Duurzaam is het nieuwe sexy!

7 juli 2022
354
Groene vingers

We kunnen er niet omheen! Je ecologische voetafdruk wordt meegenomen in de beoordeling van wat iemand van je vind. Mensen maken keuzes aan de hand van wat ze denken dat hun status verhoogd, maar als het je aantrekkelijker maakt, dan wil je al helemaal voor duurzaam gaan natuurlijk!

In deze blog lees je wat jij kunt doen om jezelf te “greenwashen” (dat is dus een term die gebruikt wordt als bedrijven zichzelf promoten als duurzaam).

Disclaimer: “deze blog bevat content die dient te worden gelezen als satirisch en niet als absolute waarheid. Lees deze blog niet als je gevoelig bent voor triggers”.

Laat het zien!

Ja, dat is lekker makkelijk. Gewoon laten zien dat het je iets boeit hoe het met de wereld gaat! Misschien geef je er ook wel echt om (ik ook hoor), maar hoe leuk is het dat je het makkelijk kenbaar kunt maken!

Dingen die je kunt doen om te laten zien dat je green bezig bent:

  • Deel een post van een groen doel, zoals teamtrees (die superveel bomen planten), Greenpeace of een dergelijke organisatie op social media! Jezelf branden was nog nooit zo makkelijk! Gewoon iets wat toch geen kwaad kan, delen op je instagram of facebook story!
  • Wordt Vegan. Eet gewoon geen dierlijke producten meer. Zo simpel is het! Ga alleen niet te ver met het promoten van je nieuwe levensvisie want dan vinden sommige mensen je irritant.
  • Stap over op een elektrische auto. Die waren ooit suf, maar nu zijn ze hot stuff! We hebben de trends van elektrische auto's in één overzichtelijke blog voor je gezet!
  • Leg zonnepanelen op je dak. Of je nu zonnepanelen in Sittard of in Leeuwarden op je dak legt, ze hebben allemaal hetzelfde effect. Meer groene energie en meer sexappeal.
Lees ook:  Daten als een pro, doe je zo!

Ja en zo zijn er nog wel een paar dingen die je kunt doen, maar dit geeft je een idee! Hieronder lees je nog een aantal dingen die je kunt doen om groener over te komen!

Recycle

Als er iets aantrekkelijk is aan iemand is het wel recyclen nietwaar? Gooi jij je lege blikje nog steeds bij het gft-afval? Dan ben je echt niet meer van deze tijd! Kom op je kunt het! Plastic bij plastic en je bananenschil bij het gft.

Naast etenswaren kun je natuurlijk ook oude elektrische apparaten en batterijen recyclen. Waarom zou je die in de prullenbak gooien als je ze ook gewoon in kunt leveren bij een inleverpunt, ergens, weet ik veel waar, maar niet in je eigen prullenbak in ieder geval!

Neem de fiets

Laat zien dat je grotendeels onafhankelijk bent van uitlaatgassen. Pak wat minder vaak de auto als je dat niet nodig hebt en ga wat vaker op de fiets. Zo laat je niet alleen zien dat je bezig bent met het  milieu, maar ook met je eigen gezondheid!

Praat erover

Mond-tot-mondreclame werkt nog steeds het allerbeste. Als jij jezelf wil “greenwashen”, maak dan af en toe een groene opmerking of een duurzaam statement.

Lees ook:  Eerste hulp bij ondernemen: Mijn factuur wordt niet betaald!
me sharing my opinion
Me sharing my opinion

“Tell me you have a kleine ecologische footprint, without actually telling me you have a kleine ecologische footprint”.

Wanneer er op je werk, in je privéleven, op school of in de trein een discussie is die te maken heeft met duurzaam en klimaat, zeg dan gewoon even wat jij vind! (En jij kiest uiteraard altijd voor de groenste mening 😉). Laat iedereen maar weten hoe groen jij door het leven gaat! Of ze het nou leuk vinden of niet. Jouw groene geweten is niet te koop, toch?

Wordt activistisch

Ten slotte is er nog een ultieme stap voor jou om te zetten totdat jij jezelf mag kronen tot greenwashing koning(in)! Als je toch al je meningen, normen en waarden en complete levensstijl hebt omgegooid, kun je het net zo goed anderen in hun gezicht schreeuwen of verwijten dat ze niet hetzelfde doen! Ga op de straat liggen om een belangrijke brug of kruising te blokkeren, spring in de Prinsengracht of ga in een rubberbootje naast een schip varen dat illegaal olie dumpt in de Atlantische oceaan.

Activists saying: "save the planet" on a carton board

Gaat dat je een beetje ver? Of ben je er gewoon nog niet klaar voor? Zeg dan in elk geval dat je hun doelen een warm hart toedraagt. Dan zal er niemand meer zijn die twijfelt aan jou groene bedoelingen!

Lees ook:  Beveiligingstrends voor je huis

Dit waren manieren om je sexappeal te verhogen door middel van Greenwashen. Wil je nog meer manieren ontdekken om je seksleven te verbeteren? Lees dan ook: “deze trends geven jou een geweldig seksleven”.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings