Droogshampoo voor mannen? Jazeker!

18 augustus 2022
615
krullen man

Je wilt ’s ochtends natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in je bed blijven liggen. Vaak ben je een hoop tijd kwijt aan persoonlijke verzorging voor je de deur uit stapt. Met het gebruik van droogshampoo bespaar je een hoop tijd. Je hoeft namelijk niet te douchen om je haar op te frissen. Droogshampoo voor mannen is dus dé oplossing wanneer je ’s ochtends niet veel tijd hebt. Zo ga je zonder te hoeven douchen alsnog fris naar je werk. Je zult er elke dag goed uitzien!

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is best een bijzonder product. Het product werd eerder al door vrouwen gebruikt, maar sinds kort wordt het ook steeds vaker door mannen gebruikt. Mede doordat mannen vaak korte haren hebben, kunnen zij hun haren snel ‘wassen’.

Veel mensen vragen zich nu natuurlijk af hoe werkt deze shampoo zonder water? De shampoo wordt in poedervorm in het haar aangebracht. Zonder toevoeging van water wordt jouw haar vervolgens weer gereinigd. De poeder absorbeert de talg uit je haar. Talg zorgt er op een natuurlijke manier voor dat jouw haar vettig blijft. De droogshampoo van Moroccanoil zorgt ervoor dat jouw haar er binnen een paar minuten weer goed uitziet. Het enige wat je hoeft te doen is de poeder aanbrengen in het haar. Je schud het even door je haar heen en laat het een paar minuutjes intrekken. Vervolgens kam of föhn je de poeder met het haartalg uit je haren. Ideaal dus wanneer je 's ochtends geen tijd hebt! Je hebt nu bijvoorbeeld meer tijd over om je baard te stijlen.

Lees ook:  Rode herenkapsels

 

Wanneer gebruik je droogshampoo?

Droogshampoo is eigenlijk een noodoplossing wanneer je niet in de gelegenheid bent om je haren te wassen. Je hebt bijvoorbeeld ’s ochtends geen tijd om te douchen wanneer je je hebt verslapen. In dit geval gebruik je droogshampoo. Je bent een stuk minder tijd kwijt en het resultaat is hetzelfde als het wassen van je haar onder de douche.

Let echter op dat je de droogshampoo niet te vaak gebruikt. Gebruik de droogshampoo dus alleen in geval van nood. Wanneer je regelmatig je haren ‘wast’ met droogshampoo, dan kan dit uiteindelijk erg slecht zijn voor jouw haar. Je haar maakt van nature talg aan, waardoor je haar vettig wordt. Wanneer je de droogshampoo te veel gebruikt gaat jouw haar op een gegeven moment te veel talg aanmaken.

Neem dus liever gewoon een douche wanneer je de tijd hebt en was je haren met een fatsoenlijke shampoo of krulshampoo wanneer je krullend haar hebt.

Wel of geen droogshampoo voor mannen?

Droogshampoo voor mannen is een prima oplossing wanneer je geen tijd hebt om je haren te wassen onder de douche. Daarnaast brengt het gebruik van droogshampoo ook nog een aantal voordelen met zich mee.

Lees ook:  Pompadour herenkapsel

Een meerderheid van de mensen doucht zijn/haar haar iedere dag. Door droogshampoo hoef je je haar minder te wassen. Iedere dag je haren wassen is bovendien er slecht voor bepaalde haartypen, zoals krullend of dun haar. Je haren te veel wassen zorgt er namelijk voor dat je haar op den duur droog wordt.

Daarnaast zorgt de droogshampoo ervoor dat jouw kapsel langer in model blijft zitten. De droogshampoo heeft een voedende werking waardoor jouw haar er stralender uitziet.

Alleen bij overmatig gebruik is droogshampoo schadelijk voor het haar. Er is dus verder geen reden om jouw haren niet te ‘wassen’ met droogshampoo. Het kent daarentegen een hoop voordelen voor de uitstraling van jouw haar!

Hoe voorkom je beschadigd haar?

Zoals eerder verteld is overmatig gebruik van droogshampoo op lange termijn slecht voor je haar. Echter is dit ook het geval wanneer je iedere dag je haren wast met shampoo.

Was je haar niet té vaak met shampoo. Je kunt gerust een keer je haren wassen zonder shampoo. Gebruik een kwalitatieve shampoo, zodat jouw haar niet uitdroogt. Daarnaast kun je het beste nog enkele verzorgingsproducten voor jouw haar kopen om het haar gezond te houden. Zo kun je het beste je haar ook verzorgen met een conditioner. Deze zorgt ervoor dat jouw haar vochtig blijft, zo krijg je geen last van droog en pluizig haar. Tot slot dien je na het douchen op te letten met het gebruik van een föhn. De hitte zorgt er voor dat jouw haar droog wordt. Laat je haren daarom zoveel mogelijk op een natuurlijke manier drogen. Mocht je toch een föhn willen gebruiken, gebruik dan de föhn met diffuser van Raveg.

Lees ook:  6x trendy herenkapsels zomer 2024

Recent

De 10 saaiste (mannen)beroepen

Tijdloze horloges: investeringen die de tijd doorstaan

Baardstijlen inspiratie 2024

De invloed van 5G op de hedendaagse technologie

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings