Een mannelijk interieur begint bij een stalen deur!

23 december 2022
233
stalen deur

Steeds meer mensen kiezen ervoor, een interieur met een industriële look. Maar hoe doe je dat eigenlijk zo goed mogelijk? Belangrijk om te weten is dat de moderne basis al direct goed moet zijn. Hierbij moet je denken aan de betonnen cire vloer. Hiermee zul je overigens wel niet origineel zijn, aangezien vrijwel iedereen dat heeft. Witte muren zijn ook een belangrijk detail samen met stalen deuren. Op het moment dat je namelijk vanuit de gang de woonkamer binnenkomt is het direct een stuk stoerder als je dat doet door een zwarte glimmende, of een mat stalen deur. Wel zitten hieraan een enkele puntjes waarop je op moet laten voordat je het laat instaleren. Die punten lees je in deze blog!

De belangrijkste punten bij het kopen van een stalen deur

Volledig van staal

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zijn veel gevallen waarbij een stalen deur niet honderd procent gemaakt is uit staal. Er zijn een aantal merken die ervoor kiezen om aluminium te gebruiken. Hierdoor kunnen ze het op een goedkopere manier laten maken maar het wel even duur verkopen. Let hier dus op tijdens het uitkiezen van stalen deuren op maat.

Lees ook:  Je mancave winterproof maken

Uniek of secuur

Je kunt ervoor kiezen om een stalen deur te kopen die gemaakt is door een machine of een handgemaakte. De deur die uit een machine komt zal er perfect uit zien. Een machine levert namelijk altijd het meest secure werk af zonder één detail te missen. Mocht je het laten maken door een persoon dat zal het secure werk iets minder zijn, maar dat zal er wel voor zorgen dat de deur volledig uniek is. Wel zal je dit ook een beetje merken aan de prijs!

Zitten er scharnieren bij?

Schaam je niet op het moment dat je hier niet aan gedacht hebt. Veel mensen zullen hier namelijk niet mee bezig zijn. Toch is het heel belangrijk. Elke deur heeft namelijk zijn eigen unieke scharnieren. Op het moment dat die niet vooraf geleverd zijn zul je ze lastig kunnen kopen bij een bouwmarkt. Vraag hier daarom expliciet vooraf voor bij de verkoper.

Veiligheidsglas

Op het moment dat je kleine kinderen hebt is het een slimme keus om ervoor te kiezen dat je veiligheidsglas laat installeren in de stalen deuren. Dit glas zal namelijk niet versplinteren als het uit elkaar valt maar het breekt in verschillende stukken zonder (veel) scherpen randen eraan.

Lees ook:  Wallen onder ogen oorzaak en dé oplossing

De voordelen van stalen deuren

Het geeft een geweldige stoere look aan de woning, iets wat belangrijk is als je wilt gaan voor een industriële woning. Daarnaast is het een hele stevige deur en ondanks dat die meestal op maat gemaakt wordt is het prijskaartje niet veel groter dan een gemiddelde deur. Je zou het eventueel kunnen zien als een investering. Aangezien een stalen deur ontzettend lang mee gaat. Doordat er ook veel gebruik wordt gemaakt van glas geeft het ondanks dat er deuren aanwezig zijn een heel erg open gevoel aan je woning!

Meer lezen op Trendheads? Lees hier het artikel over de laatste trends in nieuwbouwwoningen of onze blog over interessante ontwikkelingen in de woningmarkt.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings