Duurzaam verhuizen is dé nieuwe trend

4 oktober 2022
487
Duurzame verhuizing

Bij een verhuizing komen ontzettend veel zaken kijken. Denk hierbij aan het inpakmateriaal, een nieuw interieur, schoonmaakmiddelen, potten verf en oude meubels. Dit is dus absoluut geen milieuvriendelijke activiteit. Duurzaam verhuizen is dan ook echt een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. In dit artikel geven we je een aantal tips geven hoe jij op een duurzame manier kunt verhuizen.

Kies voor duurzame verhuisdozen

Als je gaat verhuizen, begin je natuurlijk altijd met het inpakken van al je spullen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor de kartonnen dozen van de bouwmarkt. De kartonnen dozen zijn over het algemeen niet stevig en je gebruikt ze maar één keer. Dit is dan ook niet erg duurzaam. Je zou bijvoorbeeld de afweging kunnen maken om plastic verhuisboxen te huren.

En ja, het is plastic, maar deze plastic boxen gaan vele malen langer mee. Verder zijn ze recyclebaar en goed om op een steekkarretje te stapelen. Dit is erg handig.

Gooi geen apparaten weg

Veel mensen gooien alle ‘oude rommel’ de deur uit en kopen alles nieuw wanneer zij gaan verhuizen. Ook dit is niet erg duurzaam, want veel apparaten kun je nog prima een tijdje gebruiken. Vraag je af of je nu wel echt een nieuwe koelkast, wasmachine of televisie nodig hebt.

Lees ook:  Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Wil je nu echt per se een nieuw product kopen? Maak dan een ander iemand blij met je oude apparaat. Je zou het bijvoorbeeld aan kennissen kunnen geven, of misschien wel aan een kringloopwinkel. Dan is het nog enigszins duurzaam.

Voor meubels geldt hetzelfde

Gooi je oude meubels niet weg! Misschien kun je jouw oude meubels wel opknappen. Denk hierbij aan een likje verf bij je oude kast. Je kunt je oude meubels eenvoudig laten uitzien als nieuw.

Wil je nu echt nieuwe meubels? Gooi ze dan niet weg, maar geef ze weg aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel of geef ze weg aan mensen die het minder breed hebben.

Wij hopen dat je iets van deze tips hebt opgestoken. Lijkt je het duurzaam verhuizen nog steeds erg lastig? Dan zou je ook nog altijd een verhuisbedrijf in bijvoorbeeld Limburg kunnen raadplegen. Misschien kan het jou helpen om tips te lezen over duurzaam op vakantie gaan.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings