Woontrends voor mannen

14 maart 2023
534
Woontrends voor mannen

Woontrends voor mannen

Als het gaat om woontrends, worden mannen vaak over het hoofd gezien. Veel van de trends zijn gericht op vrouwen en hun esthetische voorkeuren. Maar mannen hebben natuurlijk ook hun eigen stijl en voorkeuren als het gaat om het inrichten van een huis. In deze blog zullen we enkele woontrends bespreken die specifiek gericht zijn op mannen en hun smaak.

Industriële stijl

Een van de meest populaire woontrends onder mannen is de industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van materialen zoals beton, staal en ruw hout. Het is een stijl die vaak wordt geassocieerd met loftappartementen en fabrieksgebouwen. Een belangrijk onderdeel van de industriële stijl is het creëren van een ruwe, onafgewerkte uitstraling. Dit kan worden bereikt door het gebruik van onbewerkte materialen, open leidingen, vloeren met een betonlook en bakstenen muren. Denk hierbij ook aan je deuren, stalen deuren maken de industriële look helemaal af. Daarnaast zijn bijpassende accessoires een must, zo kan een industriële stijl niet zonder een ijzeren kast.

industriëel, minimalistisch

Minimalisme

Een andere woontrend die populair is onder mannen, is minimalisme. Dit gaat om het verminderen van de hoeveelheid spullen in huis en het focussen op een eenvoudig en strak design. Bij minimalisme draait het allemaal om functionaliteit en het vermijden van overbodige versieringen en decoraties. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld multifunctionele meubels te gebruiken en spullen op te bergen in kasten en lades.

Lees ook:  5 huidige trends binnen het opzetten van een website

Donkere kleuren

Hoewel veel woontrends gericht zijn op lichte, heldere kleuren, hebben mannen vaak een voorkeur voor donkere kleuren. Dit kan variëren van zwart en donkerbruin tot donkerblauw en groen. Donkere kleuren geven een kamer een stoere, mannelijke uitstraling en kunnen goed worden gecombineerd met materialen zoals leer en hout.

Technologie

Mannen hebben vaak een passie voor technologie en dit kan ook worden weerspiegeld in hun interieur. De laatste jaren zijn er veel technologische gadgets op de markt gekomen die specifiek zijn ontworpen voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme beveiligingssystemen. Mannen kunnen deze gadgets gebruiken om hun huis slimmer en efficiënter te maken. Daarnaast kan je deze gadgets verbinden met je smartphone of smartwatch en zo je smartapparaten thuis bedienen.

Natuurlijke materialen

Hoewel mannen vaak een voorkeur hebben voor strakke, moderne interieurs, is er ook een trend waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om houten meubels, kamerplanten en natuurstenen vloer. Door natuurlijke materialen toe te voegen aan een interieur, wordt een warme, organische uitstraling gecreëerd die goed past bij mannen die houden van een meer ontspannen en rustieke sfeer.

Lees ook:  Op vakantie met een rolstoel

Vintage

Een andere woontrend die populair is onder mannen is vintage. Het gebruik van oude meubels en accessoires kan een kamer een unieke uitstraling geven die niet te vinden is in moderne meubelzaken. Door het combineren van oude meubels met moderne stukken kan een interessante mix ontstaan die het interieur een persoonlijke touch geeft.

Ben je benieuwd naar meer woontips? Lees hier onze mooiste interieurstijlen voor mannen!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings