De trend om deze zomer cool te blijven

3 mei 2022
264
aircooler

Er is een steeds populairder wordende gadget op komst. Een apparaat wat helpt om in de hete weken van het jaar het hoofd koel te houden. Want met een aircooler kun je goedkoop, snel en efficiënt afkoelen.

Zo werkt een aircooler

Een aircooler systeem is een apparaat waar je voor gebruik koud water of ijs in de daarvoor bestemde opvangbak stopt. Want als je de aircooler aan zet, zal deze de warme lucht uit de kamer opzuigen en langs de koude delen binnen het apparaat voeren. Zo koelt deze lucht af en die wordt weer terug uitgeblazen in de ruimte. Dit voelt niet alleen verkoelen, je kan ook de kamer met meerdere graden kouder krijgen op deze manier.

Hierdoor is de aircooler steeds populairder

  1. Een aircooler is licht van gewicht meestal tussen de 3 en 6 kilo. Je kan hem dus heel makkelijk verplaatsen en naar een andere verdieping meenemen. Dat kan veel moeilijker met een mobiele airco en helemaal niet met een airco systeem aan de muur.
  2. Dit systeem circuleert de lucht, daardoor is het niet nodig om condens af te voeren. Het is dus een systeem zonder slang naar buiten een groot nadeel van bijvoorbeeld een mobiele airco.
  3. De meeste systemen zuiveren de lucht ook nog eens, dat betekent dus ook schonere lucht in de kamers waar het systeem aan staat. Goede voor je gezondheid en het voelt ook nog lekker.
  4. Doordat de lucht langs koud water of ijs gaat, bevochtigd de lucht ook. De luchtverkoeler kan dus ook als luchtbevochtiger worden ingezet. Een lage luchtvochtigheid kan de huid namelijk uitdrogen. Ook kan het klachten geven aan je ogen en irriteren. Met dit systeem kan je dat dus beter managen.
Lees ook:  Hoe voorkom je rimpels in het gezicht van een man?

Kijk hier welke aircooler je op dit moment het beste kan kopen!

Wat kost het?

Dat is het mooie, een luchtverkoeler zoals hij ook wordt genoemd is te koop voor een bedrag onder de 100 euro. Het is met name afhankelijk van de capaciteit en de functies die je wilt hebben. Daarnaast verkoelt het echt in tegenstelling tot een ventilator die alleen de lucht verplaatst en vaak voor dezelfde prijs te koop is.  Overweeg je een mobiele airco dan kan je veel meer koelen, maar deze systemen verbruiken veel meer energie en prijzen beginnen hier vanaf 100 euro. Een duurder alternatief dus.

Wacht niet te lang

Zodra de temperatuur boven de 25 graden komt, worden systemen voor verkoeling razend populair. Het is dan ook verstandig om deze producten al in huis te hebben voor het heet wordt. De prijzen zijn nu heel scherp en de voorraden fors. Een goede deal kan je nu krijgen, niet als de hittegolf begint.

Tips om koel te blijven zonder hulp van apparaten

Je kunt natuurlijk ook veel andere dingen doen, die niets kosten om in de zomer de hitte buiten te houden. Hier vind je 6 tips die helpen voor extra verkoeling thuis.

Lees ook:  5 belangrijke technologie trends in 2023

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings