voelt steeds comfortabel aan. Bovendien creëer je met de OneBlade seeds een eigen stijl, en dit op zeer snelle en gemakkelijke wijze.

Philips oneblade multi-trimmer

Er is nu ook een OneBlade geschikt voor zowel gezicht als lichaam

Philips heeft ondertussen ook een apparaat op de markt gebracht voor gezicht en lichaam. In beginsel biedt het exact hetzelfde als de OneBlade.

Verschil is echter dat nu sprake is van een opzetbare huid beschermkap voor de meer kwetsbare delen van je lichaam. Philips One Blade is ook al zeer geschikt om je te scheren. Het apparaat scheert minder dicht op de huid als het traditionele mes zou doen.

Dat voelt comfortabel en zo blijf je gevrijwaard van huidirritatie. Gebruikers weten het inmiddels, een korte scheerbeurt is perfect voor het gebruik van de Philips OneBlade. Je krijgt dan veel minder last van de huid. Irritaties blijven zo goed als uit.

Je bereikt een schone look en minder rode huid irritatie. Sterker nog, scheren met de Philips OneBlade is scheren zonder irritatie. 

De beschermhuidkap helpt de kwetsbare plekken extra te beschermen

Iedereen weet dat je niet alleen met beharing van je gezicht te maken hebt. Haren tref je over heel je lichaam en daar heeft Philips op ingespeeld met de OneBlade in Gezicht en Lichaam variant.

Lees ook:  Proraso

Met dit apparaat trim en scheer je ook bijvoorbeeld het okselhaar en het haar op de borst van de man.

Philips oneblade huidbeschermkap

Ook dit doe je in alle richtingen en speciaal voor de Gezicht en Lichaam OneBlade krijg je een beschermhuidkap meegeleverd. Dit is als het ware een extra beschermingslaag.

Deze beschermende kap wordt ook wel skin guard genoemd.  Zo kun je ook op de gevoelige gebieden prima aan de slag.

Voorts is er nog de Pro uitvoering van de Philips OneBlade.  Ook dit apparaat is uitstekend om mee te trimmen, scheren en stylen.

Bij de Pro wordt een precisie trimkam met veertien verschillende lengtes geleverd. En ook de Pro kun je droog en nat gebruiken. 

De voordelen van de Philips OneBlade

De voordelen van de Philips OneBlade zijn daarmee zeker genoemd. Het is het perfecte apparaat voor de korte scheerbeurt, het ontwerp is prima te noemen en het apparaat is eveneens veelzijdig in gebruik.

Het is voor verschillende doeleinden te gebruiken en dat eigenlijk wel tot volle tevredenheid. Laten we hier wat dieper op deze voordelen en de werking van de Philips OneBlade ingaan. 

Philips oneblade

Het design van de Philips OneBlade

De Philips OneBlade is van groen en blauw en dus niet te missen. Er is geen moment sprake van de strakste afwering, toch kan het ontwerp als goed beschouwd worden. Kenmerkend is de gebogen behuizing.

Het apparaat is slank en beweegt zich erg gemakkelijk. Dat maakt nauwkeurig trimmen steeds prima mogelijk. Zwaar is de OneBlade allerminst. Het apparaat weegt slechts 324 gram. Binnen het segment van dergelijke apparaten is dat overigens beslist niet de lichtste.

In elk geval ligt de OneBlade wel prima in de hand en voelt en beweegt het allemaal zeer licht. Het design is redelijk strak, ondanks de rubberen banden. Er is geen digitaal scherm aangebracht en de kop is aan te passen, ook al een sterk onderdeel van de Blade. 

Verder zit er een aan en uit knop op het apparaat en de aansluiting voor de oplader vind je aan de onderkant van de OneBlade. Daarnaast vind je een knop waarmee je de kop aan kunt passen. Met de aan- en uit knop bepaal je dus ook of je kiest voor droog of voor nat scheren. 

Philips oneblade

De prestaties van de Philips OneBlade

De Philips OneBlade is een combinatie van roterende technologie en een trimmer.  Mooi is eigenlijk wel dat er gebruik gemaakt wordt van slechts een enkel mesje.

Hoewel het adagium lijkt te zijn dat hoe meer mesjes, hoe beter het scheerresultaat houdt Philips het bij een enkel mesje. Daarmee bewijst het dat dit prima kan.

Dit enkele mesje beweegt tweehonderd keer per seconde. Om het mesje zit het dual protection system en dat onderdeel zorgt ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. De kop van de OneBlade is kantelbaar.

Op die manier is er steeds meer controle voor de lastigere gebieden in je gezicht. De kop gaat gemiddeld genomen rond de vier maanden mee overigens. Dan is hij echt wel aan een nieuwe toe. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van het gebruik en de intensiteit daarvan. 

Een goed ontwerp dus, een ontwerp dat vooral gemakkelijk in gebruik is. De handgreep van de Philips Oneblade tenslotte, ligt ook al perfect in de hand. 

Lees ook:  Beste Philips scheerapparaat koopgids

Je maakt drie kwartier lang gebruik van de Philips OneBlade

De Philips OneBlade heeft een gemiddeld gebruikstijd van drie kwartier en beschikt over drie klikbare stoppel kammen.

Het apparaat is geschikt voor nat en droog scheren. Uiteraard is de OneBlade oplaadbaar en is de scheerkop te vervangen.

Een Philips OneBlade maakt beduidend minder lawaai dan een scheerapparaat.  Met een trimkam bevestigd, maakt hij meer lawaai. 

Het krachtige kopstuk is prima in staat kort haar aan te pakken. Dat heeft te maken met het dubbelzijdige ontwerp.

Met de OneBlade kun je vanuit elke hoek scheren. Daardoor kun je zeer strakke lijnen creëren. En zoals al gesteld maakt het niet uit in welke richting je scheert. 

Oneblade van Philips


Philips OneBlade is minder geschikt voor de volle baard

In de praktijk is de Philips OneBlade minder geschikt om een volledig gevormde baard te scheren. Dat het dus perfect geschikt is voor echt elke haarlengte, is niet het geval. Wel kun je zelf bepalen of je droog of nat scheert.

Het is maar net wat je zelf het meest prettig vindt. Het resultaat is telkens hetzelfde schone resultaat.

Bovendien werkt het op beide manieren gestroomlijnd. Niet voor niets kun je met de Philips Oneblade ook prima tegen de haargroei in gebruiken.

En dat zonder dat er sprake is van wat men scheerbrand noemt. Het voelt zelfs best prima aan.

Ook het weghalen van haren in de nek is met de Philips OneBlade allesbehalve onprettig. En dat is met andere apparaten nog wel eens het geval. 

philips oneblade lengteregelaar
lengteregelaar van de oneblade

De accu van de Philips OneBlade

Laten we het dan eens over de accu van de Philips OneBlade hebben. Om maar met de deur in huis te vallen, voor drie kwartier scheerplezier is een oplaadtijd van acht uur noodzakelijk en dat is wel wat veel van het goede.

Je zou dus net vijf werkdagen in de ochtend gebruik kunnen maken van de OneBlade, misschien dat je net iets tekort komt.

Snel opladen is er dus niet bij en dat is gek. Kijk je bijvoorbeeld naar andere apparaten van Philips, dan wordt wel veel sneller geladen.

De 9000 series met roterende scheerkop bijvoorbeeld, kan na een uur laden al vijftig minuten zijn werk doen. De accu en de oplaadtijd kun je zeker als een nadeel beschouwen.  

Meest geschikte apparaat voor de korte scheerbeurt

De Philips OneBlade blijft door alle genoemde eigenschappen toch vooral het meest geschikte apparaat voor de korte scheerbeurt. Wat het zeker ook is, is een zegen voor de huid. Door het systeem wordt nooit te dicht bij de huid geschoren.

Vaak krijg je wel weer eerder te maken met stoppels, afgezet tegen de traditionele scheerbeurten. Irritatie blijft echter steeds uit. Trimmen kan prima op zeer gelijkmatige wijze. 

Vergelijking met andere apparaten

Philips OneBlade scoort hoge ogen, ongeacht welke apparaten ook vergeleken worden. Het is soms wat lastig om de categorie van de OneBlade  te benoemen. Doorgaans wordt hij vergeleken met baardtrimmers.

In dat geval blijkt de eigen Philips BT 7512/15 een geduchte concurrent net als de Braun MGK 7021. Remington is dat ook, met de MB 4700. Moser en Wahl blijken dat ook. Het feit dat de OneBlade meer te bieden heeft, maakt dat het er in iedere test en in elk vergelijk prima vanaf komt.

Lees ook:  Suavecito

De Philips OneBlade is een schot in de roos geweest

De Philips OneBlade is een schot in de roos geweest. Dat maakte dat later de Pro uitvoeringen uitgebracht werden.

Deze beschikt als extra over onder meer een precisie trimkam en ondertussen is er eveneens een OneBlade beschikbaar die geschikt is voor zowel het gezicht als de rest van het lichaam.

Hoewel er best het een en ander aan te merken is op het apparaat, bijvoorbeeld de lange oplaadtijd, is het vooral de veelzijdigheid van de Philips OneBlade die het apparaat zo bijzonder maakt.

Je kunt er heel erg veel mee zonder dat je huid ook maar ergens geïrriteerd raakt. 

Zowel de liefhebbers van nat en van droog scheren kunnen er prima mee overweg en je doet gemiddeld vier maanden met het mesje.

Dit is uiteraard wel afhankelijk van je gebruik.  Bij het uitstekende werk dat de Philips OneBlade te bieden heeft is het nog goed te weten dat wat betreft het scheren gebruik gemaakt wordt van zowel de contourvolgende technologie en een dubbel beschermingssysteem.

Voor de trimfunctie wordt gebruik gemaakt van de contourvolgende technologie. Je krijgt de OneBlade van Philips geleverd met een reisetui.

De handgreep is ergonomisch en als zodanig goedgekeurd. Onderzoek onder gebruikers van de Philips OneBlade leverde op dat liefst 91 procent van de gebruikers iedere man het gebruik van de OneBlade aanraden.

Dat zegt genoeg over de tevredenheid die er is onder de gebruikers van dit apparaat van Philips. 

oneblade philips scheerblad
het flexibele scheerblad van de oneblade

Oneblade prijs en modellen

De Oneblade is uitgevoerd in meerdere varianten, van het instapmodel (budgetkeuze) tot versies met extra accessoires, beschermhoesjes en mesjes.

Onderstaand tref je alle varianten en de laagste prijs, inclusief huidige cashback acties bij Coolblue en Bol.

Instapmodel: Philips OneBlade QP2520/30

★★★★ van 300+ recensies

Philips OneBlade QP2520/30
basismodel

Voor op reis: Philips OneBlade QP2520/30 QP100/51

★★★★ van 300+ recensies

Philips OneBlade QP2520/30 QP100/51
oneblade + reisetui

Met laadstation: Philips OneBlade QP6520/30

★★★★ van 200+ recensies

Philips OneBlade QP6520/30
laadstation en verstelbare scheerkop

Samenvatting

De Philips is een aanpasbaar scheerapparaat dat steeds aan te passen is. Het resultaat van het gebruik is prima en gelijkmatig getrimd gezichtshaar.

Nadeel is de geringe accuduur en de lange tijd die het duurt voor de accu weer is opgeladen.

Philips zegt zelf dat de OneBlade geschikt is voor elke haarlengte. Dat is echter niet helemaal het geval.

Met een volle baard is het toch niet helemaal het perfecte apparaat. Dan wil het apparaat nog wel eens wat blijven haken in het lange haar en dat kan best even pijnlijk zijn.

Dan verdienen andere apparaten nadrukkelijk de voorkeur. De kracht van de OneBlade ligt opgesloten in de veelzijdigheid.

Je kunt er heel veel mee en hebt je gezichtsbeharing zelf volledig onder controle.

Het feit dat je in alle denkbare richtingen aan de slag kunt en dat je veel minder snel te maken krijgt met irritaties aan de huid zijn andere grote pluspunten van de Philips OneBlade.

Het apparaat maakt daarnaast beduidend minder geluid dan een regulier scheerapparaat. 

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings