Solo reis bestemmingen voor jou

23 februari 2023
308
Solotrip bestemmingen

Een vakantie met je vriendin of vrienden kan gezellig zijn. Maar heb je ooit overwogen om een solotrip naar het buitenland te plannen? Het klinkt ontzettend spannend (is het ook), maar een solo trip is iets wat iedere man mee moet maken. Een momentje voor jezelf, even helemaal weg. Geloof me: het wordt een onvergetelijke ervaring die je het liefst iedere dag weer opnieuw vertelt. Boek een paar dagen in het buitenland, om niet alleen de stad maar ook jezelf te ontdekken. Vaak wordt namelijk het belang van rust nemen onderschat. Twijfel je waar jouw eerste reis heen zal gaan? Wij hebben voor jou de leukste bestemmingen geselecteerd voor jouw solo reis!

Italië: ideale start van jouw solo trip

Italië is de perfecte bestemming voor jouw solo trip. Om te beginnen zijn de Italianen ontzettend vriendelijk en gastvrij. Daarnaast maken ze de lekkerste gerechten en serveren ze de lekkerste aperitieven. Het is een veilige omgeving waar je zorgeloos op zoek kan gaan naar je rust.

Er is altijd wat te doen: je kan naar de kust gaan om te chillen met een drankje, maar ook het prachtwerk in Rome of Milaan bewonderen. Maak de mannen jaloers door een wedstrijd bij te wonen in het San Siro stadion. Door middel van de ver ontwikkelde infrastructuur kom je in een mum van tijd van A naar B. Naast de welbekende steden Rome en Milaan, mag Toscane niet ontbreken in het lijstje. Je kijkt je ogen uit in het heuvelland, tussen de cipressen en schilderwerken. Als het de eerste keer is dat je in het vliegtuig stapt om een solo reis te maken, dan is het aan te raden om één stad te kiezen en daar een dag of 4 te verblijven. Op die manier houd je het vrij makkelijk voor jezelf, én heb je langer de tijd om de stad goed te verkennen.

Lees ook:  Mannen let op: verhoogde kans op gehoorschade na je 30ste

Portugal: puur voor jouw geluksmomentje

wonen in portugal

Wanneer we aan Portugal denken, dan denken we aan lange kunstlijnen, rotsen en bergen. Maar ook aan een gezellige binnenstad. Het hele jaar door is het daar prima weer, zodat je nooit een verkeerde keuze kan maken voor jouw solo trip. Het nachtleven is booming in Portugal, maar ook kan je tot rust komen in de levendige culturele omgeving. Lagos is de ideale plek voor soloreizigers. Er zijn namelijk verschillende hostels waar je terecht kunt om andere solo reizigers te ontmoeten. Ga samen hiken of probeer een nieuwe watersport uit.

Het gevaar is wel dat je verslaafd raakt, met als gevolg dat je op zoek moet gaan naar fiscaal juridisch advies in Portugal zodat jij zorgeloos je leven voort kunt zetten in Portugal. Informeer wel je familie en vrienden tijdig wanneer je het besluit maakt om naar Portugal te emigreren. Ze zullen je niet voor gek verklaren: het komt namelijk vaak voor dat mensen naar Portugal emigreren. Naast het aantrekkelijke klimaat, is het ook nog een fiscaal aantrekkelijk. In de meeste gevallen hoef je namelijk de eerste 10 jaar geen belasting te betalen. Vraag natuurlijk eerst persoonlijk advies voordat je besluit om deze stap te maken.

Lees ook:  De nieuwste meubeltrends

Denemarken: de bestemming der alenreisende

Uit ervaring blijkt dat velen worden omgetoverd door de Deense magie. Ook al ben je iemand die niet graag alleen is en het liefst een pilsje drinkt in de kroeg met de mannen, juist dan is dit de ideale plek om je eerste solo reis heen te plannen. Of je nu op zoek bent naar de weg of een leuke dame tegemoet loopt: je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over een taalbarrière, aangezien ze volop Engels en Duits spreken in Denemarken. Deze bestemming is ontzettend veilig, dus ook daarover hoeven jij en je thuiszittende familie zich geen zorgen te maken. De leukste steden om te bezoeken zijn Aarhus, Odense, Skagen en natuurlijk Kopenhagen. Vooral wanneer je een voorstander bent van cultuur snuiven, dan is Denemarken voor jou dé bestemming.

New York: de stad die nooit slaapt

Solotrip bestemmingen

Had je toch wat anders in gedachten bij een solo reis en wil je écht alles eruit halen? Dan is New York de place to be. Hier zal je je zeker weten nooit alleen voelen. Er zijn veel lokale cafés en restaurants die soloreizigers graag een woord bijstaan. Niet alleen ideaal om meer informatie te krijgen over de bestemming, maar ook om weer nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast kun je aansluiten bij georganiseerde tours om de lekkerste gerechten uit te proberen of juist de meest bijzondere wijken van New York te zien. Je kan het zo gek maken als je zelf maar wilt! Kijk je stiekem toch uit maar een mannenvakantie? Bekijk dan hier potentiële vakantiebestemmingen met de mannen voor de volgende keer.

Lees ook:  Movember 2022

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings