Beste Philips scheerapparaat koopgids

18 september 2020
1297
Philips scheerapparaat onder de douche

Je leest de meest uitgebreide en actuele koopgids van dit moment betreft het aankopen van een nieuw Philips scheerapparaat, inclusief cashback acties en kortingen.

Deze koopgids is met zorg samengesteld op basis van onze eerlijke en kritische criteria zoals gebruiksgemak, accuduur, kwaliteit en prijs-kwaliteit (van budgetkeuze tot premium opties).

Het kiezen van een scheerapparaat is een persoonlijke keuze en we adviseren je deze gids van begin tot eind te lezen zodat je een keuze maakt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Gelijk naar → TOP 5 / Dit moet je vooraf weten / Nat scheren of droog scheren / Samenvatting

Goed om vooraf te weten

Voor wie is deze koopgids bedoeld?

Grote kans dat jij een koopgids omtrent het beste Philips scheerapparaat niet voor jezelf leest maar voor je partner of vader.

Elektrische scheerapparaten van Philips worden namelijk opvallend veel als cadeau gegeven en je wilt in dat geval natuurlijk een goede keuze maken.

Het gebeurt namelijk vaak dat elektrisch scheren “niet bevalt” en dat mannen terugvallen op scheermesjes.

Dat is zonde en ligt meestal niet aan elektrisch scheren in het algemeen, maar aan het apparaat dat niet goed afgestemd is op de persoon.

Als je deze gids leest omdat je de overstap wilt maken van traditioneel nat scheren naar elektrisch scheren, dan bieden we je uitgebreide achtergrondinformatie en afwegingen zodat je erachter komt of elektrisch scheren inderdaad iets voor jou is.

Doorheen deze gids stellen we een aantal vragen waardoor je bij de beste keuze uitkomt.

Enige zelfkennis en van je partner of vader is dus vereist. Denk hierbij aan het type baardgroei, de sensitiviteit en het te besteden budget.

We presenteren een selectie beste scheerapparaten van Philips voor elke situatie en willen je zo een compleet mogelijk overzicht geven.

Philips scheerapparaat

Betrouwbaarheid van deze koopgids en onze recensies

Zoals je misschien inmiddels van ons gewend bent, zijn de keuzes die we in deze koopgids presenteren voortgekomen uit nauwkeurig uitzoekwerk op basis van de laatste trends en de nieuwste producten binnen uiterlijke verzorging markt.

Dat doen we overigens sinds 2016 en deze gids verandert elk jaar met nieuwe scheerapparaten van Philips mee. We hebben hiervoor samenwerkingsverbanden met onder andere barbiers en herensalons.

Ter verificatie hebben we reviews bekeken van de gevestigde merken, websites van influencers en onafhankelijke review sites gelezen en handleidingen erbij gepakt.

Als extra check hebben we gebruikers reviews van verschillende sites (Coolblue, Bol, product reviews, …) met elkaar vergeleken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de functie en gemakken van de apparaten van de Eindhovense fabrikant.

We hopen je op deze manier gerust te stellen en te helpen bij het kiezen van een Philips scheerapparaat waar je de komende jaren optimaal plezier van gaat beleven.

Note: we updaten deze koopgids periodiek in het geval van nieuwe inzichten of lancering van scheerapparaten.

→ Lees ook: onze ultieme koopgids beste scheerapparaat van dit moment met andere merken zoals Braun en Remington.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrisch Philips scheerapparaat?

Een gevestigd merk zoals Philips geeft je vaak een niet-goed-geld-terug garantie. Mocht het gebruik niet helemaal naar wens zijn, kan je het apparaat weer inruilen.

Vervolgens kan je één van de andere Philips scheerapparaten uitproberen.

De investering in een elektrisch scheerapparaat kan een forse zijn, waardoor het belangrijk is dat je het apparaat, zonder irritaties, voor een lange periode kunt gebruiken.

Tegenwoordig zijn de meeste scheerapparaten water bestendig. Dit betekent in feite dat je de apparaten onder de douche kunt gebruiken.

Ook kan je deze scheerapparaten relatief makkelijk schoonmaken én in combinatie met scheerschuim, gel of mousse gebruiken.

De scheerresultaten van scheerapparaten komen nog steeds niet in de buurt van het resultaat bij gebruik van een traditioneel scheermes.

Bij een scheerapparaat is er geen contact tussen huid en mes, waardoor de mate van gladheid minder is ten opzichte van een traditioneel scheermes.

Bij een wisseling van scheren met een mes naar elektrisch scheren, heeft je huid enkele weken nodig.

De huid moet zich aanpassen aan de nieuwe methode. De reden hiervan? Die is er eigenlijk niet; het is simpelweg een gegeven.

De eerste paar scheerbeurten met je elektrische apparaat zijn bijvoorbeeld wat gevoeliger.

Dit betekent echter niet dat het apparaat slecht is of dat deze nieuwe manier scheren niet bij je past. Je huid heeft simpelweg tijd nodig. Geef het dus even de tijd.

Bij alle manieren van scheren is het principe hetzelfde: snijden. Hoe gladder een mes is, hoe beter het resultaat is.

Sommige fabrikanten adverteren met leuzen zoals ‘7 mesjes zorgen voor een beter resultaat’.

Dat is enkel en alleen als marketing promotie bedoeld. Het aantal mesjes heeft namelijk geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Als je een premium scheersysteem van Philips koopt, wordt deze tegenwoordig meestal geleverd met een reinigingsstation. Dit station dient als opslagbasis voor de scheerkoppen en om deze automatisch te reinigen. In sommige gevallen dient het reinigingsstation ook direct als oplader.

Is elektrisch scheren voor mij?

Een elektrisch scheerapparaat is een geliefd cadeau voor bijvoorbeeld je vader of een vriend.

Als je een scheerapparaat koopt dat afgestemd is op de eindgebruiker, zal de eindgebruiker het apparaat extra graag gebruiken.

Rond de 60 jaren hebben de elektrische scheerapparaten flink aan populariteit gewonnen. Hoe dit kwam? Door de belofte om overal te kunnen scheren.

Lees ook:  Beste tondeuses voor thuis & professioneel gebruik

Een elektrisch scheerapparaat is tenslotte te gebruiken zonder kwast en scheerschuim.

Daarnaast geeft een destijds modern scheerapparaat aan dat je veel aandacht aan je uiterlijk besteedde.

De huidige generatie van de Philips scheerapparaten zijn op elk vlak doorontwikkeld. Zowel voor droog- als voor nat scheren zijn de meeste apparaten geschikt. Hierdoor heb je altijd de keuze om mousse of gel te gebruiken.

Elektrisch scheren voor reizigers

Een elektrisch scheerapparaat is absoluut een must have als je een frequente reiziger bent.

Met een opgeladen scheerapparaat kan je zo’n twee weken doen, waardoor je geen schuim, scheergel of (extra) mesjes mee hoeft te nemen, tenzij je last hebt van een gevoelige huid.

Ook aan het uiterlijk/ontwerp van de elektrische scheerapparaten is veel aandacht besteed.

Tegenwoordig zijn het designobjecten die prachtig in de badkamer staan. Tevens zorgt dit ontwerp ervoor dat de scheerapparaten perfect in de hand liggen. Een perfecte precisie bij het scheren gaat dan ook moeiteloos.

Doordat de meeste elektrische scheerapparaten waterbestendig zijn, gaat het schoonmaken makkelijk.

Houd hierbij wel rekening met fragiele, bewegende onderdelen. Gebruik daarom ook altijd de meegeleverde beschermkap.

Heb je na het scheren last van irritaties? Of merk je dat je ingegroeide haartjes na een scheerbeurt hebt?

Maak dan de overstap naar een andere scheermethode; ga van het traditionele scheermes naar een elektrisch scheerapparaat.

Na enkele scheerbeurten is je huid hieraan gewend, waardoor je minder irritaties gaat ervaren.

Op het gebied van gemak wint een elektrisch scheerapparaat het te allen tijde. Qua scheerresultaat is het verschil niet al te groot, maar toch is het resultaat bij een elektrisch scheerapparaat íets beter.

Voordelen elektrisch scheren:

 • Mogelijkheid om zowel nat als droog te scheren
 • Weinig onderhoud
 • Waterbestendig
 • Geen voorbereiding voor je scheerbeurt nodig
 • Gaat een stuk sneller dan scheren met een traditioneel scheermes
 • Mogelijkheid om mee te nemen in je handbagage

Welk Philips scheerapparaat past bij mij?

Het aanbod van scheerapparaten van Philips is enorm. Binnen dit assortiment moet je een belangrijke keuze maken tussen twee systemen: vibrerend of roterend.

Daarnaast moet je nadenken over het uiteindelijke gebruik: wil je nat of droog gaan scheren?

Even kort over het merk Philips

In de afgelopen tientallen jaren heeft Philips een behoorlijk aandeel gehad in de wereld van (elektrische) scheerapparaten.

Tot aan 2006 heette de apparaten van Philips ‘Philipshave’. Deze scheerapparaten hadden een roterende scheerkop inclusief roterende mesjes.

In de loop der jaren heeft Philips het assortiment van elektrische gereedschappen flink uitgebreid. In totaal werken ruim 100.000 mensen in dienst van Philips, waarbij de consumptiegoederen onderdeel zijn van het grote geheel.

Ook verlichting en medische systemen behoren tot het assortiment van Philips.

Vibrerend of roterend

Wat de juiste keuze is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, het type baardgroei en het type huid.

De vibrerende scheerapparaten zorgen ervoor dat de mesjes op een trillende manier bewegen. Het gevolg? Minder decibels tijdens het scheren. Bij het scheren worden de mesjes door een soort van geperforeerd vliesje beschermd.

Bij je scheerbeurt komen de haartjes rechtop in deze gaten te staan, waardoor je haartjes afgeschoren worden door de onderliggende mesjes.

In vergelijking met de roterende scheerapparaten geven de vibrerende apparaten een gladder resultaat.

Voor je bakkebaarden, neklijn, baard en snor is een vibrerend systeem dan ook de meest geschikte optie.

Als je bij het scheerapparaat ronde of driehoekige scheerkopjes ziet, betreft dat een roterend scheerapparaat.

Deze scheerkoppen werken allemaal afzonderlijk van elkaar, waardoor de contouren van het gezicht tot in perfectie gevolgd worden.

Bij veel gezichtsbeharing is een roterend apparaat de beste optie; je kunt tenslotte moeiteloos de contouren van je huid volgen.

Roterende scheerkop Philips

Een roterend scheerapparaat is geschikt voor:

 • Een volle baardgroei
 • Het scheren van lange haren
 • Het scheren van dikke en stugge haren
 • Een groeirichting die alle kanten op
 • Een niet-gevoelige huid
 • Mensen die het geluid van vibrerende apparaten vervelend vinden
 • Een moeilijk te bereiken neklijn

Een vibrerend scheerapparaat is geschikt voor:

 • De dagelijkse scheerbeurt
 • Een lichte tot normale baardgroei
 • Een super glad scheerresultaat
 • Een precieze scheerbeurt
 • Een rechte groeirichting
 • Een situatie waarbij je het scheerapparaat makkelijk schoon wilt maken

Je kunt een elektrisch scheerapparaat gebruiken wanneer:

 • Je weinig tijd hebt om te scheren.
 • Je last hebt van razor burn (een rode en geïrriteerde huid met een branderig gevoel)
 • Je last hebt van irritaties en/of ingegroeide haartjes

Nat scheren of droog scheren?

Als je voorheen een traditioneel scheermes gebruikte, is de keus om nat te scheren voor de hand liggend. De stap is kleiner en je hebt reeds ervaring met gel of scheerschuim.

Mocht je last van een geïrriteerde huid hebben, is het ook beter om nat te scheren. Je kunt het elektrisch scheerapparaat in dat geval onder de douche gebruiken.

Waterbestendige scheerapparaten zijn een stuk makkelijker schoon te maken. Je hebt daarbij geen speciale borsteltjes nodig om het gebied tussen de scheerkoppen schoon te kunnen maken.

Nat scheren met scheerapparaat

Opzetstukken en variaties

Sommige scheerapparaten van Philips beschikken over een detailtrimmer of een ander opzetstuk. Met deze opzetstukken kan je de contouren rondom de baard, snor en mond perfect bijwerken.

Ook kan je opzetstukken gebruiken om lange haren scheren.

Onderhoud en vervangen van onderdelen

Wil je zo lang mogelijk van je Philips scheerapparaat genieten? Maak het apparaat dan met regelmaat schoon. Bij een roterend systeem heb je hier speciale borsteltjes voor nodig, terwijl je de scheerkoppen van een vibrerend systeem los kunt halen om schoon te maken.

Je dient de scheerkop om de twee jaar te vervangen bij frequent gebruik.

Je kunt ook onderhoudsmiddelen, zoals een spray en vloeistof, kopen. Een overzicht van alle schoonmaakmiddelen is hier te vinden.

Prijskaartje

Voor de meeste uitvoeringen van Philips betaal je al snel meer dan € 50,00. Bij de premium varianten kan het prijskaartje oplopen naar meer dan € 200,00.

Mede hierom raden wij aan om gebruik te maken van het retourbeleid van Philips.

Bij het gebruiken van het apparaat is het belangrijk om te letten op verschillende aspecten:

 • Hoe tevreden je bent met het gladde resultaat
 • Hoe goed het apparaat in de hand ligt
 • Hoe goed de huid reageert
Lees ook:  De beste baardgroei middelen op een rijtje

Let op: een scheerkop moet, bij normaal en frequent gebruik, om de twee jaar vervangen te worden. De prijs hiervoor varieert van € 35 tot € 75.

Philips scheerapparaat

Beste Philips scheerapparaat top 10

ModelOnze keuzeLaagste prijs
Philips s3520 Beste 3000 series€65 - bekijk
Philips s3120 Beste 3000 series #2€45 - bekijk
Philips s5420 Beste 5000 series€68 - bekijk
Philips s5530 Beste 5000 series #2€84 - bekijk
Philips s7710 Beste 7000 series€118 - bekijk
Philips s7370 Beste 7000 series #2€163 - bekijk
Philips s9711 Beste 9000 series€225 - bekijk
Philips s9031 Beste 9000 series #2€205 - bekijk

Met de bovenstaande scheerapparaten doe je sowieso een goede aankoop. De apparaten zijn namelijk van de hoogwaardige kwaliteit, zoals we van Philips gewend zijn.

Je uiteindelijke keuze is vooral een persoonlijke keuze. Houd rekening met je dagelijkse leven, met je voorkeuren en met je budget.

Bij elke review hebben we naar de volgende eigenschappen gekeken:

 • Resultaat van de scheerbeurt
 • Oplaadtijd
 • Batterijduur
 • Mogelijkheid om draadloos te gebruiken
 • Extra accessoires/opzetstukjes
 • Het design
 • De ergonomie
 • Het prijskaartje

Philips 3000 Serie

Het instap model van Philips heeft de benaming 3000 Serie gekregen. Deze scheerapparaten hebben allen een relatief gunstig prijskaartje. Dit heeft niks met de kwaliteit te maken, maar met het ontbreken van opties en accessoires.

De prijs voor de apparaten uit de 3000 Serie liggen tussen de €50 en €70. Het is belangrijk om te weten dat we deze apparaten door Philips niet meer doorontwikkeld zien.

Dat heeft te maken om bepaalde eigenschappen achterwege te laten zodat de prijs binnen het instapsegment blijft. Apparaten uit de 3000 serie zijn nog natuurlijk nog steeds van prima kwaliteit.

Dankzij de aanwezigheid van een uitklapbare precisietrimmer is het mogelijk om de contouren, bijvoorbeeld de bakkebaarden, bij te werken.

Voor de rest worden er geen extra accessoires meegeleverd.

De scheerkop van de Philips Series 3000 S3520/06 valt te typeren als flexibel. Door in 4 verschillende richtingen te bewegen, kan dit scheerapparaat de contouren van het gezicht goed volgen.

Ben je klaar met de scheerbeurt? Dit elektrische scheerapparaat van Philips kan je probleemloos onder de kraan schoonmaken.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: bij beginnende of lichte baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Bruikbaar onder douche: Nee
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Scheerkop makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Uitklapbare precisietrimmer aanwezig
 • + Gunstig geprijsd
 • + Huid heeft tijd om te wennen aan het elektrisch scheren
 • - Niet geschikt voor de gevoelige huid
 • - Niet geschikt voor (boven)gemiddelde baardgroei
 • - Geen reiniging station aanwezig

Door de 4 draairichtingen van de scheerkop behoort een glad scheerresultaat tot de mogelijkheden. Daarbij dien je wel een lichte baardgroei te hebben en moet je droog scheren.

Als accessoire wordt een beschermkap meegeleverd, waarmee je de levensduur van het apparaat kunt verlengen. Andere accessoires, zoals een precisietrimmer of reiniging station, worden niet meegeleverd.

Met dank aan het ComfortCut-systeem wordt de huid beschermd tegen wondjes en sneetjes. Dit systeem zorgt er tevens door dat de contouren van de huid soepel gevolgd kunnen worden.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Bruikbaar onder douche: Nee
 • Accuduur: 45 minuten

Goed en kan beter:

 • + Scheerkop makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Huid wordt beschermd tegen wonden en sneetjes
 • + Gunstig geprijsd
 • - Niet geschikt voor de gevoelige huid
 • - Niet geschikt voor (boven)gemiddelde baardgroei
 • - Geen reiniging station aanwezig

Philips 5000 Serie

De Philips 5000 Serie is de grotere broer van de hierboven genoemde 3000 serie. De elektrische scheerapparaten uit de 5000 Serie zijn allemaal iets luxer en uitgebreider.

Ook is het design ten opzichte van de 3000 Serie anders. De 5000 Serie heeft een smallere vorm, waardoor deze nog prettiger vasthoudt.

Een voordeel ten opzichte van de 3000 Serie is dat je met de 5000 Serie zowel nat als droog kunt scheren. Wat betreft de aanschafprijs moet je aan een bedrag tussen de €75 en €150 denken.

Bij aanschaf krijg je bovendien meerdere accessoires aangeleverd, waaronder handige opzetstukjes voor de contouren. Je kunt met dit elektrische scheerapparaat bijvoorbeeld makkelijk je bakkenbaarden bijwerken.

Philips 5000 serie Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat onder de kraan

Met dank aan handige Led-lampjes hou je bovendien continue in de gaten hoe vol de accu nog zit. Als deze leeg is, kan je de accu snel opladen dankzij de snellaadfunctie (erg praktisch voor op reis).

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte en gemiddelde baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 45 minuten

Goed en kan beter:

 • + Hele apparaat is makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Snellaadfunctie
 • + Ronddraaiende scheerkoppen volgen de contour van je huid
 • - Niet geschikt voor de gevoelige huid
 • - Niet geschikt voor (boven)gemiddelde baardgroei
 • - Geen reiniging station aanwezig

Dankzij de smalle pasvorm houdt dit elektrische scheerapparaat bijzonder prettig vast.

Bij een scheerbeurt kan het scheerapparaat de contouren van je gezicht goed volgen met dank aan de meedraaiende scheerkoppen.

Ook dit elektrische scheerapparaat heeft Led-lampjes waarmee de acculading aangegeven wordt.

Maar, in de praktijk blijkt dat deze lampjes een stuk beter af te lezen zijn dan bij de bovengenoemde variant.

Tot slot willen we graag nog benoemen dat dit elektrisch scheerapparaat wél geschikt is voor een zware baardgroei.

Dat is te danken aan de Turbo modus, waarmee 20% meer kracht gezet kan worden op de scheermesjes.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Hele apparaat is makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Turbo modus à geschikt voor zware baardgroei
 • + Handige led-lampjes voor de acculading
 • + Ronddraaiende scheerkoppen volgen de contour van je huid
 • - Niet geschikt voor de gevoelige huid
 • - Geen reiniging station aanwezig

Met dit reinigingsstation krijgt je elektrische scheerapparaat direct een onderhoud- en schoonmaakbeurt.

Verder beschikt dit elektrische scheerapparaat over nagenoeg alle gewenste functies: Turbo modus, led-lampjes voor de acculading, opzetstukjes meegeleverd voor precisiewerk en geschikt voor zowel nat als droog scheren.

Lees ook:  Stoppelbaard inspiratie en advies

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Nee
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Hele apparaat is makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Reinigingsstation aanwezig
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Turbo modus à geschikt voor zware baardgroei
 • + Handige led-lampjes voor de acculading
 • + Ronddraaiende scheerkoppen volgen de contour van je huid
 • - Niet geschikt voor de gevoelige huid

Philips 7000 Serie

De toplaag binnen het assortiment van Philips heeft de naam Philips 7000 Serie meegekregen.

Dit zijn in feite de meest uitgebreide, de meest luxe en de meest dure elektrische scheerapparaten van het merk.

Het scheerresultaat is met deze apparaten in ieder geval verbluffend te noemen. Dat is met name het geval als je last van een gevoelige huid hebt.

De Philips 7000 Serie heeft namelijk een speciale coating op en rondom de mesjes, waardoor je huid niet geïrriteerd raakt.

De prijskaartjes voor de apparaten uit de Philips 7000 Serie liggen zo tussen de €150 en €210.

Dankzij een zachte en soepele coating rondom de scheerbladen is je huid perfect beschermd. Een rode- en/of geïrriteerde huid behoort dan ook tot de verleden tijd.

Houd het elektrische scheerapparaat perfect schoon door gebruik te maken van het reinigingsstation.

Dit station zorgt voor de reiniging en voor het onderhoud van je elektrische scheerapparaat. Ook hiermee voorkom je irritaties aan de huid.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Hele apparaat is makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Reinigingsstation aanwezig
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Geschikt voor de gevoelige huid
 • + Handige led-lampjes voor de acculading
 • - Niet te verbinden met de GroomTribe app
 • - Opzetstukje is niet verstelbaar

Daarnaast is dit elektrische scheerapparaat ook geschikt om onder de douche te gebruiken. Dat is weer te danken aan het AquaTech Wet & Dry systeem (zie review hierboven).

Nat scheren behoort dus tot de mogelijkheden. Het scheren gaat bijzonder flexibel dankzij de 5 richtingen waarin de scheerkop kan bewegen.

In feite is dit apparaat hetzelfde als de hierboven genoemde variant. Maar, de hierboven genoemde heeft wél een reinigingsstation en dat heeft deze variant niet. Daarentegen is dit elektrische scheerapparaat iets goedkoper.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Makkelijk af te spoelen onder de kraan
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Geschikt voor de gevoelige huid
 • + Handig display voor het aflezen van de acculading
 • + Geleverd inclusief handig reistasje
 • - Niet te verbinden met de GroomTribe app
 • - Geen reinigingsstation aanwezig
 • - Opzetstukje is niet verstelbaar

Philips 9000 Serie

Het pronkstuk van de elektrische scheerapparaten van Philips. Dát is de 9000 Serie.

Met de meest uitgebreide en luxe elektrische apparaten is dit de beste serie.

Onder andere 8 draairichtingen, veel meegeleverde accessoires en de mogelijkheid om hard/zacht te scheren, zijn onderdeel van de Philips 9000 Serie.

De prijskaartjes voor de varianten van de 9000 Serie liggen tussen de €230 en €310, waarbij je dan ook een scheerapparaat met de beste materialen, de beste stations en de beste scheerbladen koopt.

Dankzij handige features is het mogelijk om een perfect scheerresultaat op een gevoelige huid te bereiken. Dankzij de verschillende standen kan je bovendien variëren met de kracht van de scheermesjes.

Het meegeleverde reinigingsstation zorgt voor de gewenste reiniging en het gewenste onderhoud van het apparaat. Ook kan je op het handige display met één oogopslag de resterende acculading vinden.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Reinigingsstation aanwezig
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Geschikt voor de gevoelige huid
 • + Inclusief opzetstukjes om je baard te trimmen
 • + Verschillende scheerstanden
 • + Geleverd inclusief handig reistasje
 • - Alleen draadloos te gebruiken

In grote lijnen te vergelijken met de hierboven genoemde variant, maar dan iets minder uitgebreid. Echter is deze variant iets goedkoper.

Dankzij een meegeleverd opzetstukje kan je ook je baard trimmen. Ben je klaar met scheren of trimmen?

Plaats het elektrische scheerapparaat in het reinigingsstation en je hebt geen omkijken meer naar het reinigen.

Helaas kan je bij deze variant niet de scheerstanden instellen. Je hebt maar één scheerstand tot je beschikking. Gezien het prijskaartje kan dat voor sommige een dealbreaker zijn.

De overige functies compenseren wel het ontbreken van de verschillende scheerstanden.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Reinigingsstation aanwezig
 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Geschikt voor de gevoelige huid
 • + Inclusief opzetstukjes om je baard te trimmen
 • + Geleverd inclusief handig reistasje
 • - Alleen draadloos te gebruiken
 • - Geen verschillende scheerstanden

Dankzij een handige scheertechniek, waarbij de haartjes eerst omhoog worden getrokken, is het scheren pijnloos en zonder irritaties.

De haartjes worden afgeschoren in plaats van uit je huid getrokken.

Met de scheerkoppen kan je alle kanten op, aangezien de 8 verschillende richtingen op kunnen.

Door deze hoeveelheid richtingen volgt het elektrische scheerapparaat de contouren perfect.

Helaas krijg je geen reinigingsstation meegeleverd en heb je ook niet de beschikking over verschillende scheerstanden.

Qua afwerking en de kwaliteit van de onderdelen is dit een van de beste scheerapparaten die op dit moment te koop is.

Eigenschappen:

 • Glad resultaat: Lichte, gemiddelde en zware baardgroei
 • Gevoelige huid: Ja
 • Bruikbaar onder douche: Ja
 • Accuduur: 50 minuten

Goed en kan beter:

 • + Zowel droog als nat scheren
 • + Verschillende opzetstukjes meegeleverd
 • + Geschikt voor de gevoelige huid
 • + Inclusief opzetstukjes om je baard te trimmen
 • + Geleverd inclusief handig reistasje
 • - Geen reinigingsstation aanwezig
 • - Alleen draadloos te gebruiken
 • - Geen verschillende scheerstanden

Samenvatting

Het kiezen van een Philips scheerapparaat dat past bij de situatie is belangrijk, gezien we gemiddeld zo'n 6 maanden van ons leven voor de spiegel staan.

Philips scheerapparaten behoren tegenwoordig tot de beste ter wereld en zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse, van €50 tot aan €250.

De apparaten op het gebied van tijd en gemak beter dan traditioneel nat scheren. Het scheerresultaat is namelijk vrijwel net zo glad.

De investering in een scheerapparaat met de meest praktische functies zoals waterbestendig en kwalitatieve scheerkoppen begint op zo'n €75.

Met een keuze voor en Philips scheerapparaat uit deze gids koop je gegarandeerd een hoogwaardig apparaat waar je lang mee zult scheren.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings