Stoppelbaard trimmen

1 september 2022
872
stoppelbaard

En dan heb je eindelijk je stoppelbaard, een baard die je meer uitstraling en meer volwassenheid moet bieden en die je meteen ook een stoer uiterlijk geeft.

Zaak dus de baard te koesteren en de baard op de best mogelijke wijze te onderhouden. Het op de juiste wijze trimmen van je stoppelbaard speelt een essentiële rol bij het bijhouden van je baard.

Maar hoe trim jij je baard eigenlijk? Of anders, hoe kun jij je stoppelbaard op de best mogelijke wijze trimmen zodat je steeds die stoere uitstraling houdt? Een ding is zeker, wil jij steeds een perfecte stoppelbaard, dan kost dat wat tijd en energie. Voordeel is wel dat je niet elke dag hoeft te trimmen, iets dat je vaak wel moet als jij liever geen baard hebt maar glad door het leven gaat.

De vorm van je lichaam wordt anders

Kies je voor een stoppelbaard met snor, dan verandert de vorm van je gezicht en worden jukbeenderen vaak extra geaccentueerd. Je kunt bovendien een zwakkere kin verhullen.

De stoppelbaard is al helemaal perfect voor mannen die een gevoelige huid hebben. Om welke reden je dan ook een stoppelbaard hebt, na het kweken van een baard is het zaak de baard steeds op de juiste wijze te trimmen.

Maar hoe doe je dat nou precies?

Stoppen met scheren

Kweek jij een stoppelbaard, dan is dat niets meer dan een kwestie van stoppen met scheren. Soms zie je dat bepaalde plekken zo minder behaard zijn, maar doe daar eerst niets aan. En laat je zeker niet ontmoedigen.

Lees ook:  Baardkam gebruik en top 5

Als jij je ongeveer een week niet geschoren hebt, zou er voldoende haar moeten zijn om je eerste stoppelbaard te realiseren.

Je kunt je wangen en de kaaklijn wat korter trimmen

Is het je eerste stoppelbaard? Laat dan altijd de baard en de snor (als je een snor wilt uiteraard) wat langer groeien dan de lengte die je in je gedachten hebt.

Zijn de stoppels lang genoeg, scheer ze dan met bij voorkeur een baardtrimmer tot ongeveer 3 tot 5 millimeter. Die lengte is overigens wel afhankelijk van de look die je met de stoppelbaard wenst te creëren.

Je zou kunnen overwegen om het op je wang wat korter te houden in vergelijking met je snor. Je kunt ook het haar op je kaken wat korter maken, Dat geeft namelijk een fraai vervangend effect. 

Maak rustige en cirkelvormige bewegingen

Heb jij je stoppelbaard getrimd? Ga dan met een apparaat met een zogenaamd mini scheerhoofd een lijn onder je kin aan. Bij een stoppelbaard maken details namelijk het verschil, net als de afwerking dat doet.

Je begint vervolgens een stukje onder de kaaklijn en je werkt je hals net onder deze lijn netjes bij, bij voorkeur met een roterend scheerapparaat. Bij het gebruik van dit apparaat maak je steeds rustige en cirkelvormige bewegingen.

Zo zorg je voor een fraai vervangend effect, zonder strakkere lijnen. 

Een apparaat dat beschikt over een mini scheerhoofd

De volgende stap naar een prachtige stoppelbaard is het trimmen van het deel onder de jukbeenderen, opnieuw met een apparaat dat beschikt over een mini scheerhoofd. Hiermee kun je de losse, wilde haartjes verwijderen.

Lees ook:  Beste Philips scheerapparaat koopgids

Bovendien werk je zo de asymmetrische plekken meteen bij. Je brengt een neerwaartse ovale vorm aan, of je kiest ervoor een rechte diagonale lijn van de onderkant van de bakkebaarden, precies tot de rand van je snor.

En zo zie je dat het creëren en het in vorm houden van een mooie stoppelbaard toch wel enige tijd en energie vergt. Het onderhouden is vaak niet elke dag noodzakelijk. Een keer of drie per week moet je toch wel met je stoppelbaard aan de slag. 

De basisprincipes van het trimmen van de stoppelbaard

Daarmee hebben we de basisprincipes van het trimmen van je stoppelbaard besproken. Laten we nu nog even een aantal belangrijke details doornemen.

Zo wil de lengte voor veel mensen nog wel eens een probleem zijn. Vandaar dat je idealiter met een speciale baardtrimmer aan de slag gaat.

Deze trimmers hebben namelijk een precisie wiel die lengtes tussen 1 en 10 millimeter aangeeft. Met dat precisie wiel kun je exact de lengte van de baard instellen. Overigens gebruik je een lengte.

Dat wil zeggen dat als je voor een bepaalde lengte gekozen hebt. je die lengte aanhoudt voor heel de baard. Als je de lengte bepaald hebt.

Dan ga je met de baardtrimmer aan de slag. Het is daarbij erg belangrijk om altijd tegen de baardgroei in te scheren en dat de brede kanten van de baard gelijk zijn. 

Je stoppelbaard in perfecte conditie

Als jij je zorgvuldig gekweekte en getrimde stoppelbaard zo lang mogelijk goed in model wilt houden, dan trim jij je baard om de twee of drie dagen.

Lees ook:  Welke baard past bij mijn gezichtsvorm?

Bij het trimmen van je baard moet je zeker niet vergeten je baard meteen ook te hydrateren. Dit kun je doen met een vochtinbrengende crème, bij voorkeur zonder alcohol. Dan blijft je stoppelbaard lekker lang in perfecte conditie. 

Kies voor een baardkam

Het is bij haargroei goed om te weten dat haren vaak op verschillende snelheden groeien. Zo is het bekend dat haar op je achterhoofd minder snel groeit dan op andere delen van je hoofd.

Bij baarden is dat niet anders en ontstaat ook verschil. Door op de juiste wijze te trimmen, kun je alles weer gelijk trekken.

Belangrijk bij het trimmen van je baard is ook dat je beschikt over de juiste tools. Zo is een baardkam een accessoire die heel goed bruikbaar is voor het stijlen van de baard.Je krijgt de haren mooi in een richting.

Heb je lichte baardgroei, kies dan een kam met weinig ruimte tussen de kamtanden. Voor zware baardgroei neem je een kam met meer tussenruimte.

Bovendien kun je ook aan een haarborstel genoeg plezier beleven en vergeet ook de verzorgende producten niet. Het is zaak je baard en ook de huid onder de baard steeds in perfecte conditie te houden.

Op een bepaald moment kun je met de ogen dicht je stoppelbaard trimmen. Alle begin is moeilijk, maar gaandeweg gaat het je gegarandeerd gemakkelijker af. 

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings